Четвер, 25.04.2024, 05:38Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Вересень » 2 » УРОЧИЩЕ ЧУБАРОВЕ В ОСТАННІЙ ДЕКАДІ СЕРПНЯ
10:14
УРОЧИЩЕ ЧУБАРОВЕ В ОСТАННІЙ ДЕКАДІ СЕРПНЯ

Острівне урочище Чубарове відноситься до найбільш цінних у фауністичному відношенні ділянок НПП “Нижньосульський” і завжди дарує цікаві знахідки. Так було і цієї останньої спекотної суботи серпня. Наближаючись на човні до острова ми побачили пару орланів-білохвостів, які злітали з прибережних осокорів. Ці рідкісні хижі птахи вже не один рік  розмножуються та хазяйнують на острові.

Листяний ліс вразив тишею, не характерною для цієї багатої на птаство ділянки. Лише зрідка можна було почути крики повзика, або позиви синиць. Молоді орлани тримались неподалік свого гнізда, про що сповістили   голосними криками.

          Уздовж берегової лінії періодично пролітали мартини звичайні, крячки    річкові та білощокі. Біля урізу води можна було знайти порожні черепашки водних молюсків — ставковика великого та котушки рогової.

          На луках із окремими деревами і кущами полювала чимала зграя бджолоїдок, які незабаром відлетять до місць зимівлі. З комах у повітрі домінували бабки, а серед них тонкочеревець криваво-червоний. Зрідка пролітали невеликі метелики синявці та, сидячи на квітці, розкривав свої чудові крила сонцевик павиче око денне. Цікавою виявились знахідки мухи-тахіни, гали горіхотворок і галиць на дубі та інших рослинах.

          Проте справжня сенсація чекала на нас у лісі! Гніздо малої лісової мурашки, виду, що охороняється Міжнародним Червоним списком, стало, порівняно з минулим роком, вдвічі більшим. Тепер його висота сягає 65 см, а більший діаметр — близько 1 м. Поруч із ним мурашки збудували два великі мурашники. Але й це ще не все! На галявині знайдені ще 10 мурашників цього виду.

          Дуже сподіваємося, що урочище Чубарове і в подальшому буде радувати цікавими знахідками.

 

Інформацію підготували М.Л. Клєстов та З.Л. Берест

Переглядів: 216 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 151 2 »
15 lobachevskaya  
Урочище в житті ще гарніше , ніж на фото. Дякую автору за надзвичайно цікаву статю. Вразило те, що острівне урочище Чубарове відноситься до найбільш цінних у фауністичному відношенні ділянок НПП “Нижньосульський” і завжди дарує цікаві знахідки. Приємно бачити і знати, що є такі куточки в нашій країіні .

14 lera2001321  
Неймовірної краси місце!Дуже вражає різновид рідкісних птахів які хазяйнують в даному місці.Серед багатьох прочитанних статтей про забруднене середовище ,неймовірно приємно читати дану статтю ,сподіваюся таких місць буде більше ,це ніби маленький світ без бруду і зла.Нехай кількість рідкісних видів рослин і птахів тільки збільшується!Дякуємо працівникам «Нижньосульського» НПП

13 uawei1024  
Дуже сподіваюся що ці місця і на далі залишаться без людської руки,адже саме істина природна краса дарує насолоду

12 pasnichenko  
Це неймовірне явище в наш час. І сподіваюся що справді урочище Чубарове буде і майбутньому дивувати та радувати нас новими знахідками. Це неймовірна краса яка захоплює подих, я б дуже хотіла відвідати це місце, подивившись лише на фото я вже під враженням і хочу сказати велике дякую працівникам НПП "Нижньосульський",  за їх працю.

11 tsibezovaselena567  
Доброго вечора!
Дякую автору за надзвичайно цікаву статю.Вразило,те що острівне урочище Чубарове відноситься до найбільш цінних у фауністичному відношенні ділянок НПП “Нижньосульський” і завжди дарує цікаві знахідки. Так було і цієї останньої спекотної суботи серпня. Наближаючись на човні до острова ми побачили пару орланів-білохвостів, які злітали з прибережних осокорів. Ці рідкісні хижі птахи вже не один рік  розмножуються та хазяйнують на острові.Сподіваюся в найближчому часі провідаю найгарніший парк в Україні,а саме "Нижньоусульський".

10 bojkooleg80  
Дуже добре що в нас залишилися такі місця ще не забруднені людиною і цікаві та рідкісні тварини можуть жити без шкоди зі сторони людей.

9 yuyiil97698  
Як добре, що в Україні є такий затишний та цікавий куточок, як острівне урочище Чубарове. Це не просто урочище, це місто в якому можна не тільки відпочити с друзями, а й спостерігати за цікавими тваринами котрі мешкають на цієї місцевості. Особливо вразило, те що гніздо малої лісової мурашки, виду, що охороняється Міжнародним Червоним списком, стало, порівняно з минулим роком, вдвічі більшим. Тепер його висота сягає 65 см, а більший діаметр — близько 1 м. Поруч із ним мурашки збудували два великі мурашники. Але й це ще не все! На галявині знайдені ще 10 мурашників цього виду.Сподіваюся, що в майбутньому завітаю в прекрасне середовища, як острівне урочище Чубарове.

8 liliapolishchuk12  
Урочище в житті ще гарніше , ніж на фото. Прочитавши статтю , відразу уявляла маленький острів з різноманітним тваринним і рослинним світом. Особливо хочеться побути в такому лісі де тільки чути голос різних птахів , шелест дерев або проходити біля узрізу води і роздивлятися залишки водних молюсків. Добре , що є люди, які турбуються про стан заповідної зони) Також буду сподіватись , що урочище Чубарове буде дивувати цікавими знахідками♥️

7 trofimenkoyana41  
Ще один прекрасний куточок НПП Нижньосульський. Серед всього хаосу, що панує серед нас, приємно знати, що є місце, де можна відпочити і насолодитись всією різноманітністю нашої природи. Бажаю вам наснаги та ще більше цікавих знахідок!

6 kokosacom76  
Хочеться подякувати працівникам НПП " Нижньосульський", за Вашу віддану працю та любові до природи. Мене перехоплюють приємні емоції. Адже приємно читати, що не скрізь людина ще залишила свій слід. Є місця, де її нога взагалі не потрбіна. Я сподіваюся, що й  надалі урочище Чубарове буде радувати нас своєю красою та жителями)

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz