Четвер, 25.04.2024, 11:13Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Червень » 4 » РОЗШИРЕНА НАРАДА З ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕТКУ «БУДІВНИЦТВО ВОДОРЕГУЛЮЮЧОЇ СПОРУДИ – ШЛЮЗА-РЕГУЛЯТОРА НА р.СУЛА"
08:50
РОЗШИРЕНА НАРАДА З ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕТКУ «БУДІВНИЦТВО ВОДОРЕГУЛЮЮЧОЇ СПОРУДИ – ШЛЮЗА-РЕГУЛЯТОРА НА р.СУЛА"

     Минулого четверга за участі голови райдержадміністрації В.Г. Симоненка та голови районної ради В.М. Карлова, в.о.директора Національного природного парку «Нижньосульський» Свіколкіна В.М., відбулася розширена нарада з обговорення проекту «Будівництво водорегулюючої споруди – шлюза-регулятора на р. Сула в районі с. Тарасівка, Оржицького району, Полтавської області», на виготовлення проектно-кошторисної документації якого сесією обласної ради виділено 300 тис. грн. з обласного бюджету.
    Про серйозність намірів і бажання якнайскоріше здійснити задумане свідчило і поважне представництво учасників наради. На Оржиччину завітали начальник Полтавського обласного управління водних ресурсів В.О. Фомічов, заступник начальника Полтавського обласного управління водних ресурсів О.Д.Чмирь, начальник Хорольського міжрайонного управління водних ресурсів О.М.Нерода, директор Державного регіонального проектно-вишукувального інституту В.І.Гринюк, головний інженер Державного регіонального проектно-вишукувального інституту «Дніпрогіпроводгосп» В.В.Дем’я-нов.
Голова райдержадміністрації В.Г. Симоненко коротко розповів про екологічну ситуацію, для вирішення якої власне і задумано будівництво водорегулюючої гідротехнічної споруди. Цю ж думку підтримав і В.О.Фомічов, який доповів, що для відновлення водності р.Сула та водно-болотної екосистеми в районі, що об’єднує заплави Сули і р.Оржиця, ця споруда просто необхідна.
    Після наради всі учасники побували на р.Оржиця, де з такою ж метою - заводнення – було цього річ побудовано перекати. Спеціалісти погодили тип споруди, зазначили, щоїї наявність не впливає на заводненість частини річки нижче за течією та рівня її замуленості. Вода тече постійно. Якщо вона набереться до рівня перекату, то, подолавши перепону, буде й нижче за течією. Якщо навіть вода не досягла верхнього рівня споруди, то все одно тече поміж камінням, оскільки «тіло» перекату має властивість пропускати воду, до того ж фільтруючи її. Оскільки самоочищення водойми відбувається щовесни, незважаючи на штучні чи природні перепони, то протягом літа-осені необхідно провадити прибирання біля перекату, аби засмічення не відбувалося.
     Потім переїхали до с.Тарасівка. Більшість учасників схилялася до спорудження шлюзу-переправи на місці парому. Після тривалого обговорення вирішено основний варіант розміщення гідроспоруди передбачити на цьому місці; величину підняття рівнів води у верхньому б’єфі гідроспоруди визначити з урахуванням топографічних, гідрологічних та гідробіологічних вишукувань та вимог НПП «Нижньосульський»; гідроспоруду облаштувати рибоходом, проїзним мостовим переходом, передбачити затвори абошандори для регулювання рівнів і пропуску максимальних витрат. Зрозуміло, що всі обрахунки, екологічні параметри та норми будуть зроблені відповідними установами, аби ніяким чином не нашкодити природі.

Переглядів: 755 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz