Субота, 27.04.2024, 06:26Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Травень » 12 » ПРАВОПОРУШЕННЯ ПРИРОДООХОРОННОГО ЗАКОНОДАВСТВА З ОЗНАКАМИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОСТУПКУ
09:53
ПРАВОПОРУШЕННЯ ПРИРОДООХОРОННОГО ЗАКОНОДАВСТВА З ОЗНАКАМИ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОСТУПКУ

#СТОП БРАКОНЄРСТВО

12 травня 2021 року інспекторами з охорони природо-заповідного фонду національного природного парку «Нижньосульський» виявлено факт незаконного добування водних живих ресурсів на Сулинській затоці в адміністративних межах села Михайлівка Золотоніського району Черкаської області.

Громадянин, з берега за допомогою забороненого знаряддя лову – «павука» здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів. В такий спосіб йому вдалося впіймати – 15 екз. ляща, 9 екз. синця, 4 екз. плоскирки, 5 екз. карася.

Заподіяна шкода природно-заповідному фонду на загальну суму – 6579 грн. Розрахунок за незаконне добування водних живих ресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 24.07.2013 р. № 541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд».

Для проведення слідчо-оперативних заходів, на місце події були викликані працівники Чорнобаївського РВП Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

По даному факту відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст.-249 Кримінального кодексу України та внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

 

 

Переглядів: 283 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 221 2 3 »
22 dianazavruk  
Нажаль, але нашому народу ніби все одно на навколишнє середовище. 
Можливо не всі порушники обізнані законом і не знають, що за подібні порушення несеться кримінальна відповідальність та відподівні штрафи.
Але , в котре впевнююсь в тому, що ніякі штрафи та покарання не лякать порушників . Сумно.

21 snizhanaboiko2002  
Цікаво як такі люди розповідають "казочки"своїм дітям про незаконність .Та чи розповідають про те як самі порушують закон.

20 chetveryk  
Ніколи не розумів що кирує цими людьми, невже аж настільки хочеться поживитися. Особливо прикро що люди намагаються заробити в таких місцях таким способом.

19 polinapetrenko1810  
І знову те саме,незаконне виловлення риби. Таке враження , що це не має  ні початку,ні кінця. Коли вже людям дійде,що вони власними руками знищують природу. Жах...

18 karinagrischenko1999  
На мою думку браконьєрство процвітає тому, що не має для них покарання. Можливо коли Верховна рала ухвалить законопроект про штрафи, щось зміниться. А на даний час тільки завдяки небайдужим громадянам перешкоджається процес незаконного вилову риби.

17 girmandara02  
В останні роки різко зросла не тільки масовість браконьєрів, але й їхня технічна озброєність. Що змушує людей знищувати водні живі ресурси? Що ми залишимо після себе нашим дітям ?

16 julia1308december  
Закон не може повністю проконтролювати людину зі злим наміром, тому найкращий засіб - це превентивні заходи, а саме просвітницька діяльність в дитсадках і школах; друге, тиск еко свідомої частини суспільства на подібні ексцеси, а саме інформування громадськості у соцмережах, широкі обговорення із залученням місцевої влади та ін.
#СТОПБРАКОНЬЄРСТВО

15 olegauser  
Браконьєрство це велика хвороба нашої планети особливо країн пост СНГ.В більшості водойм уже не знайдеш багатьох видів які раніше там мешкали.Браконєри незнають коли потрібно зупинитись.Взагалі їх потрібно сурово карати.

14 sahnoana75  
На жаль, такі випадки будуть продовжуватись, доти доки люди не зрозуміють, що шкодять собі і іншим , що кожен в цій країні несе відповідальність за нашу природу. Я вважаю, що за такий злочин одного штрафу мало, потрібно вводити більш діючі методи покарання!

13 liliapolishchuk12  
Які б заходи не були, люди всерівно будуть ховатися і ловити рибу незаконно. Людей не зупиняють великі штрафи, вони тільки сподіваються, що їх не спіймають. Кожного дня робітники рибнадзору ловлять порушників закону. Прикро дивитись і читати такі статті, що статистика все більше збільшується. Цю проблему вже не вирішити, хіба що зовсім риби не стане в річках, ну тобто немає риби - немає браконьєрства. Але такого не буде(
Браконьєрство це серйозна проблема, яку треба вирішувати і якщо ви знаєте близьких , які хочуть порушити закон - зупиніть їх,запропонуйте безпечну риболовлю , можливо саме Ви врятуєте людину від кримінального впоровадження і зменшите незаконний вилов.

1-10 11-20 21-22
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz