Субота, 20.04.2024, 17:01Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Травень » 21 » ПІДСУМКИ РОБОТИ У ПЕРІОД НЕРЕСТОВОЇ КАМПАНІЇ 2021 НА ВОДОЙМАХ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ  «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
14:07
ПІДСУМКИ РОБОТИ У ПЕРІОД НЕРЕСТОВОЇ КАМПАНІЇ 2021 НА ВОДОЙМАХ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ  «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

З 1 квітня по 20 травня 2021 року на водоймах Нижньосульського національного природного парку тривала весняно-літня заборона на вилов водних живих ресурсів

Адміністрацією національного природного парку «Нижньосульський» з метою посилення Режиму охорони території НПП та проведення рейдових заходів було укладено плани спільних дій та організовано співпрацю із працівниками Оржицького відділення поліції Лубенського ВП ГУНП, Семенівського відділення поліції Хорольського ВП ГУНП, Відділення поліції №1 Кременчуцького РУП в Полтавській області, батальйоном поліції особливого призначення ГУ НП в Полтавській області, Чорнобаївського РВП ГУНП в Черкаській області, управлінням Державного агентства рибного господарства у Полтавській області та Черкаській області, міжнародною організацією об’єднаної ради українського та зарубіжного козацтва «Всеукраїнське об’єднання вільних козаків». 

Завдяки спільній роботі в ході проведення природоохоронних заходів вдалося попередити численні правопорушення природоохоронного законодавства, виявити та зафіксувати факти порушення Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський», притягнути порушників до відповідальності згідно чинного законодавства.

За даний період проведено 137 рейдових перевірок, виявлено та зафіксовано 136 правопорушень природоохоронного законодавства про що складено 111 протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 91 КупАП, дванадцять з яких містять ознаки кримінального злочину передбаченого ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України, щодо яких внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та 25 «Актів про вилучення без господарських знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів, транспортних (у тому числі плавучих) засобів, зброї та боєприпасів, природних ресурсів або продукції, що з них вироблена, спеціальних документів».

Вилучено 2739 кг. водних живих ресурсів, 225 сіток загальною довжиною 8942 м, 12 «павуків», 2 ятері, 4 спінінги, 2 драчі, 1 дорожка, 1 дерев’яний човен. В наслідок незаконних дій, державі завдано збитки на суму 1583560 грн.

З метою запобігання порушень у сфері природоохоронного законодавства працівниками служби державної охорони НПП постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення та відвідувачів території Парку, вже проведено понад 5500 тисяч бесід.

 

 

Переглядів: 230 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
8 pasnichenko  
Для повноцінної природоохоронної політики потрібно створити єдину державну природоохоронну інспекцію, підсилити правоохоронні відомства, прописати чітку та сувору відповідальність за порушення природоохоронного законодавства та посилити контроль за додержанням законодавства в цій сфері.

Досить часто суди поблажливо ставляться до браконьєрів, не тільки накладаючи на них мінімальні штрафи, але й повертаючи браконьєрські сітки і навіть електровудки. Варто створити систему невідворотності покарання за браконьєрство та призначити винагороди за інформацію про факти браконьєрства.
Можливо хоть таким чином, таких випадків стане менше.
А працівникам НПП Нижньосульський дуже вдячна за проведення природоохоронних заходів, спостережливість та відданість природі.

7 seofisher  
Цифры как капля в море. В этом году лично получил штраф за 2 плотвы меньше допустимого размера. Заплатил за них 900грн. Каждую рыбалку весной я наблюдал как браки трусят сетки с утра и вечером по 100кг леща

6 dianazavruk  
Сподіваюся всі проведені рейди принесуть позитивні результати. Бо браконьєрство - це страшно. 
Хотілося б звернутися до порушників, як вони самі відносяться до цієї теми, чи вони самі усвідомлюють результати своєї роботи ?

5 snizhanaboiko2002  
Мені здається ,що браконєрство вже не подолати.І з кожним роком незаконне виловлювання риби зростає.

4 girmandara02  
Незаконно виловлена риба нелегально переробляється і реалізується . На жаль , браконьєрство - це хвороба , яку потрібно лікувати .

3 dashamasovets2003  
Нажаль, не дивлячись на всі заборони, на регулярні заходи та рейди - браконьєрство не припиняється.
Але, особисто я, дуже вдячна НПП "Нижньосульському" за їхню працю щодо цього діла.

2 emaildownloadmi  
Из тех что на фото все браконьеры.

1 bezkorovajnaoksana6  
На сайті НПП Нижньосульский подібні статті, про рейдові заходи на території заповідника, зустрічаю уже не вперше, але кількість протоколів чи виявлених правопорушень все ж таки не досить істотно зменшується. Тому хотілось би щоб данні рейди були прийняті до уваги любителями рибалки та і взагалі тими хто полюбляє відпочити на природі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz