П`ятниця, 19.04.2024, 08:59Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Лютий » 22 » ПРИРОДООХОРОННА ПРОБЛЕМА, ЩО ПОТРЕБУЄ ВИРІШЕННЯ
15:22
ПРИРОДООХОРОННА ПРОБЛЕМА, ЩО ПОТРЕБУЄ ВИРІШЕННЯ

      Однією із актуальних природоохоронних проблем заплавних водойм, а також водойм, для яких характерні значні сезонні коливання рівня води, є масова загибель риби та інших водних організмів внаслідок «відшнурування» окремих озер та задухи водних організмів у зимовий період.

        Такі водойми наявні і в межах НПП «Нижньосульський», проектом організації території якого передбачено проведення відповідних науково-технічних заходів з вирішення цієї проблеми. Нажаль в найближчий час, у зв’язку із надскладною економічною ситуацією в державі, ці заходи навряд чи будуть профінансовані, а традиційні і менш затратні підходи (прорубання лунок-пробух), що щорічно проводяться співробітниками НПП, є мало ефективними.

        Однак, незважаючи на існуючи об’єктивні труднощі, громада села Погребняки Семенівського р-ну Полтавської області виступила з ініціативою, яка була підтримана на рівні керівництва Полтавської області, щодо ренатуралізації (покращання екологічного стану) частини водно-болотних угідь (ВБУ) на своїх землях, які входять до складу НПП «Нижньосульський».

        Для обговорення цього питання була скликана робоча нарада, яка відбулась 11.02.2016 р. в селі Погребняки. В нараді прийняли участь представники НПП «Нижньосульський» - директор Свіколкін Валерій Миколайович та начальник відділу Науки Клєстов Микола.Леонардович; від Полтавського обласного управління водних ресурсів -  заступник начальника Кириленко Володимир Михайлович, головний інженер Чмир Олександр Данилович, начальник відділу комплексного проектування Степанчук Сергій Миколайович, а також представники громади с.Погребняки.

        В результаті всебічного обговорення питання доцільності проведення комплексу наукових, проектних та технічних робіт з покращення екологічного стану ВБУ на ділянці території НПП «Нижньосульський» поблизу с. Погребняки,  учасники наради прийшли до спільного висновку, що здійснення такого заходу дуже актуально з природоохоронної, наукової та соціальної точок зору. Всі роботи мають проводитись у відповідності до вимог діючого законодавства і передбачати наступні етапи:

1. Пошук інвестора.

2. Підготовка експертного висновку.

3. Проектні роботи.

4. Технічні роботи.

      

 

За дорученням адміністрації НПП «Нижньосульський» інформацію підготував       М.Л. Клєстов

 

 

 

Переглядів: 908 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 4
4 marykalin98  
Україна є учасницею майже 30 міжнародних багатосторонніх угод у сфері охорони довкілля, хоча їх існує значно більше. Унікальне геополітичне розташування нашої держави зумовлює те, що будь-які її міжнародні
відносини прямо чи опосередковано пов´язані з екологічними чинниками. Розробивши концепцію сталого розвитку, Україна взяла курс на різнопланову, в тому числі у природоохоронній сфері, інтеграцію до
європейської та світової спільноти й започаткувала партнерські відносини з багатьма країнами світу. Так, протягом 90-х років із державами-сусідами укладено кілька десятків угод з регіонального співробітництва, в яких ідеться про спільні заходи щодо охорони довкілля (наприклад, у межах Карпатського регіону, басейнів річок Дунаю, Дніпра, Чорного моря.

3 efandey  
Я думаю, що це є дійсно актуальною проблемою екологіїї не тільки України, але й Полтавщини в цілому, правильно, що не байдужі люди допомагають підтримувати баланс флори і фауни водойм, особливо у зимовий період; заходи, які були вище наведені є доцільніми у цій проблемі

2 finevichinna  
Всі ми знаємо,як важко боротися з екопроблемами в Україні в цілому, а в селах ще складніше.  З превеликим жалем зараз ніхто не цікавиться екологією  села. У місті скоріше знайдуться волонтерські організації чи інші добровольці,які хоч частково дадуть поштовх до початку розв'язання проблеми, село ж навпаки- все більше стає непотрібним. Громада с. Погребняки показала нам своїм прикладом,що всі можуть бути почуті і вислухані. Бажаємо вам ніколи не падати духом і йти до своєї мети!

1 adidok199680  
Стабілізувати екологічний стан Землі можна лише кропіткою працею "усіх і вся" на засадах сталого розвитку

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz