Четвер, 28.03.2024, 17:19Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 3 » РЕГІОНАЛЬНЕ ЕКОЛОГІЧНЕ СВЯТО ДЕНЬ ОРЛАНА-БІЛОХВОСТА
10:14
РЕГІОНАЛЬНЕ ЕКОЛОГІЧНЕ СВЯТО ДЕНЬ ОРЛАНА-БІЛОХВОСТА

Орлан-білохвіст - один із найбільших хижих птахів Європи. Маса його тіла коливається від 3 до 6 кілограмів. Довжина тіла досягає 77-92 см, а розмах крил 200-245 см.

Орлан-білохвіст - рідкісний вид, занесений до Червоної книги України. Має несприятливий природоохоронний статус в Європі, Категорія SPEC 1 (види, поширені в Європі, які мають несприятливий природоохоронний статус у світі). Включений до Додатку ІІІ Конвенції про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі (Берн, 1979), Додатку ІІ Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що знаходяться під загрозою зникнення (CITES), Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин (Бонн, 1979).

Орлан-білохвіст - окраса Посулля і гордість Національного природного парку «Нижньосульський», на території якого щорічно гніздиться від 3 до 5 пар. Орлани починають гніздитись дуже рано. Вже на початку березня більшість пар відкладають яйця в свої гнізда, які влаштовують на високих деревах – осокорах, осиках та дубах.

Національний природний парк приділяє велику увагу охороні та збереженню цих рідкісних хижих птахів. Розроблений спеціальний план збереження популяції орлана-білохвіста як на території парку, так і на прилеглих територіях.

З метою підвищення уваги місцевих жителів до збереження цих гарних, граціозних хижих птахів було прийнято рішення започаткувати регіональне екологічне свято 3 квітня – День орлана-білохвіста.

В рамках відзначення Регіонального екологічного свята Дня орлана-білохвоста відділом екологічної освіти спільно з відділом науки Парку будуть проведені бесіди, заняття, вікторини з учнями загальноосвітніх навчальних закладів (Оржицького, Семенівського, Чорнобаївського районів) та міжрайонний конкурс творчих робіт серед школярів на кращий малюнок, вірш, твір, презентацію, виріб тощо.

Відділ екологічної освіти

Відділ науки

НПП «Нижньосульський»

Переглядів: 691 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 inneschelebii5  
Виявляється, назва "орлан" походить віддвох старогрецьких слів на означення "моря" й, власне,
"орла". Тобто орлан – це  "морський орел". Є кілька видів
орланів. Білоголовий орлан у ПівнічнійАмериці є одним з націоанальних символів США. В Україні зустрічається
орлан-білохвіст.

6 godlikeorion  
Поширення природоохоронних знань  серед підростаючого покоління - важливе завдання у сучасних реаліях. Також, не менш важливим є те, що НПП приділяє увагу охороні та збереженню цих рідкісних птахів.

    Не так давно читав, що орлан-білохвіст інколи нападає на здобич, що перевищує його за розмірами, так полювання на бобра або лисицю часто закінчується трагічно саме для птаха. Також, орлан може співіснувати з іншими представниками класу. На одній гніздовій ділянці з орланами мужуть зустрічатися гнізда канюка, чорних коршунів та ворон.

5 annakraft1997  
Цікавим є те, що покоління орланів-білохвостів можуть використовувати гніздо на одному й тому ж місці тривалий час, за який воно досягає розмірів до 3 м в довжину й 1,5 м у висоту. 
Навчально-виховну роботу в школах потрібно проводити обов*язково. Адже, виділивши кілька годин на рік, можна сформувати у дітей екологічну і біологічну грамотність. А виховати достойне покоління - завдання батьків і вчителів.

4 h1839837  
птах ряду Соколоподібних родини Яструбових. Ще його називають орел-сіруватень.[1] Один з найбільших представників хижих птахів Євразії — розмах крил досягає 2,5 м. Характерною рисою виду є білий хвіст у дорослих особин (у молодих птахів забарвлення хвоста буре). Мешкає в прибережних лісах, поблизу водойм, багатих рибою

3 natalialiakhman0855  
Дуже прикро,що через людський фактор відбувається знищення такого величного Орлана-білохвостого.Добре те,що Національний природний парк приділяє велику увагу охороні та збереженню цих рідкісних хижих птахів.Було дуже розумно виділити спеціальний день для проведення бесід,занять і вікторин,з метою підвищення уваги місцевих жителів до даної проблеми ,адже від кожного з нас залежить доля нашої фауни.

2 uriypyschyta  
Головними загрозами та обмежувальними факторами для виду сьогодні вважають лісогосподарську діяльність; використання земель для розвитку інфраструктури; зміну гідрологічного режиму річок ; турбування біля гнізд через рекреаційне навантаження; скорочення кормової бази;  полювання, вилучення з гнізд та нелегальна торгівля; отруєння.

1 potapovaasya1810  
Цей птах віднесений до видів, близьких до загрозливого стану у світовому масштабі, адже занесений не лише до Червоної книги України, але й до Європейського Червоного переліку тварин, тому сучасний стан орлана-білохвоста потребує особливого вивчення. Дуже шкода, що в Україні ґрунтовні дослідження біології орлана не проводилися. Мабуть, саме через це ще достеменно не з'ясовані причини, які обмежують його чисельність.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz