Четвер, 28.03.2024, 15:01Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Листопад » 4 » ПРАЦІВНИКИ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ДОЛУЧИЛИСЯ ДО  АКЦІЇ «СТВОРЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ»
09:03
ПРАЦІВНИКИ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ДОЛУЧИЛИСЯ ДО  АКЦІЇ «СТВОРЮЄМО ЛІСИ РАЗОМ»

          7 червня Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна-30. Екологія» підписав Указ «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів». Документ з 2021 року започаткував на всеукраїнському рівні ініціативу масштабного заліснення України – «Зелена країна».

Сьогодні ліси вкривають лише 15.9% території України при оптимальному показнику лісистості у 20%. У рамках програми Президента “Зелена країна” за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років – площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів.

Працівники національного природного парку «Нижньосульський» не залишилися осторонь та долучилися до даної акції.

Фахівець відділу еколого-освітньої роботи та рекреації Козлов Микола Іванович брав участь в  посадці 4 тисяч саджанців сосни звичайної на території урочища Мусіївка. Організатор акції ДП "Лубенське лісове господарство".

Також, працівники відділу господарського забезпечення та рекреаційного благоустрою і Полтавського природоохоронного науково-дослідного відділення провели благоустрій еколого-пізнавальної стежки «Онішківська» (Полтавська обл.), розчистили маршруту від деревних завалів, відремонтували інформаційні знаки та посадили 50 саджанців берези бородавчастої.

Переглядів: 218 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 171 2 »
17 sofiaolef7  
Ліси і людство пов'язані нерозривно. Не буде перебільшенням сказати, що існування людей майже неможливе без лісів. Вони - джерело цінних ресурсів, виділяють кисень і поглинають вуглекислий газ, домівка для багатьох рідкісних видів рослин та тварин.

16 lizaslavaa  
Ліси мають значне господарське значення для людини. Економічне значення лісу полягає в тому, що ліс є джерелом деревини, що широко використовується в промисловості, з неї виготовляються будівельні матеріали, меблі, папір, лікувальні препарати. За деякими оцінками, з деревини виготовляється близько 20 тис. найменувань промислових виробів і товарів народного вжитку. Ліси також мають важливе значення для галузі туризму та оздоровлення людей.

15 mega_kononenko123  
Ліс – це екосистема, що поєднує у собі різні структурні елементи, такі як деревна та чагарникова рослинність з відповідним їй тваринним світом, мікроорганізмами, ґрунтами тощо, та взаємодія між цими елементами. Оскільки 2/3 біологічних видів проживають у лісах, невід’ємною частиною будь-якого лісу є його біорізноманіття – різноманітність усього живого на певній території.

14 lobachevskaya  
Ліси сильно впливають на стан екосфери, вони становлять понад 80% фітомаси всієї планети. Ліси, що знаходяться на екваторі, стають сховищами ендемічних видів тварин і рослин, вони зберігають приблизно половину видів усього світу. Дивно, що при цьому вони знаходяться всього на 6-ти% площі землі на планеті.
За весь час свого існування людство знищило приблизно 10 мільйонів квадратних кілометрів лісів. І лише зіткнувшись з проблемою людство почало дбати про наше майбутнє, яке у великій мірі залежить від того навколишнього середовища, в якому ми живемо! 
Прийшов наш час оберігати природу-матір! Кожен з нас повинен бути вдячним за той вклад, який зробили 
gрацівники національного природного парку «Нижньосульський». Збережемо природу!

13 julia1308december  
Чудова ініціатива! У свій час ми теж виїжджали і висаджували дубовий ліс. Сьогодні там вже досить міцні дубочки, а в мене залишились надзвичайно приємні спогади!) От і зараз читаю вашу статтю, і стає приємно, що є настільки небайдужі люди!!!)

12 liliapolishchuk12  
Як ми знаємо ліс - це екологічні легені нашої Землі. Зараз все частіше будують різні багатоповерхівки та існують різні промисловості, які забруднюють навколишнє середовище, а ми кожного дня ідучи в школу чи на роботу дихаємо забрудненим повітрям. Хтось може навіть не задумується, скільки кисню дає одне дерево, а 100 дерев тим паче. Дерева, які ми посадили, роститимуть сто­ліття. І найголовніше — людина, яка у своєму житті посадила хоча б одне дерево, ніколи не зможе знищити ані кущ, ані дерево та зберігатиме природу. Працівникам НПП « Нижньосульський» окремо дякую, що турбуєтесь про довкілля нашої держави і не залишись посторонь. Коледж Лубенського району, кожного року саджає дерева та залучає студентів та школярів, для проведення екологічного заходу. Так як, я з міста Лубни, в шкільні роки, також у дендропарку я з однокласниками посадила декілька дерев. Всі були задоволені результатом. Сподіваюсь, що учасники акції отримали задоволення) .

11 kokosacom76  
Як приємно читати такі статті) Хочеться подякувати кожному, хто піклується про "легені" Землі! Я сподіваюся, що наша планета поповниться ще не одним мільярдом дерев. Дякую!

10 bojkooleg80  
Дуже приємно читати такі статті і розуміти що ще не все втрачено і майбутнім поколінням залишиться не лише розруха а й щось дійсно важливе.

9 uawei1024  
Коли читаю такі статті розумію ще не все у нас втрачено, і моїм дітям буде чим дихати.
Потрібно і самій частіше долучитися до таких акцій)

8 yuyiil97698  
Доброго вечора! 
Дуже приємно що людство та влада створює такі акції. Також, хочу додати, що основна мета проєкту - привернути увагу до проблем охорони навколишнього природного середовища та відновлення екосистеми планети, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей довкола боротьби з глобальними екологічними викликами.
     Цього року «Озеленення України» перетворилось на «Озеленення планети». До проєкту долучились 100 країн, які одночасно висадять десятки тисяч дерев. Це дозволить консолідувати зусилля усіх тих, кому не байдуже майбутнє рідного краю, країни та світу. Наприклад, у Китаї до дня висадження дерев людям виділяють цілий вихідний. А в Австрії до акції приєднуються навіть чотирилапі друзі - на озеленення приводять собак, котів та навіть ховрашків.

1-10 11-17
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz