Субота, 20.04.2024, 00:43Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Січень » 9 » У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОВЕДЕНО БІОТЕХНІЧНІ ЗАХОДИ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЯВИЩ ЗАДУХИ
09:45
У НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ПРОВЕДЕНО БІОТЕХНІЧНІ ЗАХОДИ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЯВИЩ ЗАДУХИ

Значна товща льоду та снігу спричиняють поступове зникнення вмісту розчиненого у воді кисню до критичних норм (4мг/дм3), що викликає явище задухи – масової загибелі водних живих ресурсів.

З метою попередження явищ задухи, співробітниками служби державної охорони природно-заповідного фонду НПП «Нижньосульський» спільно з місцевою громадою було здійснено біотехнічні заходи на території заплав річки Сула в районі села Лящівка (Черкаська обл.). Зокрема було прорубано ополонки та встановлено очеретяні снопи, що у випадку задухи дозволить надходити кисню у воду.

Адмістрація Парку щиро дякує громадським активістам за розуміння та співпрацю у проведенні природоохоронних заходів, направлених на збереження природних ресурсів.

 

Переглядів: 447 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 7
7 zoaranuk  
Задухи виникають як улітку, так і взимку. Інколи це явище стає масовим. Тоді говорять про так звану задуху - масову загибель риби від нестачі або відсутності кисню. Для цього необхідно рубати ополонки на водоймах та вставляти у них снопи з очерету, соломи, механічними засобами переміщувати воду в ополонках, збагачуючи її киснем, перекачувати воду через повітря з однієї ополонки в іншу насосами та помпами. Також необхідно зчистити сніг з льоду на більшій по можливості площі водойм. Якщо є можливість, на водоймі необхідно створити приток і виток води. При цьому вода в процесі свого руху збагачується киснем.

6 nataliyamotsar0463  
На жаль, так сталося, що мені довелося побачити масову загибель риби, раків, жаб, тобто всього, що живе у воді. Це я побачила у своємі селі. Я була дуже шокована. Я навіть не могла подумати, що таке може трапитися. Це все я побачила, коли вже почав танути лід.  Мені так було їх шкода.
Давайте будемо не байдужими до всього живого!!!

5 svetaz280210098  
Дуже добре, що у нас є люди з почуттям сильної відповідальності за фауну наших водойм. Бідним  мешканцям водного середовища і так вельми не пощастило з умовами, так як їм постійно засмічують їх дім, ловлять на крючок їх родичів та  ще й  кисню не вистачає від товстого льодяного шару.

4 aptyp3331999  
Виходить так, що зимова рибалка це не тільки розвагата та спосіб заробітку для багатьох людей, а ще й неабияка допомога для риб. Цією зимою через сильні морози та величезну кількусть снігу замерзли повністю річки, що дуже ускладнило життя риб, до яких не потрапляв кисень. Дуже сподіваюсь, що ці очеретяні снопи великою мірою допомогли попередити подальшу задуху

3 rozenmarm  
Дуже прикро, що трапляються такі випадки масової загибелі риб, але як дуже добре, коли відповідні працівники та просто небайдужі  люди допомагають природі, коли вона того потребує. Сильні морози та великий шар снігу утруднюють аерацію та роблять неможливим потрапляння кисню у воду. Навіть звичайний рибалка може врятувати життя десяткам, а то й сотням риб.
До цього моменту я навіть не здогадувалась про такий спосіб допомоги, як встановлення в ополонки очеретяних снопів! Це дуже гарна ідея!

2 uriypyschyta  
При виникненні явищ задухи першими в ополонках з’являються водні комахи, а за ними підпливають найбільш вимогливі до вмісту розчиненого у воді кисню риби: судаки, окуні, йоржі, далі – плітки, лящі, коропи, останніми – карасі та лини. В цей час потрібно негайно проводити аерацію води. Насамперед, необхідно очистити з поверхні льоду сніг, прорубати ополонки розміром 1х1 м, вкривати їх гілками, снопами, соломою для попередження від замерзання.

1 aulko99  
Сильні морози цією зимою створили несприятливі умови для зимівлі риб!!! Гарним способом є очищення льоду від снігу, так краще відбуватиметься фотосинтез! А також ефективніше прорубування лунок, як роблять співробітники! Як добре, що навіть зимою служби піклуються про природу!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz