Вівторок, 23.04.2024, 14:40Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Серпень » 25 » ПРАЦІВНИКИ ПАРКУ ВІДВІДАЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ СОРОЧИНСЬКИЙ ЯРМАРОК
12:35
ПРАЦІВНИКИ ПАРКУ ВІДВІДАЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ СОРОЧИНСЬКИЙ ЯРМАРОК

З 20 по 25 серпня в селі Великі Сорочинці Миргородського району проводиться найбільший в Україні ярмарково-виставковий захід – Національний Сорочинський ярмарок.  Його унікальність полягає у тому, що він зберігся з XVIIIстоліття до наших днів.  Ярмарок надзвичайно колоритно описаний в повісті генія світової літератури Миколи Гоголя «Сорочинський ярмарок» (цикл повістей «Вечори на хуторі біля Диканьки») .  На ярмарковій площі в 16,2 га під відкритим небом в центрі села можна скласти повне уявлення про традиційні народні промисли та мистецтва всіх без винятку регіонів України.  Це вироби з дерева, кістки, глини, каменю, інших природних матеріалів. Широко представлена українська вишивка, шиття, плетіння. Багато картин, написаних народними художниками. Є плетіння з лози, бісеру, дивної краси речі, виковані ковалями.

На п'яти сценах свою майстерність демонструють декілька тисяч учасників мистецьких колективів народної музичної, пісенної і танцювальної творчості.

Щороку участь у ярмарку беруть понад тисячу підприємств, приватних підприємців, майстрів народних промислів, закладів громадського харчування, дитячих розваг і т.д.

В цьому році  відбулась виставка органічної продукції, яка пройшла вперше.

Відвідали ярмарок і працівники відділу екологічної освіти Національного природного парку «Нижньосульський», які надали учасникам ярмарку відповідний інформаційний матеріал (буклети, візитки), а також прийняли участь у семінарі « Ініціатива Полтавщини. Натуральне від природи» , який  організував «Фонд розвитку громад «Ініціатива» в рамках діючого німецького проекту з виробництва, просування та споживання органічної продукції.



Переглядів: 710 | Додав: Oxana | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 2
2 odetta00  
Геній Гоголя постав на українському ґрунті, і де б він не був, митець ніколи не втрачав духовних зв’язків зі своєю батьківщиною. Україна була для нього не лише місцем, де він народився, але й джерелом натхнення, утіленням природного й вільного життя. Це засвідчує книга «Вечори на хуторі біля Диканьки», а також інші твори Гоголя – «Миргород», «Тарас Бульба», «Арабески». Образ Сорочинського ярмарку втілює романтичну мрію молодого Гоголя, коли він ще вірив у можливість існування світу, де перемагають добро й молодість, де для щастя немає особливих перешкод, де кохання вільне і де навіть нечиста сила допомагає людині. Сорочинський ярмарок – образ світлий і святковий. Це перехрестя людських доль, символ людської єдності й гармонії. Це символ всього того, що не знаходив Гоголь у світі й про що так палко мріяв!..

1 Руслан  
Шановні ! Доки ви ярмаркуєте , поцікавтесь - що у цей час робиться в парку - на вашому безпосередньому робочому місці !

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz