Четвер, 25.04.2024, 10:29Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2017 » Жовтень » 30 » УВАГА! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»
15:25
УВАГА! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ НА ТЕРИТОРІЇ НПП «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ»

25.10.2017 року в межах території НПП «Нижньосульський» в районі с.Плехів Оржицького району Полтавської області було встановлено факт загибелі дикого кабана з підозрою захворювання на АЧС. Випробувальний центр державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м.Київ підтвердили підозри, щодо захворювання АЧС результатами аналізів які були відібрані 25.10.2017р. представниками Держпродспоживслужби Оржицького району.

У зв’язку з цим адміністрація НПП «Нижньосульський» звертається до всіх відвідувачів з проханням обмежитися відвідуванням території Парку до стабілізації даної ситуації.

Будьте пильні і не сприяйте розповсюдженню вбивчої хвороби!!!

ПАМ'ЯТКА НАСЕЛЕННЮ:

Африканська чума свиней (АЧС) – особливо небезпечна висококонтагіозна вірусна хвороба домашніх і диких свиней, що характеризується швидким поширенням, високим ступенем смертності. Гине до 100% захворілих свиней. Африканська чума свиней не становить небезпеки для здоров’я людей. Лікарські засоби для профілактики і лікування АЧС відсутні. Джерелом хвороби є хворі свині, які виділяють вірус з сечею, калом, витіканнями з носа та іншими виділеннями.

Передача захворювання здоровим тваринам може здійснюватися через заражені вірусом корми, підстилку, гній, трупи і продукти забою тварин (м'ясо, м'ясопродукти, кров).

Клінічні ознаки захворювання: від зараження до появи клінічних ознак проходить 2-7 днів; у тварин підвищується температура тіла до 42оС, з’являються задишка, кашель, пропадає апетит, посилюється спрага, відзначаються напади блювоти і паралічу задніх кінцівок, на шкірі внутрішньої поверхні стегон, на животі, шиї, біля основи вух, на п'ятачку і хвості стають помітні червоно- фіолетові плями.

Смерть настає на 1-5 день, рідше пізніше.

Задля недопущення занесення збудника африканської чуми свиней до особистого підсобного господарства потрібно дотримуватися простих але важливих правил:

в особистих підсобних господарствах приміщення де утримуються свині повинно бути закритим, надійно ізольованим, без доступу сторонніх осіб;

заходити в приміщення де знаходяться свині у змінному одязі та взутті;

у приміщеннях де утримуються тварини потрібно обов’язково проводити регулярне прибирання, дезінфекцію, дезінсекцію, а також знищувати гризунів;

не використовувати харчові відходи для годівлі свиней без обов’язкової термічної обробки (кипятіння понад 30 хвилин);

не використовувати для пиття тварин воду з річок, що течуть через лісові масиви, де можуть жити дикі кабани;

в жодному разі не купувати продукти на стихійних ринках;

в жодному разі не купувати тварин у не встановлених для цього місцях, без супровідних ветеринарних документів;

забій тварин проводити тільки після клінічного огляду лікарем ветеринарної медицини.

Виконання Вами цих рекомендацій – спрямоване на попередження заносу АЧС на територію Ваших подвір’їв та запобігання економічних збитків.

Переглядів: 716 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 10
10 samsonenkoviktorija12  
Коли заходжу в м'ясну лавку з острахом дивлюся на потенційний продукт, яким завтра буду частувати друзів у вигляді котлет, шашлику чи інших смаколиків, адже чи не щодня з'являються нові повідомлення про спалахи різних хвороб зокрема АЧС. У минулому році Шишацький район був в епіцентрі цього страхіття. Повертаючись у зимку додому з усих дворів лунали крики та писки свиней, в той час коли їздили покупці оптового "дармового" м'яса, які занизили ціну майже в тричі, але це ніяк не відзначилося на ринкових цінах. Наша сім'я не була винятком і тому наш пост можна назвати умовним.

9 herasymenko-olena20177  
Так, новина не дуже приємна... Прикро, що хвороба розповсюджується з великою швидкістю, і від цього страджають не тільки дикі тварини, а й свійські. Люди тримають домашніх свиней, не пізрюючи, що хвороба може принести великі збитки в господарство.

8 ukrayinetsi  
А шоб такого не було потрібно регулювати  кількість  свиней .А це значить відкривати на них полювання і ви все рівно до цього колись дійдете.В природі так завжди ,якщо чогось багато  приходять захворювання які винищують даний вид.А так ви ще й кошти собі заробите ,а не будете тянути  з держави,ДУМАЙТЕ.

7 sokolruslanshik1999  
Насправді ця новина дуже страшна, особливо для тих кого ця трагедія торкнулась. АЧС - дуже страшна хвороба яка призводить до тяжких наслідків!

6 nataliyamotsar0463  
В наш час багато стало випадків захворювання домашніх свиней на АЧС. Нажаль, і наш район - це Шишаки постраждав від цієї біди. Для людей в господарствах, де вирощувалися свині- це був просто шок, вони понесли великі збитки. Говорять, що для людини ця хвороба не спричиняє ніякої шкоди, та для тварин вона є смертельно.

5 natalialiakhman  
Шкода,що відвідувати парк стало заборонено.Коли здається,що хвороба десь там далеко,а нас не стосується,то ми сильно помиляється.Ніхто не застрахований від цього.Хоч ця хвороба і не передається людям,проте вона завдає їм великих збитків.Фермери,вигодовуючи тварин, вкладають в них всі свої сили і кошти,а в результаті не отримують нічого.Знання правил поводження,задля недопущення занесення збудника африканської чуми свиней до особистого підсобного господарства,є дуже важливими.Тому ця стаття для нас є досить корисною.

4 polebkakhomenko1  
Дуже не приємно, що ця хвороба заділа і нашу країну. Бо захворіти нею легко, а вихворіти - неможливо. На данний момент люди не розводять свиней, бо бояться АЧС. Тому свійських і диких свиней нам потрібно обороняти від неї, і використовувати всі заходи для цього. Тому, що це є і кормом і важливою ланкою в природі.
АЧС розповсюджується зі "швидкістю світла", і тому має свої наслідки в кожній з областей України. Також вона є за межами нашої країни.

3 xryxry24  
Це не єдиний випадок АЧС який був зафіксований в Україні, адже не так давно, в лютому-березні 2017 року вже траплялася така ситуація на території Полтавської області, зокрема в смт. Котельва, також в Сумській, Дніпропетровській, Херсонській, Харківській, Вінницькій областях. Дуже прикро, що ця страшна хвороба з'явилася і на території парку.

2 luzovicsnizana  
Цікаво ,як встановлюють що то саме та хвороба,а не якась інша,чи ще щось.Сподіваюсь більше таких випадків не буде,дуже шкода тварин.Саме головне щоб АЧС не розповсюдилась далі.

1 karinagrischenko1999  
Що потрібно знати пересічним громадянам про африканську чуму свиней. АЧС це:
-        невисококонтагіозна (з низьким ступенем заразності),
-        гостра (ознаки хвороби розвиваються дуже швидко),
-        інфекційна (здатна до зараження, тобто може передаватись від однієїсприйнятливої тварини до іншої),
-        вірусна (на збудник не діють антибіотики, тому не має лікування)
-        хвороба (хворобливий стан організму — тварина виглядає підозріло, не так якзавжди)
-        свиней (хворіють лише домашні та дикі свині)
Виявивши хвору тварину (не стандартна поведінка) чи труп свинінеобхідно негайно сповістити про це лікаря ветеринарної медицини та вжити заходів, щодо унеможливлення контакту із виділеннями хворої тварини.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz