Субота, 20.04.2024, 02:13Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Квітень » 23 » У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОЙШЛА ВЕСНЯНА ТОЛОКА ДО ДНЯ ДОВКІЛЛЯ
16:18
У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОЙШЛА ВЕСНЯНА ТОЛОКА ДО ДНЯ ДОВКІЛЛЯ

У Всесвітній день довкілля в Україні, вже вдруге Нижньосульським національним природним парком (Полтавська обл.) проведено екологічну акцію «Не сміти, сміття убиває життя». 
Цього року, 21 квітня один із суботників пройшов в околицях села Горошино на березі річки Сула, в якому прийняли участь не тільки працівники Парку, а і відпочиваючі на даній території. Активно долучившись до роботи, і вже за декілька годин було прибрано від побутового сміття русло та прибережні зони річки Сула. Зібрано більше 30 мішків сміття. 
Організовуючи цю та інші подібні природоохоронні акції, ми намагаємося зробити так, щоб слова відомого фізика Нільса Бора: «Людство не загине в атомному кошмарі, воно задихнеться у власних відходах» не стали пророчими. Адже, все залежить тільки від нас самих, тож давайте всі разом будемо дбати про чистоту нашої планети та шанувати працю тих хто долучається до його прибирання.

Переглядів: 841 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 141 2 »
14 prihodkoa515  
З раннього дитинства мати привчала мене дбайливо відноси­тись до природи: не топтати квіти, не ламати гілки на деревах, не кидати сміття до річки чи ставу. На жаль, не всі люди розуміють, що їх оточує, треба берегти. І це стосується не лише рос­лин та водоймищ, землі та повітря, а й тварин і птахів.

Ні для кого не секрет, скільки шкоди завдають люди природі. Щороку вирубуються сотні гектарів лісу, у воду зливаються тонни відходів, повітря забруднюється викидами з заводів. На планеті майже не залишилося місць, де б природа поставала перед нами в своїй первісній красі. Скільки видів рослин і тварин назавжди зник­ли на нашій Землі! Не менше їх знаходиться на межі вимирання і потребує охорони.

Якщо кожна людина зламає гілку з дерева, зірве квітку, зали­шить після свого пікніка сміття в лісі чи викине обгортку до річ­ки — яку картину ми побачимо через 10 років? Мабуть, суцільний смітник. Кому ж захочеться жити в такому довкіллі?

Тому берегти природу — обов’язок кожного, і великого, і мале­нького, недарма мудрі люди раніше казали, що за своє життя треба посадити хоча б одне дерево. А я вважаю, що цим не треба Обмежуватись. Можна садити кущі і квіти, робити для тварин і птахів годівниці взимку, не залишати після себе сміття. Потрібно пам’я­тати, що людина не може жити поза природою, і турбуючись про неї, ми робимо краще для себе і для майбутніх поколінь.

13 alinamelnikova331  
Благоустрій довкілля залежить від благоустрою в наших головах.

12 inneschelebii5  
Та найбільше розчаровує те, що учасники подібних заходів вже на наступний день ідуть в ці ж місця і залишають після себе сміття. Добра справа з часом перетворюється в ,,модне фото,, в Instagram. Невже такими нас виховує життя?!

11 karina_taran  
Так, дійсно суботники мають неабияке значення для покращення навколишнього середовища. Потрібно проводити їх частіше, та зацікавлювати людей, оскільки чисте довкілля є запорукою нашого здоровя.

10 luzovicsnizana  
Добре,що до таких акцій долучається громада.Та все ж чисто не там де прибирають,а там де не смітять, тож треба задуматися й над цим.В моєму селі чистоти дотримуються,а суботник був(на який прийшло багато людей) по засипанню ям на дорозі.

9 yankayankaaaaa  
Приємно , що у Нижньосульському національному природничому парку відзначають день довкілля. Це свято, що проходить у нашій державі вже 16-й рік поспіль, покликане заохотити кожного з нас віддячити матінці природі за ті безцінні дари, якими вона сповнює наше життя, а також звернути увагу на проблеми оточуючого середовища, що переважно є наслідком загрозливих дій людини сучасної. Із кожним роком населення нашої планети зростає, потребуючи все більше і більше предметів продовольства й промисловості.
Така динаміка виснажує природні ресурси Землі, відновлення яких потребує тривалішого часу, аніж ми можемо надати, а інколи є і зовсім неможливим. Ми маємо спрямувати наші дії на збереження того, що ще маємо, та відновлення того, що вже було втрачено, але ще може бути відроджене. Давайте разом очистимо наш дім та донесемо його життєдайну силу і неповторність нашим нащадкам!

8 rozenmarm  
Надзвичайно приємно та круто, що є небайдужі люди, які дбають про довкілля. Мені знається, що зараз більшість людей схаменулось та в деякій мірі злякались наслідків і масштабів забруднення природи. Я вірю в те, що в нашій країні все ж побудують сміттєпереробні заводи, які будуть переробляти сміття в корисні, необхідні речі, наприклад, енергію. А поки що кожному потрібно просто не смітити.

7 aptyp3331999  
Такі заходи дуже важливі для людей та навколишнього середовища. Для людини вони важливі, бо привчають до підтримки чистоти та порядку, показують приклад іншим.Сміття приносить велику шкоду флорі та фауні, тому люди, які звільняють природу від цього сміття, не шкодуючи ні своїх сил ,ні свого часу заслуговують на велику повагу. Тож, давайте долучатися до таких акцій та покращувати наше життя.

6 sandro19021999g  
Суботники це зажди добре. Потрібно залучати більше людей і проводити їх частіше, а також проводити якісь акції, щоб донести до людей що чисте довкілля це добре. У моєму селі також нещодавно відбувся суботник у дендропарку. У нас це проводиться щорічно, всі охочі збираються і наводять лад на території.

5 marinakozlovets  
Дуже добре зустріти лудей яким не байдужий навколишній світ. Спільна робота - це крок в майбутнє, вона об'єднує, насичує позитивними емоціями, виховує, цілеспрямовує та приносить кращі результаті.

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz