Середа, 24.04.2024, 05:08Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Травень » 10 » УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СТЕЖКИ «ОНІШКІВСЬКА»
11:11
УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ СТЕЖКИ «ОНІШКІВСЬКА»

Днями в національному природному парку «Нижньосульський» було відкрито еколого-пізнавальну стежку «Онішківська» (урочище Романчик, с.Онішки, Оржицький р-н., Полтавська обл.).

Екологічна стежка створена з метою ознайомити жителів району та гостей парку з природою та особливостями лісових, лучних та болотних екосистем, рідкісними видами флори та фауни, в тому числі занесених до Червоної книги України.

Протяжність екологічної стежки 2км., її маршрут розділено на вісім зупинок, хоча він може використовуватися і в скороченому варіанті в залежності від теми, призначення, тривалості екскурсії, віку екскурсантів. Кожна з зупинок облаштована інформаційними стендами, ботанічними табличками, вказівниками, місцем відпочинку тощо.

Участь в урочистому відкритті екологічної стежки взяли директор НПП «Нижньосульський» Валерій Миколайович Свіколкін, начальник відділу екологічної освіти НПП «Нижньосульський» Оксана Анатоліївна Козачкова, провідний фахівець з туризму НПП «Нижньосульський» Микола Іванович Козлов, начальник відділу науки НПП «Нижньосульський» Микола Леонардович Клєстов, голова районної ради Володимир Іванович Козина, голова районної державної адміністрації Олена Павлівна Кражан, Оржицький селищний голова Олена Вікторівна Сидоренко, Онішківський сільський голова Людмила Миколаївна Сазонюк, колектив працівників Онішківської сільської ради та колектив НПП «Нижньосульський».

Створення такої екологічної стежки є важливим кроком для розвитку екологічного туризму, а також сприяє охороні та бережливому відношенню до такого вразливого навколишнього природного середовища.

 

Переглядів: 1221 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 9
9 kaunovpoltava  
Створення і розвиток екологічних стежок сприятиме підвищенню екологічної культури населення; їх можна використовувати з навчальною метою, наприклад, під час біологічних екскурсій; також вони є цінним засобом для екологічного виховання школярів.

8 tatjanaisackova  
Похід в кінотеатр можна замінювати прогулянкою саме такою стежкою, адже природа - це набагато кращий і професійніший режисер, в ній абсолютно гармонійно поєднується звук і зображення up 
Аби тільки їй побільше грошовитих і головне РОЗУМНИХ продюсерів biggrin

7 korynevych96  
Створення такої екологічної стежки є важливим кроком для розвитку екологічного туризму, а також сприяє охороні та бережливому відношенню до такого вразливого навколишнього природного середовища.

6 karinakrutko8  
Дуже добре, що люди зможуть милуватися красою природи!

5 maks5485  
У сучасних євроінтеграційних процесах важливою складовою є екологічна культура, тому відкриття екологічної стежки "Онішківська" є  важливим кроком до формування в українських громадян бережливого ставлення до природних багатств. Позитивно, що ініціатива науковців НП "Нижньосульський" підтримана місцевою владою, котра усвідомлює, що проект сприятиме розвитку туристичної сфери району.

4 kirataran  
На мою думку, дуже добре що створюються такі Екологічні стежки, які є унікальною формою поєднання відпочинку і природоохоронної пропаганди. Вона має за мету формування у громадян, особливо підростаючого покоління, моральності, почуття бережливого ставлення до природи, любові до рідного краю.

3 dimadubinin96  
Це дуже гарно, що роблять такі стежки. Завдяки цьому доросли і діти мужуть дивитися на всю красу природи.

2 annetakraft  
Ця еколого-пізнавальна стежка буде корисною не лише для школярів та студентів, а і для старшого покоління.

1 skirpotenko  
Це дуже добре що створюються такі стежк адже це як сказано вище є важливим кроком для розвитку еко туризму,

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz