П`ятниця, 26.04.2024, 06:51Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Листопад » 27 » РОЗПОЧАТО АКЦІЮ «НАГОДУЙ ПТАХІВ ВЗИМКУ»
18:20
РОЗПОЧАТО АКЦІЮ «НАГОДУЙ ПТАХІВ ВЗИМКУ»

Доброю традицією в Національному природному парку «Нижньосульський» стало щорічне проведення зимової акції – «Нагодуй птахів взимку». Упродовж зими в загальноосвітніх навчальних закладах (Оржицького, Семенівського, Хорольського, Чорнобаївського районів), працівники відділу екологічної освіти проводять про зимуючих птахів різноманітні бесіди, заняття, вікторини та майстер-класи з виготовлення годівниць. Не став винятком і цей навчальний рік. Вже з листопада вчителі та учні Худоліївської і Мусіївської ЗОШ, почали активно готуватися до акції.
Днями цікаві і змістовні розповіді про життя птахів, що зимують в наших краях та як підгодовувати птахів взимку розповів вихованцям шкіл екоосвітянин парку Козлов Микола Іванович. Також, у шкільних садках майже на кожному дереві з’явилися годівнички наповнені зерном. При створенні годівниць учні проявили свої уміння та фантазії, адже виготовленні вони з різних матеріалів і різної форми. Незабаром «їдальні» відвідали птахи. Діти спостерігали за цим із великим задоволенням.


Начальник відділу екологічної освіти Козачкова О.А.

Переглядів: 592 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 111 2 »
11 bezkorovaina_oksana2000  
Вкотре переконуюсь в тому, що завдяки працівникам НПП "Нижньосульський" проводиться корисна, повчальна акція, до якої залучають юних помічників. В мене вдома також є  годівничка, яку я ще змайструвала в шкільні часи. Взимку годівничка не пустує, мені добре видно з вікна, і я маю можливість спостерігати за птахами, які з задаволенням поїдають мною приготовані ласощі.

10 barannik1999bk  
Я  навчалась в одній із шкіл Чорнобаївського району і наша школа щорічно брала участь в цій акції. Учні нашої школи разом з вчителями і батьками майстрували годівниці для птахів і приносили для них харчі. Я пишаюсь тим, що моя школа дбає про птахів у важкий період для їхнього життя, коли їм важко знайти продукти харчування необхідних для їхнього виживання.

9 supernata-yatsiniuck2014  
В мене на вулиці проживає 5 дітлахів, які ходять до 2 класу. І от вони вирішили змайструвати для птахів годівнички, звичайно ідеально в них не получилось але все ж таки, вони взяли по всій вулиці порозвішували годівнички і кожен день ходять поповнюють їх, і я вважаю це правильним, адже вони змалечку уже починають переживати про братів наших менших, і я хочу щоб в подальшому діти та дорослі були більш співчутливішими, і брали приклад з цих дітей)

8 anastasiasotnyk  
Коли я навчалась в школі ,я з батьками робила не одноразово годівнице для птахів,ми разом із школярами ,купляли їжу для них,та з залюбки клали в годівниці!
Особливо приділяли цьому увагу в зимовий час ,коли птахам було важко знайти собі їсти
Та і взагалі ,будо цікаво спостерігати за тим як птах їсть з твоєї годівниці,для дитини це важливо !

7 1996randall  
Це гарна традиція щоб привчити дітей, до любові та ласки до природи. Навчити створювати для них умови для покращення життя. Дуже гарно що на кожному дереві зявилис`я годівнички із певним зерном для птахів.

6 natali-matvienko-98  
У зимовий період птахи потерпають не стільки від холоду, а від того, що не вистачає їжі.

З настанням холодів природні запаси корму починають зменшуватися, а тому птахи поступово переходять на поїдання урожаю насіння й плодів. У періоди нестачі корму найбільш уразливими стають дрібні садові птахи. Взимку, не встигнувши протягом короткого дня добути собі необхідну кількість поживи, птахи залишаються на ніч напівголодними і, не дочекавшись дня, гинуть. Із настанням зимових холодів птахи переміщуються ближче до людських осель. Тому це правильно що дітей ще маленькими привчають піклуватися про тих хто не в змозі про себе подбати.

5 gotradarina18  
Добре, що дітей ще можна привчити до такої справи в школі. Адже їх зараз не так просто чимось зацікавити. Кожного року учні нашої школи виготовляли разом з своїми батьками годівнички вдома і приносили їх до школи, щоб розвішати на кожному дереві. Це дуже захоплююче І дітям в захваті.

4 kripakmaxx  
Добре що проводяться такі заходи , дітям досить цікаво не тільки просто годувати птахів , а й будувати їм будинки , учні можуть проявити себе і відтворити чудові годівниці для пернатих

3 herasymenko-olena20177  
Ще минулого року я помітила, що на подвір'ї майже всіх шкіл є годівнички з кормом для птахів. Це дуже правильно. Такі дії здатні виховувати у дітей повагу та розумінноя до навколишньогр світу. На подвір'ї свого будинку я теж роблю кормушки для птахів. Люблю спостерігати як пташки прилітають до і харчуюються.

2 uriypyschyta  
На жаль,багато птахів можуть загинути в цю пору,важко добувати корм. Тому зимою треба підгодовувати , а підгодовувати їх дуже просто. Ми робимо кормові столики з навісом, або перевернута пляшка вниз горлом. Кормом можуть бути звичайне соняшникове насіння, просо, крихти ,кусочки сала ...

1-10 11-11
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz