Вівторок, 16.04.2024, 13:30Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Вересень » 6 » «СТОП АМБРОЗІЯ!»
08:06
«СТОП АМБРОЗІЯ!»

Серед небезпечних для здоров’я людини факторів, які викликають алергічні хвороби, значне місце займають рослини, особливо ті, які ростуть біля наших домівок. Однією з найбільш алергенних вважається амброзія полинолистна. Квітковий пилок в період цвітіння амброзії, який припадає на середину серпня і триває аж до жовтня місяця, має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини. Від даного виду алергії, за даними ВООЗ, по всьому світу страждає більше 70 млн. чоловік! Кожна квітка викидає в атмосферу мільярди частинок пилку, які можуть розноситися вітром на відстань до 500 км.
З метою ознайомлення та шкідливим впливом а
мброзії на здоров’я людини для членів екологічного гуртка «ЕМОП» НПП «Нижньосульський» було проведено заняття де вихованці дізналися про зовнішній вигляд цієї рослини, симптоми алергії, як подолати алергію, боротьба з нею. На основі отриманих знань гуртківці створили листівки та провели інформаційно – роз’яснювальну роботу серед жителів селища Оржиця.


Фахівець з екологічної освіти НПП "Нижньосульський"
Федорова Л.Г.

Переглядів: 1066 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 261 2 3 »
26 maxsemenko25  
Така просвітницька робота є вкрай важливою як серед молоді , так і дорослого населення, оскільки за останні два десятиліття аброзія розмножується дуже швидко, відвойовуючи все нові й нові площі, при цьому завдаючи шкоди людям схильними до алергії та хворих на серцево-судинні захворюванння. На жаль, значна частина населення не знищує цього шкідника навіть біля своїх домівок.

25 dariksss98  
За останні роки відбувся бурхливий процес поширення амброзії в різних областях України, і, як наслідок, масові захворювання населення на алергію. Для багатьох регіонів це стало проблемою державного рівня. Наприклад, за статистикою Полтавської обласної санепідемстанції, легкою формою алергії страждає кожен шостий мешканець області. Поширеність бронхіальної астми та алергічного риніту серед дорослих, які звернулися за допомогою, сягає 50 осіб на десять тис. населення, а серед дітей – вдвічі більше.  В області 7 тис. людей стоїть на обліку як алергіки. Обласна адміністрація стурбована таким становищем. Облдержадміністрацією разом з санепідстанцією проводяться конкретні оперативні заходи. До цієї справи залучили громадськість, відкрили приймальні пункти де за 100 корінців амброзії платять гривню.Вести боротьбу з цією злісною карантинною рослиною треба усім разом: санепідемстанції, екологічній службі, адміністративно-технічній інспекції, квартальним комітетам, підприємствам, навчальним закладам, громадськості.Згідно статті 22 Закону України „Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту” „зобов’язує утримувати земельні ділянки та території в належному санітарному стані не тільки органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, але й всіх громадян”. Ми живемо в третьому тисячолітті, прагнемо увійти до Європейської спільноти, тому маємо навести порядок у своїй оселі.

24 elisabet  
Пам'ятаю, як у шостому класі, при вивченні ботаніки, вчитель біології розповідала про цю рослину і з ботанічної, і з медичної точки зору. Вона водила нас на екскурсії і мені було моторошно, як багато на узбіччі нашого села амброзії. Сільська рада піднімала питання про винищення цих рослин і дійсно цим займалися. Скошували ще до цвітіння, ретельно за цим стежили. Пройшло 8 років. Амброзії повно, нікому нічого не потрібно. Спочатку беремося за щось, а потім забуваємо.

23 ana_05  
Дійсно однією з найбільш поширених в наш час проблемою є цвітіння рослини і рознесення пилку. Але найстаріше те, що люди дійсно нічого не роблять ба більше вони не хочуть нічого робити. Кожен скидає з себе відповідальність і говорить про те, що це повинні, навіть зобов'язанні робити інші люди, тільки не я. А якщо б кожен з нас зробив хоч одну маленьку спробу, це вже вагомий внесок і власний приклад для дітей.

22 h1839837  
Під час цвітіння ця рослина дуже небезпечна. Одна з найпоширеніших алергій — це алергія на амброзію.

21 innadisss887  
Згодна з статтею, питання про шкідливість амброзії є дійсно важливим, кожного літа, в сезон цвітіння, стикаюся з проявами алергічних реакцій на пилок.
Поширення інформації про шкідливість даної рослини сприяє, можливо й  частковому, але все ж вирішенню питання боротьби з нею, адже ,,Хочеш змінити світ почни з себе" і кожен може взяти участь в протистоянні проблемі.

20 1995proskurnia  
Амброзія дійсно є дуже актуальною проблемою в сучасному світі. Багато людей страждають на алергію і мучаться від симптомів закледенності носу,коньюктивіту,сльзотечі. Я вважаю что таки статтей потрібно писати по більше,щоб влада і люди самі розуміли наскільки це небезпечна рослина і скільки шкоди вона приносить здоров'ю.

19 allakaniwez123  
Амброзія на сьогоднішній день є одним з головних алергенів. Боротися з нею досить важко, Спекотне бездощове літо сприятлева пора для розповсюдження пилку на  далекі відстані. Що призводить до масового розповсюдження.  Значна частина людей страждає від алергії на пилок амброзії. Проблема досить серйозна, а з вирішення якої чомусь затримуються.

18 ketmailru16  
Потрібно позбуватися амброрзії, адже в Україні дуже багато людей які схильні до алергії.

17 galenko2018  
Вже не перший рік в Полтаві стоїть проблема амброзії, яка захоплює все нові і нові території нашого міста. Як було вище зазначено в статті дана рослина викликає алергічні прояви. Амброзія — рослина небезпечна. Але на мою думку, боротьба з нею в нашому місті проходить не на належному рівні. І це не проблема влади чи когось особисто. Це проблема всього суспільства. Як розпізнати дану рослину? Як боротися з нею?Хотілося б, аби такі заняття проводилися не лише для екологічних гуртків селища Оржиця, а й для мешканців міст. Думаю, чим більше людей дізнається про дану проблему та шляхи боротьби з нею, тим більша верогідність, що знищення даної рослини відбудеться в найближчий час.

1-10 11-20 21-26
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz