Субота, 27.04.2024, 00:08Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Жовтень » 28 » УЧАСТЬ В ДОСЛІДЖЕННІ НА ТЕМУ: «МИ І ВІДХОДИ ТАРИ»
10:27
УЧАСТЬ В ДОСЛІДЖЕННІ НА ТЕМУ: «МИ І ВІДХОДИ ТАРИ»

Фахівець відділу еколого-освітньої роботи та рекреації НПП«Нижньосульський» Федорова Л.Г. разом з учнями опорного закладу «Оржицької ЗОШ I-IIIст. ім.І.Я.Франка долучилися до екологічно й соціально значущого дослідження на тему "Ми і відходи тари", яке започатковане з метою визначити скільки відходів тари й пакувальних матеріалів ми викидаємо щодня, а можемо й повинні їх переробляти. Дослідження проводить Національний університет «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка» разом з департаментом екології та природних ресурсів Полтавської ОДА.

Кожен з учнів вдома підготували великий полімерний пакет, і кожного дня протягом 7 днів, збирали тару й упаковку, що планували викинути у смітник.

Потім на 7день розділити всю накопичену тару й упаковку по її видам згідно з пунктами, перелічених у Анкеті для дослідження, здійснили зважування тари й упаковки, які збирали.

Анкети досліджень відправлені на обробку.

Відділ еколого-освітньої роботи та рекреації 

НПП "Нижньосульський"

Переглядів: 270 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 191 2 »
19 katyazolotar  
Сортування та утилізація пакувальних матеріалів – це дуже гарна справа, іна мою думку цього потрібен дотримуватися кожен.  Це має бути звичка кожного. Це дасть змогузменшити кількість відходів, які не розкладаються багато років та забруднюють
навколишнє середовище.

18 olyakhomenko2000  
Досить цікавий експеримент. Адже ми викидаємо сміття де попало і не думаємо про те, що приносимо шкоду навколишньому середовищу. Я гадаю, що можна залучити досить багато людей, до такого цікавого  і не звичного дослідження

17 linakulko  
Наприклад у Швеції, на яку в переробці сміття рівняються навіть інші розвинені країни, на звалища потрапляє менше ніж 1% всіх побутових відходів. Приблизно половина спалюється на сучасних сміттєспалювальних заводах для вироблення тепла, енергії для охолодження та електроенергії. Багато сміттєспалювальних заводів також приймають побутові відходи (які неможливо переробити іншим способом) з інших країн - за окрему плату. Таким чином у Швеції в рік спалюється близько 1,75 мільйона тонн закордонного сміття. Чим наша країна гірше? Чому ми не можемо заробляти "на смітті" інших? Чому ми навіть не можемо навести лад у своїй країні. Ці питання залишаться відкритими ще довго.

16 dianastr2014  
Переробка пластику є основною проблемою сучасного життя. Недарма 2015 року на саміті ООН було прийнято 17 цілей Сталого Розвитку. Офіційно ці цілі вступили в дію 1 січня 2016 року. Однією з цілей є "Відповідальне споживання та виробництво" ціль 12. Ця ціль входить і до списку завдань обраних Урнаїною. Відповідно до цього виділяють наступні національні завдання : знизити ресурсоємність економіки, зменшити втрати продовольства у виробничо- збутових ланцюжка, забезпечити стале використання хімічних речовин на основі інноваційних технологій та виробництв, зменшити обсяг утворення відходів і збільшити обсяг їх переробки та повторного використання на основі інноваційних технологій та виробництв. Маленькими кроками всі караїни-учасниці досягають поставлених цілей, виконуючи визначені для себе завдання. На мою думку, участь України в такому проєкті є досить важливою та відповідальною. Проблема пластику - проблема не одного століття, вона основна для цілі №12 Цілей Сталого Розвитку. Переробка пластику один з важливих етапів на шляху до покращення світової екології.


15 doroshenkoevgenia  
Утилізація використаних пакувальних матеріалів — одне з найважливіших правил поводження з відходами, якого повинен дотримуватися кожен свідомий громадянин. Добре, що учні ще змалку привчаються березти рідну Землю!

14 karinka101289  
Такий вчинок є дуже правильним. Всім відомо, як довго розчиняється пластик, політиленові пакети та інше сміття, яке люди можуть викидати не сортируючи. Воно несе за собою дуже тяжкі наслідки та шкоду природі й самій людині. Надіюся, що з часом кожен буде більш старанним та сортувати сміття задля його переробки. Саме такими маленькими дрібницями, ми зможемо зберегти нашу планету та власне своє життя.

13 nosenkoyana99  
На мою думку , це гарна ідея та не повинна вона бути одноразовою акцією! Це повинна бути звичка кожної людини та навчати дітей змалечку і показувати своїм прикладом.Для цього потрібно більше пунктів розподілу сміття особливо біля житлових будинків , гуртожитків та в людних місцях . А комунальним службам частіше відвозити на заводи вторинної переробки. Це дасть змогу зменшити великі території звалищ змішаного сміття яке довгі роки не розкладається і отруює навколишнє середовище.

12 bezpalcodima  
Ще раз впевнююся у людяності всіх працівників данного парку.І справді,такі акції зараз конче потрібні.Можливо,люди почнуть хоть трішки задумуватися,яка шкода завдається природі через якусь пластикову пляшку.А таких випадків мільйони!Підтримую і долучаюся до данної акції

11 zari999777555  
Працівники природного парку «Нижньосульський» проявилиблискучу ініціативу. Користь таких заходів важко переоцінити. Адже
правильна утилізація відходів є одним з найважливіших завдань сучасного
цивілізованого світу, які треба негайно вирішувати для збереження екології
довкілля.

10 nastualife  
Питання сортування сміття вже давно є досить актуальним серед українців. Але існує проблема в тому, що українцям не надаються можливості це робити. Наприклад, моя подруга, що живе в Києві вирішила гостро зайнятись питанням сортування сміття і робила це постійно, збираючи купу мотлоху(поліетилену, пластику,  у себе на балконі. Але єдиною проблемою було те, що єдиний пункт прийому відсортованого сміття був тільки за містом (ці події відбувались 3 роки тому). І тільки зараз по районах Києва з'явились пункти збору відсортованого сміття. А про Полтаву я взагалі мовчу. Більшість баків, які, здавалося б створені для "особливого" виду сміття знаходяться в жахливому стані, їх рідко хто спустошує, та й взагалі, якщо ти хочеш почати сортувати сміття, то ти хочеш найти ще одну величезну проблему на свою голову. Можливо, це моя суб'єктивна думка, але, якщо я не права, то хотілося б більше дізнатись про сортування сміття в Полтаві і послухати просвітницьку лекцію з цього питання.

1-10 11-19
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz