Четвер, 25.04.2024, 20:49Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Листопад » 12 » "СИНИЧКИН ДЕНЬ"
08:57
"СИНИЧКИН ДЕНЬ"
"Чик-чирик" співа синичка,
Це вже входить до неї в звичку.
Ранок з пісеньки почне,
Непомітно день пройде.
(Яна Бутримайте)
 
 До кінця осені поруч з житлом людини з'являються невеликі веселі пташки - синички . Дружними зграйками вони снують гнізда в парках і садах, «обстежують» балкони, а іноді навіть залітають у кватирки, сподіваючись знайти щось ласе. Здавна 12 листопада відзначається як «Синичкин день». У цей день за православним календарем вшановують пам'ять мучеників єпископа Егейського Зиновія та його сестри Зіновії . У народі цей день отримав назву «Зіновій Синичник» або «Синичкин день». Вважається , що саме в ці дні синиці перебираються ближче до людини, щоб отримати прожиток в холодні зимові дні, коли їх природного корму стає мало.
На Русі синиць шанували завжди, знаючи, що ця невелика пташина знищує величезну кількість шкідників. Селяни сподівалися, що підгодовані взимку синички можуть і на літо залишитися в садах, ставши їх надійними захисниками від гусениць. Сім'ї синичок «багатодітні», в них буває до 15 пташенят. Щоб прогодувати горлатих нащадків батьки буквально обнишпорюють всі дерева, старанно збираючи гусениць, жучків, метеликів, личинок та інше. Багато синиць виводять пташенят двічі за літо.
 Традиційно вважається в «Синичкин день» вивішування годівниці, де може знаходитися насіння соняшнику і конопель, пшоно і вівсяні пластівці, горіхи і сухофрукти, сир і білий хліб. Зазвичай у цей день проводяться дівочі гуляння, влаштовуються посиденьки і тещ , так як Зиновій і Зиновія вважалися покровителями дівчат. Поява в цей день поряд з будинком дівчини синиць сприймалося, як добрий знак, ще й тому птахів намагалися підгодувати.
Синиці довірливі і доброзичливі. Вони навіть можуть почати брати насіння прямо з долоні людини. Синичок легко привчити залітати через кватирку, вивісивши годівницю спочатку поряд з кватиркою, потім встановивши її у відкриту кватирку, а потім і в кімнату недалеко від кватирки. Варто врахувати, що влетівши в кватирку, синиці почнуть проводити ґрунтовну «ревізію» всіх місць, де може бути їстівне. Звиклі обідати в теплі, пташки навіть починають стукати дзьобами по склу, якщо застають кватирку закритою. Якщо хочете, щоб у вас в саду влітку оселилися синиці, варто з осені розвісити годівниці, а також дуплянки, в яких птахи будуть ночувати в холоди. Будиночки з дощок, типу шпаківень, синиці недолюблюють. Звикнувши ж за зиму до дуплянки, можуть охоче оселитися в них влітку.
Тому, найважливіше наше з вами завдання – завжди допомагати в пере зимуванні нашим друзям !!!!!!
 
Використана література: http://nekopaju.ru/ptichka-sinichka; http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-21895. Підготувала: О.А.Слинько фахівець відділу екоголічної освіти
Переглядів: 1330 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 281 2 3 »
28 БогатиР  
На мою думку, людина скоріше деградує ніж розвивається і тягне за собою в прірву інші види.

27 Alexey13  
Раз человек существует, значит он эволюционирует. Другой вопрос - это биологический прогресс, или регресс.

26 OLEXANDR_SHERASOV  
Алексей, я знаком с научными формулировками. Но как вы смотрите на дальнейшую эволюцию человека? Возможно ли это?

25 Alexey13  
Я порассуждал над вопросом Александра. "Какой вопрос, такой ответ". Как образуются виды, то это точно сказать никто не может, т.к. это сложный и многогранный процесс и, практически, бездоказательный, но схему видообразования Ч. Дарвин строил на основе выдвинутых им принципов монофилии и дивергенции. Монофилия — происхождение потомков от одного родоначального предка. Дивергенция — расчленение родоначальной формы на два и более дочерних, внучатых и других видов. Так что ответил по Дарвину, т.к. это научная теория.

24 фахівець відділу екоосвіти  
23-й. З утворенням нового виду Ви явно погарячкували. Не таким шляхом утворюються види. Це набагато складніші, природні, комплексні процеси.

23 Alexey13  
Сознательность – это одна из характеристик высшей нервной деятельности, которая характерна только для человека. Эволюция человека происходила в содружестве сознательности, анатомии и физиологии и др. факторов.
Если, вдруг, появится такое физиологически суперразвитое «человеческое» существо, без развития сознательности да еще при низкой планке морали, то такое чудо врядли можно считать человеком. Скорее всего будем наблюдать биологический регресс и появление нового вида животного.

22 OLEXANDR_SHERASOV  
І так! А якщо при вживанні гмо тваринами чи людининою зміниться генотип і це призведе до появи більше організованих істот. Можливо ГМО це новий виток еволюції? 
Людина вважаеться вінцем "природи" вершиною.Чи може людина ще больш еволюціонувати, не в плані свідомості чи моралі, а саме фізіологічно.
Що ви думаєте з цього приводу?

21 БогатиР  
Звичайно ГМО може зашкодити та призвести до не відомих наслідків, адже ГМО продукти є сильним мутагеном і можуть цілком призвести до повної зміни генотипу організму.

20 Alexey13  
Это как карта ляжет.
Конечно ГМО не избежать. Считаю не правильным сознательно кормить птиц ГМ.

19 Черкасов Олександр  
Ну добре Олексію. Наприклад ви будите годувати птаха їжею без ГМО, а через 5 хвилин він поїсть з ГМО, так само і вчора поїв. І чого ви достигните своїм "гарним вчинком"?

1-10 11-20 21-25
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz