П`ятниця, 26.04.2024, 23:33Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Вересень » 6 » Покращення стану навколишнього середовища та розуміння дбайливого ставлення до користування природними ресурсами – обов’язок кожного громадя
10:06
Покращення стану навколишнього середовища та розуміння дбайливого ставлення до користування природними ресурсами – обов’язок кожного громадя

Кожна людина має можливість залишати за собою слід для своїх нащадків. Слід, який буде славетно згадуватися новими поколіннями, або слід який буде викликати в них біль та жалобу. Однією із надважливих цінностей, яку ми з вами передаємо своїм нащадкам є наше навколишнє природне середовище. На скільки ми змогли зберегти його, поліпшити або погіршити вже зараз ми з вами відчуваємо самі і незабаром це ще більше відчує наше покоління.

Хорошою традицією на території національного природного парку «Нижньосульськи» вже стало щомісячне проведення акції «Чисті береги, чиста вода». Працівникам Нижньосульського нацпарку прикро споглядати на те, що залишають після себе на берегових лініях річки Сули "любителі рибалки і дикого відпочинку".

Нещодавно на території урочища Драчки (с.Горошино Семенівського р-н Полтавської обл.) зусиллями працівників парку, було зібрано тракторний причіп побутового сміття. На жаль, таку ж саму картину довилося споглядати вже через тиждень після прибирання.

Шановні відвідувачі території! Приїжджаючи на відпочинок з повними торбами смакоти, і відпочивши, невже у вашому транспортному засобі не залишається місця щоб забрати після себе сміття??? Чому ви залишаєте його просто неба???

Хочемо зазначити, що це не остання подібна акція, яку проводять працівники Нижньосульського національного природного парку, тож запрошуємо усіх небайдужих долучатися в подальшому до прибирання інших територій. Давайте спільними зусиллями підтримувати чистоту нашого рідного краю! Адже чисто не там де прибирають, а там, де не смітять!

P.S. Щиро дякуємо місцевому підприємцю Брагі Станіславу, за постійне надання транспортного засобу для вивезення сміття з території на місцеве сміттєзвалище.

 

Переглядів: 355 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 161 2 »
16 samsonenkoviktorija  
Їсти навчились, пити навчились, ходити навчились, а думати та прибирати не навчились...Дуже шкода! Схоже, потрібно в шкільний курс впроваджувати нову дисципліну "Правила поводження під час відпочинку на природі».

15 karinkasviatobog  
Який жах,людоньки!! Та чи невже так тяжко прибрати за собою та віднести "дууже важкий пакет" до  спеціальних контейнерів?? Для чого вони тоді взагалі?? Я не розумію... Приїхати на природу,в національний (!)природний парк і залшити сміття... Мені соромно за тих людей.

14 111222111222vika  
Проблема полягає у тому, що людство не може відмовитися від промисловості - це просто неможливо. Людям треба задовольняти свої потреби у їжі, одязі, предметах побуту, тощо. Назад до печер повертатися вже запізно. Тому промисловість нікуди не подінеться, як і сільське господарство, і великі міста. Проблема полягає у тому, що прагнення здешевити виробництво різноманітних товарів часто веде до "економії" на очисних спорудах. Це й призводить до забруднення довкілля, яке вже набуло загрозливих масштабів.

13 pirokhoksana  
Так, усі коментарі щодо даної публікації є досить влучними. На сьогоднішній день питання стану навколишнього середовища є, мабуть, одним із найбільш хвилюючих проблем нашого часу. Чимало людей викидають сміття безпосередньо у довкілля, навіть не замислюючись, як згубно впливають на планету. Адже відходи забруднюють повітря, проникають в грунт, цим самим накопичуючи шкідливі речовини. Хотілося б навести кілька простих правил, які допоможуть людству зменшити кількість сміття. По-перше, не варто викидати речі лише тому, що вони трішки застаріли. Нові необхідно придбати лише в тому випадку, якщо попередні взагалі перестали функціонувати. Якщо ж термін придатності продукції добігає кінця, її треба здавати на вторинну переробку. Сподіваюся, що наша планета через деякий час стане набагато чистішою.

12 zhgyrgread2000  
Подорожі - це не тільки приємний спосіб провести час. Це щеі новий життєвий досвід, який може повністю змінити світогляд людини. Наприклад, тим, хто не бачить різниці між паперовими і пластиковими пакетами, непогано було б проїхатися по основних «сміттєвих визначних пам'ятках» планети.

11 stefa123430  
Ця проблема є дуже серйозною і болючою для України. Дивлячись на європейські країни можна сказати, что там люди розуміють яку шкоду може принисти екосистемі сміття. У них існують підприємства по переробці побутового сміття, які щорічно перероблюють тонни непотребу. А что в Україні? Максисум що ви знайдете, це маленькі підприємства, які здебільшого не фінансуються державою, вони працюють на чистому ентузіазмі. Наша влада не дає цій проблемі великого значення, кошти практично не  виділяються, все робиться за гроші та сили не байдужих людей, роботу яких практично ніхто не ціннить. І саме більшість українців, визначаються своєю халатністю та свинством по відношенню до природи, можливо це у нас такий менталітет, або ми просто не хочемо розуміти до яких наслідків призведе наша байдужість і лінь. Але якщо не усвідомити всю серйозність цієї проблеми, то ми залишимо майбутні покоління ні з чим.

10 linakulko  
Зі зростанням кількості міст та промислових підприємств постійно збільшується кількість відходів. Промислові й побутові відходи створюють безліч проблем, таких як транспортування, зберігання, утилізація та ліквідація. Найбільш широко застосовуються компостування, спалення і піроліз твердих побутових відходів. Найбільш простим способом знешкодження і переробки твердих побутових відходів є компостування. Спалення сміття набуло широкого поширення в останні десятиріччя. Але перероблювання сміття все ще залишається дуже вагомою проблемою. Не стільки проблемою через брак знань по переробці сміття, а здебільшого через небажання витрачати кошти на будування дорогих заводів, купувати досить вартісне обладнання по переробці.До того ж, транспортування великої кількості сміття з міст до заводу. Це також не маленькі гроші. Значно простіше його просто перевести на поле, без нагляду і залишати там. Ніхто не думає про те що буде зі сміттям далі. Головне зробити вигляд , що проблема подолана. Ось на мою думку в чому головна задача сьогодні у вирішенні питання сміття – навчити людей, виховати в них почуття того, що відходи, це частина нашого життя, і цуратися цього не є виходом з ситуації.

9 coldthedevil  
Що до даної статті мені нічого сказати так як з минулими коментаріями я повністю згоден і підтримую їх думку. Тому яхочу лише додати цікаву інформацію про один з можливих в майбутньому способів
подолання проблеми забруднення, а саме – біогенним розкладом речовин. Візьмемо
для прикладу пластик (точніше, поліетилен). Раніше вважалося, що він не
піддається біорозкладу, так як він не зустрічається вільно у природі. Проте
вчені не раз знаходили організми, здатні його переробляти. Ще в 2001 році вченні
із Японії опобліковалі статтю «Деградація поліетилену грибом», в якій говорилося,
що цвілеві грибки Penicillium simplicissimum здатні за три місяці частково
утилізувати поліетилен, попередньо оброблений азотною кислотою. Пізніше, в 2003
році, вчені з Франції та Великобританії в праці «Екологічна біодеградація
поліетилену» повідомляють про бактерії Nocardia asteroides, які«з'їдають»
пластик за час від чотирьох до семи місяців, а в 2014 році вчені з Китаю в
статті «Докази біодеградації поліетилену бактеріальними штамами з кишок червів,
які перетравлюють пластик» повідомляли про бактерій, що мешкають в кишечнику індійської
молі (Plodia interpunctella) і здатні розкласти 100 міліграмів поліетилену за
вісім тижнів. Група вчених з Бейханского і Стенфордського університетів виявила
личинок великого мучного хрущака, здатних харчуватися пластиком, в тому числі пінополістиролом.
У 2016 році японські вчені знайшли новий штам бактерій Ideonella sakaiensis,
який здатний переробляти поліетилентерефталат (ПЕТ). І ось, нещодавно, два роки
тому британськими вченими була опублікована робота «Біодеградація поліетилену
гусеницями воскової молі Galleria mellonella» в якій з'ясували, що личинки
воскової молі Galleria mellonella можуть утилізувати поліетилен дуже швидко, за
кілька годин. Дослідження в даному напрямі продовжуються і будемо сподіватися,
що буде знайдено дієвий і економічно вигідний спосіб біогенної утилізації
пластику.
Але, який би ми спосіб не знайшли, в першу чергу треба змінитися нам, людям.

8 vladagusar1103  
Сьогодні ми все частіше чуємо слова «екологія», «Забруднення навколишнього середовища», «забруднене довкілля». Щодня ми користуємося речами, які завдають нищівної шкоди планеті. Поліетиленові пакети, пластикові пляшки, алюмінієві ємності розкладаються орієнтовно за 500 років. Ґума – за сто років. Швидше папір, картонні коробки – за рік-два
За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових торбинок. При цьому кожного ж року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари – в тому числі й пакетів. Морські жителі ковтають шматочки пластику, що може призвести до смерті. Наприклад, на початку літа 2018 року в Таїланді зоологи кілька днів намагались врятувати чорного дельфіна. Врешті-решт тварина померла, а посмертний розтин показав, що в її шлунку накопичилося вісім кілограмів поліетиленових пакетів.
Більшість пакетів після використання роками лежать на звалищах. Щоб захистити навколишнє середовище 33 країни світу вже змогли відмовитися від пластикових пакетів. Першим населеним пунктом України, який почав рухатись до відмови від поліетилену, стало селище Славське на Львівщині, потім Львів. Кожен десятий львів'янин приходить за покупками з  паперовим пакетом або екосумкою.
Будь-яка річ у природі є або причиною, спрямованою на вас, або наслідком, що йде від нас!

7 manzhosvika2904  
Україна входить в число країн з найбільш високими абсолютними обсягами утворення та накопичення відходів.Однак до цього часу не збудовано жодного спеціалізованого заводу з переробки токсичних промислових відходів, немає належним чином організованої системи збирання, зберігання та видалення токсичних відходів, відсутні техніка та обладнання для переробки відходів будівництва і комунального господарства. Неефективні норми адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення правил збирання, зберігання, транспортування та використання промислових й інших відходів.
Все починається з нас ,та з нашого розуміння та ставлення до навколишнього середовища,я думаю що в подальшому ця пробема буде вирішена (частково) і не буде такою актуальною і глобальною!!!!

1-10 11-16
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz