Четвер, 18.04.2024, 05:51Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Липень » 14 » СХАМЕНІТЬСЯ, ЛЮДИ, ЩЕ НЕ ПІЗНО…
10:11
СХАМЕНІТЬСЯ, ЛЮДИ, ЩЕ НЕ ПІЗНО…

Сула – річка в Україні, в межах Сумської області (Сумський, Білопільський, Недригайлівський, Роменський р-ни) та Полтавської області (Лохвицький, Лубенський, Хорольський, Оржицький, Семенівський, Глобинський р-ни). Ліва притока Дніпра (басейн Чорного моря). Сула бере початок на південно-західних схилах Середньоруської височини, далі протікає Придніпровською низовиною. Тече спершу на захід, згодом поступово повертає на південний захід і південь. На проміжку від гирла Лохвиці до міста Червонозаводське річка тече на схід, після чого різко повертає на південний захід; у пригирловій частині тече на південь. Впадає до Дніпра (у Кременчуцьке водосховище) на захід від села Дем'янівки.
Раніше річка Сула була найчистішою річкою, її береги були чисті, доглянуті, засаджені вербами. Споконвіку люди селилися біля води, тією чи іншою мірою пов'язуючи з нею своє життя. Щоправда, раніше вона була незрівнянно глибшою й ширшою. Важко уявити нині, що колись на Сулі процвітало судноплавство.
   В наш час річка поступово замулюється, заростає рослинністю, розмиваються її береги. Все це відбувається завдяки втручанню людини. У багатьох місцях біля річки можна побачити, що береги річки та самої водойми вкриті сміттям.
   Адміністрація Національного природного парку «Нижньосульський» звертається до мешканців Оржичинни та гостей з проханням не засмічувати береги р.Сули, на яке завтра прийдуть Ваші діти, внуки, правнуки тощо.
   Бережливе ставлення до природи – не лише одне з правил поведінки цивілізованої, культурної людини, а й думка про здорове майбутнє. Тому після відпочинку на природі, не забувайте прибрати за собою все сміття.
   Залишене на березі річки Сула побутове сміття, не лише захаращує довкілля, а й нищить екосистему, виділяючи отруйні речовини. Щоразу залишаючи сміття на березі річки, пам’ятайте про такі факти: жувальна гумка розкладається – 5 років, металева бляшанка – 10 років, пляшка скляна – 1000років, пляшка поліетиленова – 500 років, поліетиленовий пакет – 20-300 років тощо.
   Водночас зазначаємо, що засмічення водойми та її берегів відходами є порушенням, що тягне за собою відповідальність згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення ст.59 Порушення правил охорони водних ресурсів та ст. 91 Порушення правил охорони та використання територiй та об’єктiв природно-заповiдного фонду.
   Отримавши моральне задоволення від навколишньої краси, залишіть усі місця вашого відпочинку в кращому стані, ніж Ви їх застали.

Начальник відділу екологічної освіти
НПП «Нижньосульський» Слинько О.А.

Переглядів: 631 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 5
5 alena199621  
Не нашкодьте самі собі, залишайтеся людяними. З кожним днем все сильніше й сильніше пригріває сонце і зовсім скоро сморід від сміття пересилить
пахощі хвойних дерев, терпкого після дощу молодого листя тополь,
березових сережок, квітучих трав – всього того, чим весною та влітку
напоєне лісове повітря. Невже в таких пахощах ви б хотіли провести свій
вихідний день?

4 gerasimchuknastasya  
Я взагалі не розумію таке ставлення людей до навколишнього середовища.Треба  проводити більше акцій щодо прибирання різних територій,зокрема  біля берегів  річок.Адже на данний момент лише від нас залежить,яка природа буде мати вигляд.Я вважаю,що треба вчити оберігати річки,озера,ще  з дитячого садочка та впродовж шкільного періоду.

3 dashashtanko98  
Я вважаю, що потрібно з метою охорони вод від забруднення пришвидшити введення нового порядку лімітування скидів, плати за скиди забруднюючих речовин.

2 misiutinavitalina  
Шкода, що зараз так мало людей хвилюються долею природи. А було б добре хоча б не засмічувати прекрасну Сулу. Наше життя - це мілісекуда від віку планети, а ми так встигли засмітити її.

1 moroz-1996  
річка Сула дуже гарна і красива ,шкода що ми власними руками знищуємо цю красу

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz