П`ятниця, 19.04.2024, 07:23Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Жовтень » 29 » СХАМЕНІТЬСЯ ЛЮДИ, ПОКИ ЩЕ НЕ ПІЗНО!
14:23
СХАМЕНІТЬСЯ ЛЮДИ, ПОКИ ЩЕ НЕ ПІЗНО!

Працівники національного природного парку «Нижньосульський» вже вкотре закликають любителів риболовлі та відпочинку поважати людську працю, а також берегти навколишнє природне середовище та не залишати сміття на узбережжі річки Сули.

Днями працівники відділу господарського забезпечення та рекреаційного благоустрою провели природоохоронну акцію  «Чисті береги, чиста річка» зібравши не один мішок побутового сміття на берегах річки Сули (урочище Драчки Полтавська обл.).

Дана територія прибиралася працівниками НПП «Нижньосульський» 18 вересня 2021 року, але наслідки байдужого ставлення громадян до природи в цілому очевидні.

Нагадуємо, що відповідно до Абзацу 13 п.3.8. Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський» забороняється, порушувати належний санітарний стан водойм, залишати на них та на берегах побутове сміття, допускати засмічення та забруднення водойм іншим чином.

Водночас зазначаємо, що засмічення водойми та її берегів відходами є порушенням, що тягне за собою відповідальність згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення ст. 91 Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду, а також ст. 53. Порушення правил використання земель.

Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять!!!!

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 203 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 191 2 »
19 k8295081  
Відповідальність за забруднення довкілля, за утворення стихійних сміттєзвалищ у лісових масивах не оцінюється не лише розміром штрафу. Від забруднень сміттям страждають тварини та рослини, а також страждатимуть майбутні покоління. Адже пластикова та поліетиленова продукція або не розкладається зовсім, або розкладеться через сотні років.

18 yamchnskaulia  
Дуже прикро бачити такі статті. Більшістть людей не розуміє глобальної проблеми. Якщо раніше люди цього не помічали то сьогодні вона досягла глобального маштабу. Складно сказати, чи залишилася на планеті річка з більш-менш читою  водою. Це не може не засмучувати. Звісно є такі люди, що розуміють маштаби цієї проблеми, але прикро що не всі. Надіюся на розуміння людей, не тільки до природи, а й до себе. Шкодячи природі, ми неменуче шкодимо собі!!!

17 sofiaolef7  
Шкода, що люди ставляться до природи не охайно! Самою більшою проблемою на Землі є люди які постійно викидають мусор та навіть не помічають як вони це роблять або ще гірше, роблять це навмисно. Вони забруднюють ліси, степи, річки, моря та океани. Більшість не цінують природу, що є дуже великою помилкою. Мені сподобався вислів "Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять" адже дійсно, людина сама вибирає де їй жити, і я вважаю, що їй не захочеться жити в смітті!

16 lizaslavaa  
Однією з найбільших проблем забруднення річок є погана якість очищення стічних вод. У багатьох регіонах взагалі відсутній повний комплекс очисних споруд і зон санітарної охорони. Деякі водопроводи не обладнані знезаражувальними установками (особливо характерно для Івано-Франківської, Тернопільської, Одеської, Житомирської і Закарпатської областей). Тому значний відсоток промислових і господарчо-побутових відходів, які підприємства зливають в річки, не очищаються або не відповідають встановленим санітарним вимогам. Органічні речовини, яйця гельмінтів, патогенні бактерії, сульфати, хлориди, важкі метали, пестициди – комплекс «вітамінів», які ми отримуємо разом з водою.

15 mega_kononenko123  
На сьогодні проблема смітників – одна з найактуальніших проблем забруднення навколишнього середовища. ... Стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища. Багато сміття викидаються на узбіччя доріг та лісів. Навколишні посадки і ліси обросли несанкціонованими звалищами.

14 lobachevskaya  
Кожного разу дивуюсь таким людям, невже за стільки років люди ще не зрозуміли з якою проблемою зіткнулося людство ? Ми є частиною в системі екологїї, природи і взагалі вплив людини настільки масштабний, що до нас прийшли настільки великі зміни навколишнього середовища і світу в цілому, і прогнози науковців вже лякають не на жарт! Але найгірше те, що ці прогнози вже починають втілюватись у життя. Вже де тільки можна і не можна закликають нас бути не байдужими і любити природу, бо вона є частиною нас і забруднюючи її ми забруднюємо самих себе, своїх дітей та близьких. Я вважаю, що такого на наш час не повинно бути і таких людей потрібно карати!

13 julia1308december  
Мы повинні берегти природу, яка нас годує, а тому дякуємо таким не байдужим, адже як бачимо, більше свиней ніж порядних людей, нажаль.

12 liliapolishchuk12  
Так погоджуюсь з автором статті, гарна ідея зробити природоохоронну акцію « Чисті береги, чиста річка». Любо дивитися , коли приходиш на пляж і там все чисто , немає сміття. Але, нажаль, коли люди відпочивають біля берегів річок, завжди залишають за собою сміття і вони не думають про наслідки. Перш за все, людина яка залишила місце відпочинку з сміттям, показує себе не як приклад для інших. На Землі все доволі часто наголошують про екологічні проблеми! Сміття одне із проблем. Гидко дивитись, скільки сміття довкола нас. Добре, що є люди, які розуміють всі маштаби проблеми і допомагають навколишньому середовищу бути кращим. Потрібно прийняти той факт, що дійсно більшість людей байдужі до природи. Особливо хочу звернути увагу, що дорослі люди не тільки засмічують територію , але і самі водойми. У кожного є діти, які полюбляють купатись у теплій водичці влітку, а з таким відношенням вони скоро почнуть купатись у смітті. Хочеться сказати « люди схаменіться і зробіть правильний вибір, долучитись до природоохоронних акцій, які змушують нашу землю розквітнути»

11 kokosacom76  
Кожен, хто викинув фантик чи пляшку на землю думає:" та приберуть. Нічого не станеться". А тепер уявіть, що може статися за 10 років, коли ніхто не буде після вас підіймати це сміття... Страшно навіть уявити. Невже це так складно? Чи люди бояться, що їх хтось засміє, що вони зі сміттям в руках залишуть поляну? Вам за це ще й дякую скажуть. Адже, як приємно прийти відпочивати на чисту, зелен полянку де можна насолодитися співом пташок та ароматом квітів.

10 bojkooleg80  
Не розуміння наших людей що створюючи для себе якнайкращі умови відпочинку і при цьому не думаючи про природу, добавляє роботи людям які піклуються не лише про природу а й про всіх інших людей, які також мають право на чудовий відпочинок на природі.

1-10 11-19
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz