П`ятниця, 26.04.2024, 18:20Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Листопад » 29 » "ПТАШИНІ" МІСЦЯ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"
13:32
"ПТАШИНІ" МІСЦЯ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"

Тварини, в тому числі і птахи, розподілені по території  національного природного парку нерівномірно. У кожного виду є свої улюблені місця, де в певні сезони та час доби його можна зустріти. Саме про одне із таких місць піде мова.

На самому півдні нашого Парку,  де розташований міст через Сулу і примостова дамба,  в осінньо-зимовий період регулярно скупчуються водоплавні та деякі інші птахи. Тут птахи звикли до проїжджаючих автомобілів, рибалок, а в останній рік і до робочих, які ремонтують міст. В цьому місці завжди можна побачити щось цікаве і, навіть, зробити невелике відкриття. Так було і 18 листопада цього року. Незважаючи на те, що тонкий лід покрив більшість мілководних прибережних ділянок , трохи далі від берега можна було спостерігати різноманітних птахів. На хвильорізі відпочивало з десяток бакланів великих, мартини звичайні та поодинокі мартини жовтоногі та крижні. Поряд постійно пурнали за їжею черні чубаті та рідкісні цієї пори норці великі.  На промоїнах подалі від берега скупчилась велика кількість качок, більше 5 тисяч особин, переважно крижнів, які відпочивали на воді і кромці льоду. На одній із промоїн були виявлені і лебеді шипуни – 7 та 5 особин.

Вдалося також насолодитися сценою полювання орлана-білохвоста на качок. Спочатку орлан робив спроби піймати одну із качок, але після 20 безрезультатних спроб, полишив цю качку, яка виявилась вмілою пурнальницею і направився до скупчення качок, вимусивши їх злітати. Чимало трималося біля мосту і мартинів звичайних, які полювали на рибну дрібноту на ділянках без льоду. Шукали тут здобич ворони сірі та невелика зграя.

Інформацію підготував М.Л. Клєстов

Переглядів: 214 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 151 2 »
15 sofiaolef7  
Чудово, що деяким людям не байдуже на птахів. Працівникам НПП "Нижньосульський" хотілось би окремо висловити вдячність за те, що створюють для птахів гарні та комфортні умови для їх існування.

14 irazhytchenco  
Приємно знати що напросторах парку є такі чудові місцини. Дана стаття чудово допомагає розширити
своє уявлення про різноманітність птахів та біотопи де вони мешкають. Окремо хотілося
б висловити подяку працівникам парку за виконану роботу та детальний опис своїх
спостережень.

13 mega_kononenko123  
Квітень найкраща пора для зйомки птахів у парку. На деревах ще не має густого листяного покрову і трава ще не високо піднялася. Тож птахи всі на виду і світла достатньо для фотозйомки

12 lizaslavaa  
Добре що, людство створило велику кількість заповідників, заказників та парків, де  дика природа та людство перебувають в гармонії один з одним!

11 julia1308december  
Дякувати богу качку врятовано! Дуже цікаво було б подивитись на таке розмаїття птаства) А особливо на таку величезну кількість качок

10 liliapolishchuk12  
Гадаю, що для птахів гарні умови зробили працівники НПП «Нижньосульський». Приємно читати, шо деякі птахи відчувають себе як вдома : тепло і затишно. Турбота про птахів обов‘язкова , особливо в зимовий час. Потрібно не забувати, шо незабаром вже прийде до нас перший сніг, заморозки, тепло все далі і далі від нас. Тому потрібно хоча б одну годівничку зробити вдома і повісити біля будинку з їжею, щоб птахи змогли вижити такі холодні умови. Розумію, що птахи які обрали парк не вперше на території, якщо звикли до звуків автомобілів, рибалок і тд. Історія про орлана-білохвостого також залишила слід у моїй пам‘яті)

9 kokosacom76  
НПП " Нижньосульський" є чудовою домівкою для птахів та й взагалі для всіх тварин. Приємно розуміти, що тваринам подобається перебувати на тереторії Вашого парку. Дякуємо за турботу до тварин і рослин нашого краю!)

8 bojkooleg80  
Дуже чудово що є такі місця де птахи навіть за наявності великої кількості людей і машин можуть спокійно оселятися.

7 vitalinasagajdak  
Не можу не погодитись із попередніми коментаторами, адже дійсно перебування скупчення птахів на тій чи іншій території цілком залежить від умов тієї місцевості. На мою думку навіть не дивно що на тереторії НПП "Нижньосульський" є такі місця де можна побачити таку величезку кількість представників орнітофауни, бо навколо чудова природа - сприятливі умови для для їх проживання.

6 tsibezovaselena567  
Дякую автору за надзвичайно захопливу статтю, а саме:"Пташині "місця НПП " Нижньосульський ".Особливо, вразили цікаві спостереження за птахами та від кількості качок("На промоїнах подалі від берега скупчилась велика кількість качок, більше 5 тисяч особин, переважно крижнів, які відпочивали на воді і кромці льоду. ") Сподіваюся, що відвідую НПП " Нижньосульський " та побачу ту чарівну красу даного парку та 5 тисяч качок.

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz