Четвер, 28.03.2024, 11:05Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Листопад » 1 » УРОЧИЩЕ «ВИСОКИЙ ГОРБ» – МІСЦЕ РЕГУЛЯРНОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПТАХАМИ
12:57
УРОЧИЩЕ «ВИСОКИЙ ГОРБ» – МІСЦЕ РЕГУЛЯРНОГО СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПТАХАМИ

Урочище «Високий горб» розташоване на території НПП «Нижньосульський» поблизу села Лящівка Чорнобаївського району Черкаської області. Назва урочища свідчить про те, що воно є однією із найвищих точок узбережжа пониззя Сули. З «Високого горба» відкривається чудовий крайовид на заповідне урочище Чубарове та плавневі комплекси.

З «Високого горба» дуже зручно спостерігати за птахами, які концентруються на найближчих мілководдях Сулинської затоки і пролітають у різних напрямках. Такі спостереження можна проводити з ранньої весни до піздньої осени. Найбільшу кількість птахів, таких як лебеді, гуси, качки, норці, баклани, цаплі, кулики та мартини, можна побачити в квітні-травні та вересні-жовтні.

Саме тому Проектом організації території НПП «Нижньосульський» передбачено створити тут важливого елементу екотуристичної інфраструктури - оглядовий майданчик у вигляді платформи (3м х 6м) під навісом і стінками, що захищають від вітру.

Призначення оглядового майданчику: спостереження за скупченнями птахів, фотографування мальовничих краєвидів, а також обліки птахів з науковою метою, які здійснюються регулярно, починаючі з 2012 року.

Дуже сподіваємося, що найближчим часом плани щодо створення оглядового майданчика будуть реалізовані.

 

Інформацію підготував:

начальник науково-дослідного відділу

М.Л. Клєстов

 

 

 

 

Переглядів: 512 | Додав: npp-ns | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 121 2 »
12 samsonenkoviktorija  
Мальовнича природа поблизу урочища Чубарове, плавневі комплекси - вражаючі краєвиди. Добре, що кожен зможе цим помилуватися з оглядового майданчика, сподіваємось на скорішу реалізацію!

11 dianastr2014  
Це таки досить непогана ідея! Бажаю успіху та наснаги в цій справі! Впевнена, що поява такого оглядового майданчика лише поліпшить умови для наукової діяльності та ще більше заохотить до вивчення та спостереження за птахами.

10 alkabilyk737  
Такий майданчик є дуже хорошою затією, ажде від буде в нагоді для студентів при польовій практиці, при вивченні птахів, їх поведінки, способу життя і тд.. Буде цікавим також і для звичайних людей, які цікавляться природою, люблять спостерігати за гарними краєвидами і відвідувати цікаві місця. Тож, бажаю упіхів і надхнення в реалізації проекту.

9 vladagusar1103  
Оглядовий майданчик за птахами - це чудова можливість збільшити кількість відвідувань орнітотуристів в НПП! Просвітницька та наукова діяльність важлива частина екоцентричного розвитку населення.

8 18sabrinasvichkar2000  
Думаю,що побудова майданчика піде на користь всім тим,хто любить і цінує живу природу!Всю її красу і різноманіття!А також всім тим,хто працює саме в науці.Натхнення та успіхів в здійсненні!

7 karinkasviatobog  
Сподіваюсь, що оглядовий майданчик все ж буде побудований, це дасть великий поштовх в спостереженні птахів в наукових цілях. Успіхів і скорішого встановлення майданчику!

6 111222111222vika  
Я вважаю, що побудувати огляядовий майданчик гарна ідея, це буде корисним для вивчення птахів, а також для звичайних відвідувачів, які бажають краще роздивитися птахів.

5 olyakhomenko2000  
Я гадаю, що поставити майданчик це просто грандіозна ідея! Це буде досить зручним для відвідувачів, вони зможуть спостерігати за тваринами з певної точки і при цьому не підуть на якусь територію, яка була б не доречною для втручання людей. Буду чекати відкриття, можливо, навіть, якщо в мене буде змога, то обов'язково загляну до вас.

4 irinadasenko678  
Оглядовий майданчик, це гарна ідея.На мою думку, буде багато бажаючих подивитись на мальовничі краєвиди, та спостерігати за скупченням птахів. Та й для науковців він полегшить спостереження за птахами.

3 olja88113  
УРОЧИЩЕ «ВИСОКИЙ ГОРБ» - це дуже важливе місце як для птахів і науковців .Перші використовують цю тереторію для розмноження, другі для проведення спортережень , дослідів і обліку представників орнітофауни. Цікаво в який період проводяться дослідження і спостереження , головне щоб у період "тиші" відвідувачі не заважали птахам для розмноження. А так ідея з такими майданчиками чудова, в перспективі збільшувати кількість таких місць.

1-10 11-12
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz