Середа, 24.04.2024, 08:22Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Жовтень » 5 » СЕМІНАР У ФЕОДОСІЇ
13:32
СЕМІНАР У ФЕОДОСІЇ

18 – 20 вересня поточного року в місті Феодосія АР Крим на базі Опукського природного заповідника відбувся семінар «Інвентаризація біорізноманіття в межах природно-заповідного фонду». Це був третій у цьому році семінар, організований Міністерством екології та природних ресурсів України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

        Семінар був розрахований переважно на наукових співробітників нещодавно створених заповідників та національних природних парків і мав на меті:

підвищення рівня базових знань та розвитку умінь, які необхідні для здійснення інвентаризації видів флори та фауни на територіях природно-заповідного фонду;

● обговорення питань щодо підвищення ролі національних природних парків у збереженні біорізноманіття регіону, рідкісних видів флори та фауни,

типових та унікальних природних комплексів;

● визначення подальших шляхів розвитку наукової та науково-дослідної діяльності в установах природно-заповідного фонду..

        В якості іноземних гостей на семінарі були присутні Жан Філіп Сібле, директор Національного музею історії природи, Республіка Франція.

 Девід Пенін, співробітник національного парку Піренеї, Республіка Франція, які поділились досвідом щодо організації наукових досліджень на природоохоронних територіях Франції.

        В роботі семінару прийняли активну участь провідні співробітники Департаменту заповідної справи Мінприроди України Н.А. Грицан, А.М. Драпалюк, О.З. Петрович,  а також експерт з екологічної політики, стратегії та інвестицій проекту ЄС «Додаткова підтримка Мінприроди України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки» Андре Карутц, які разом із директором Опукського природного заповідника В.І. Плетюком були основними організаторами семінару.

        На семінар з’їхались науковці із 2-х  природних заповідників та 18 національних природних парків.

        В семінарі прийняв участь науковий співробітник НПП «Нижньосульський» М.Л. Клєстов, який виступив із доповіддю «Інвентаризація біоти Національного природного парку «Нижньосульський».

         Своїм досвідом і методиками проведення польових досліджень поділились досвідчені наукові співробітники із провідних вузів та науково-дослідних інститутів України, що було дуже важливим для прибувших на семінар науковців-початківців.

        Учасники семінару мали можливість ознайомитись з територіями і унікальним біорізноманіття Опукського, Казантипського та Карадазького природних заповідників.


Фото 1. Опукський ПЗ. 


Фото 2. Рідкісні червонокнижні кажани. Опукський ПЗ.


Фото 3. Навчання в Казантипському ПЗ.


Фото 4. Краєвиди Казантипського ПЗ.


Фото 5. Рідкісні чубаті баклани на скелях Казантипського ПЗ.





Автор: науковий співробітник М. Л. Клєстов

Переглядів: 593 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz