Субота, 27.04.2024, 05:42Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Червень » 17 » ПРИРОДА – ДІМ, В ЯКОМУ МИ ЖИВЕМО
13:39
ПРИРОДА – ДІМ, В ЯКОМУ МИ ЖИВЕМО

Природа – дім, в якому ми живемо, і саме ми повинні оберігати його, під таким гаслом було проведено прибирання території національного природного парку «Нижньосульський» (далі-НПП), в адміністративних межах Лящівської сільської ради Чорнобаївського р-ну., Черкаської обл..
Днями до працівників НПП звернулися місцеві жителі, щодо забруднення о-ва Хатнища побутовим сміттям і не тільки, рибаками-любителями та іншими відпочиваючими, які з часів створенням НПП почали масово відвідувати територію, залишаючи після себе величезні купи сміття.
В зв’язку з вищевказаним проханням адміністрація НПП прийняла рішення провести прибирання даної території, берегову лінію заплави р. Сули, а також інших облаштованих ділянок для відпочинку в межах Лящівської с.р.
Вчора, 16.06.2020 року, працівниками Черкаського природоохоронного науково-дослідного відділу НПП було проведено очищення території від засмічення. Завдяки посиленій роботі було прибрано доволі велику територію поблизу облаштованих бесідок, берегову лінію заплави р. Сули,та о-в Хатнища від величезної кількості різних обгорток паперових та поліетиленових, маси використаних пачок з під сигарет, використані упаковки прикорму риб, жерстяні та скляні банки з під концерв та навіть з під фарби, зламані дитячі іграшки, але найбільшу кількість займали пляшки як скляні так і пластикові, частина яких знаходилась у воді, а частину намагалися спалити та багато, багато іншого. Завдяки зусиллям, працівникам НПП, в кількості 5 чоловік, вдалося назбирати три автомобільні причепи сміття та вивезти на встановлені сміттєзвалища.
В черговий раз проведено бесіди з місцевими жителями, відпочиваючими, рибаками-любителями, щодо елементарних правил поведінки на природі. Під час проведення бесід ми неодноразово чули, вже нам знайомі відмовки: «це не ми!», «ми тільки прийшли (приїхали)!», «ми завжди після себе прибираємо!», «потрібно, щоб цим займались спеціальні служби по прибиранню!» та ін.., а по факту ми отримуємо величезні купи сміття. Дивно чути такі відмовки від дорослих людей, які свідомо відповідають за свої вчинки. Не можна бути такими безвідповідальними, адже ми прагнемо жити в цивілізованому європейському суспільстві. Кожен, без сумніву, повинен починати з власних переконань. Не дарма ще легендарний французький письменник Антуан де Сент– Екзюпері говорив:«Прокинувся вранці, прибрав себе – прибери планету». А українське прислів’я говорить, що “чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять”. Прислухайтеся до людей та до природи! Починайте відповідати навіть за такі вчинки, адже можливо саме з Вас бере приклад молоде підростаюче покоління!!!! Не бійтеся робити зауваженням іншим людям щодо залишеного сміття, давайте разом очищати природу від побутового забруднення, і тоді можливо природа нам віддячить!!!!

Матеріали підготувала Юлія Галушка

Переглядів: 363 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 anastejsabel  
Ця проблема в наш час дуже поширена.Люди завдають великої шкоди природі.Розводячи стмітники,та не прибираючи їх людина не замислюється,що завдає шкоди і своєму здоров'ю.

5 zhgyrgread2000  
На сьогодні в Україні проблема смітників – одна з найважливіших і найактуальніших серед проблем забруднення навколишнього середовища. Ця проблема настільки нагальна не тільки в Україні, а й у всьому світі, що навіть з’явився такий вислів" відходи беруть нас за горло".

4 vladagusar1103  
В наш час набирає популярності концепція економіки замкнутого циклу — коли ресурси повторно залучаються в обіг після етапу утилізації.

На будь-якій тарі з пластику є трикутник з трьох стрілок, знак циклу «створення — застосування — утилізація». Це означає, що її можна переробити, а цифра в трикутнику позначає тип матеріалу, з якого вона зроблена.

3 linakulko  
Правильно написано в статті про дорослих людей, які придумують різні відмазки про те, що "це не вони, це все сміття було ще до їх приходу". І кожен раз на тих ще місцях з'являються все більші і більші купи сміття. Сумно що все воно так у нас. Хтось має прибирати, а хтось йти та прибирати за них.

2 doroshenkoevgenia  
На жаль, величезна кількість сміття - це серйозна проблема сучасного суспільства. Це свідчить про наш низький рівень екологічної культури. Необхідно пам'ятати, що благоустрій нашої планети - це спільне завдання для усіх жителів!

1 coldthedevil  
Кожна людина повина бути відповідальна по відношення до природи. Несвідомо, вони післявідпочинку викидають сміття на природі і не задумуються про наслідки. «Якщо
інші тут смітять, то нічого не станеться, якщо і я тут насмічу», «Це сміття
хтось інший прибре» і так далі.Люди гадають, щоїх це ніяким чином не зачепе, або що вони великої шкоди не роблять. Але…
виходячи в ліс, те і робиш, що натикаєшся на папірці, скляні пляшки, пластикові
вироби. І ніде вже посидіти, відпочити по людськи, ніде погуляти сім’ям погуляти, ніде дітям показати красуприроди. Люди потім скаржаться, що «скільки можна смітити» і все інше. Але
більшість навіть не замисляться, що вони самі в цьому вині.До чого я все цеведу… Думайте головою, замислюйтесь про свої вчинки, і беріть відповідальність
за них. Якщо ми згубимо природу, то ми згубимо і самих себе.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz