Четвер, 25.04.2024, 13:10Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Травень » 25 » ПІДСУМКИ НЕРЕСТОВОЇ КАМПАНІЇ
11:00
ПІДСУМКИ НЕРЕСТОВОЇ КАМПАНІЇ

Нерестова кампанія на території Національного природного парку «Нижньосульський» (далі НПП) проводилась з метою протидії браконьєрству та іншим порушенням природоохоронного законодавства на водоймах в межах НПП, активізація роботи у сфері дотримання вимог охорони навколишнього природного середовища та виконання запланованого плану боротьби з браконьєрством та дотримання режиму використання водних живих біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території НПП.

Незважаючи на те, що любительське рибальство в період весняно-літньої заборони було дозволене в межах населених пунктів, знайшлося немало громадян, які порушили ці правила та здійснювали лов риби з порушеннями. 

У ході проведення нерестової кампанії з 1 квітна по 20 травня на території Національного природного парку «Нижньосульський» працівниками служби державної охорони, природоохоронним науково-дослідним відділенням Черкаської та Полтавської областей, були виявлені порушення режиму використання водних живих біоресурсів на території НПП. За фактами виявлення порушень природоохоронного законодавства було складено протоколи за ст.85. ч.4 КУпАП та ст. 91 КУпАП  в кількості 83 шт., по деяким з них було відкрито кримінальні впровадження щодо притягнення порушників до кримінальної відповідальності. А саме:

  1. Заступником начальника Черкаського ПНД відділення Євич І. К., було складено протокол про адміністративне правопорушення на громадянина Г., який мешкає в с. Велика Бурімка, та наніс істотну шкоду державі на суму 11 513 грн. По даній справі відкрито кримінальне впровадження та внесено до ЄДР досудових розслідувань;
  2. Інспектором з охорони І категорії Полтавського ПНД відділення Нікітченком О. О., було складено протокол про адміністративне правопорушення на громадянина М., який мешкає в смт. Семенівка, та наніс істотну шкоду державі на суму 8 079 грн. По даній справі відкрито кримінальне впровадження та внесено до  ЄДР досудових розслідувань;
  3. Заступником начальника Полтавського ПНД відділення Котургою В. І., було складено протокол про адміністративне правопорушення на громадянина П., поблизу півострова Орівщина, який наніс істотну шкоду державі на суму 15 841 грн. По даній справі відкрито кримінальне впровадження та внесено до ЄДР досудових розслідувань;
  4. Інспектором з охорони ІІ категорії Черкаського ПНД відділення Шевченком О. П., було складено протокол про адміністративне правопорушення на громадянина Ш., який мешкає в с. Богодухівка, та наніс істотну шкоду державі на суму 4 970 грн. По даній справі відкрито кримінальне впровадження та внесено до ЄДР досудових розслідувань  . Також, порушником був скоєний замах на життя працівника НПП, який був при виконанні своїх службових обов’язків, за даним фактом ведеться розслідування.
  5. В. о. начальника відділу державної охорони Полуботьком В. Г., було складено протоколи про адміністративне правопорушення на громадян Г. та З., які мешкають в с. Дем’янівка, які нанесли істотну шкоду державі на суму 8 210 грн. По даній справі відкрито кримінальне впровадження та внесено до ЄДР досудових розслідувань .

 Службою державної охорони, протягом зазначеного періоду, у порушників було вилучено 200 шт. заборонених знарядь лову.

Вилучено:

  • Сіток – 216 шт, загальною довжиною 6 511,5 м.;
  • Драчів – 1 шт.;
  • Пауків – 13 шт.
  • Вилучено 1 316,5 кг. незаконно добутих водних живих біоресурсів;
  • Державі завдано шкоди на суму 344 247 грн.

Протягом проведення нерестової кампанії, інспектори з охорони проводили спільні рейди з УМВС та ДАІ Полтавської та Черкаської обл.., громадською організацією «Екобезпека ВОВК». Постійно проводилась роз’яснювальна робота з місцевим населенням та відпочиваючими на території НПП, а також друкувалась інформація в ЗМІ.

 

 

Переглядів: 562 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz