Вівторок, 16.04.2024, 22:16Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Березень » 27 » РОБОТА СЛУЖБИ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ
13:55
РОБОТА СЛУЖБИ ДЕРЖАВНОЇ ОХОРОНИ

З 21 по 26 березня 2019 року у межах території національного природного парку «Нижньосульський», працівниками служби державної охорони Парку з метою забезпечення належної охорони природних комплексів та об’єктів Середнього Придніпров’я, попередження виникнення порушень природоохоронного законодавства, проводилася природоохоронна робота.

В ході проведення рейдових перевірок, було складено 6 адмінпротоколів за ст.91 КУпАП, нанесено збитки державі на загальну суму 8560грн., з них одне правопорушення містить ознаки злочину, щодо якого відкрито кримінальне впровадження, вилучено16 кг. риби, нанесені збитки державі на загальну суму 8729грн.

Також, службою держохорони Парку складено 2 акти про вилучення безгосподарських знарядь незаконного добування (заготівлі) природних ресурсів, вилучено 64 кг риби, 13 сіток загальною довжиною 500 м., збитки нанесені державі на загальну суму 13131грн.

Переглядів: 436 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 8
8 nataliya030996  
Немає слів... Одним словом НЕЛЮДИ! Як таке взагалі можливо? В голові не вкладається...

7 dianastr2014  
Жахливі цифри! 64 кілограми риби! Не дивно щобраконьєри помітно пожвавились, адже наступає період нересту і в певних місцях
риби значно більшає, а значить і ловити простіше. От тільки ніхто не думає про
наслідки, які можуть стати не поворотними. Наприклад, зниклим на території
України видом вже давно вважається Осетр Європейський. Аби звернути увагу на
проблеми зниклих, на жаль, тварин нашої країни, компанією WWF Ukraine було
створено екологічну кампанію у рамках якої був наданий звіт «Жива Планета 2018»
(за минулий рік), де розповіли про зміну чисельності популяцій не лише риб, а й
усіх тварин. Окрім цього, була запущена креативна кампанія “Зниклі сторінки.
404”. ЇЇ метою стало звернення уваги українців на ті види, популяції, що зникли
в нашій країні протягом останнього півстоліття. “Обличчями” сторінок.404 стали
такі тварини як : ховрах європейський, осетер європейський, тюлень-монах та
довгокрил звичайний. За даними Червоної книги, саме ці тварини вже вважаються
зниклими на теренах нашої країни.

6 zari999777555  
Одразу хотілося б зазначити, що браконьєрство повинне присікатися, без цього кожний природний осередок продовольства буде швидко спустошено. Надмірне вторгнення у природу, зловживання її щирими, хоч і не безкінечними, ресурсами, прагнення пошвидше збагатитися за рахунок руйнування місцевих екосистем,—все це зовсім не личіть свідомому громадянину, а тим більше патріоту своєї країни, не говорячи вже про духовну особистість, яку хвилюють проблеми усього людства не лише у теперішньому часі, а й у перспективі майбутнього.
Безумовно, бувають й винятки. Інколи людина йде на подібні вчинки, коли раптом втрапляє у дуже тяжке становище чи скрутні обставини.Тут можна довго дискутувати. Звісно, шляхів вирішення особистих проблем набагато більше і не варто посилатися на те, що вчинити по-іншому не можна, виходу немає, інакше вийти із кризи неможливо тощо.Але ж все-таке усе буває у житті і це треба враховувати, проте ми поставимо крапку поки що на цьому варіанті й перейдемо до більш очевидного й загального—свідоме завдання шкоди природі, маючи при цьому на меті тільки незаконне збагачення.
Тож, з браконьєрством постійно борються, вживають все нові й нові заходи, підвищують штрафи, притягають до відповідальності тощо. Проте темпи росту цього промислу продовжують невпинно зростати.Адже караються переважно ті, хто не може ніяк захиститися, тобто той в кого немає ані зв'язкіч, ані грошей. А той, хто ховається за ширмою своєї безкарності, прикриваючись соціальним положенням чи матеріальним становищем, лишається на свободі й продовжує свій промисел. І таких, на жаль, більшість.
Можна ще багато чого додати, адже такі речі зачіпають за живе, проте наголосити хотілося б, на мій погляд, на найголовнішому: ми ніколи не зможемо зберегти природні ресурси та дбати в належній мірі про її багатства, поки в людей у свідомості не буде іншої картини розвитку та яснішого голосу совісті в серці, поки вони не перейдуть на інший щабель сприйняття дійсності та не переосмислять сенс свого життя.

5 olja88113  
Це добре, що були спіймані браконьєри, але останні роки кількість браконьєрів колосальними темпами зростає. Але ,коли державним службам вдається впіймати на гарячому, в них запитують- " Що вас змусило зайнятися браконьєрством? " "Які причини вдіяного вами вчинку ?". Багато хто відповідає " Скрутне матеріальне становище " , " Немає роботи вирішив підзаробити. " Зрозуміло, що ситуація може бути різною, але багато хто користується легкою наживою. Але звідси випливає ще один фактор, якщо є де збувати продукцію, круглий рік. То це і підштовхує людей до побідних вчинків.

4 vladagusar1103  
Чисельність риби через браконьєрство за останні 15 років зменшилась у 20-30 разів!
Необхідно закликали громадян бути свідомими та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо хтось помітив порушення то необхідно терміново повідомити органи рибоохорони.

3 aptyp3331999  
Дивує людський фактор... коли в ход ідуть сітки, щоб забрать як умога більше...  Невже не можна обійтись без правопорушень та на відведених місцях законно наловти риби? Навіщо так ризикувати? Чи може це для них як екстрим?

2 rozenmarm  
Питання щодо браконьєрства в нашій країні зазвичай носить масштабний характер і ще дуже прикро. Через незаконний вилов риби державі наносяться не малі збитки, особливо якщо додати всі випадки браконьєрства.

1 uriypyschyta  
Дійсно, у людей нема відчуття міри,їм  все мало риби, треба більше, далі йдуть в хід сітки, бо так можна більше наловити, просто нема слів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz