Четвер, 25.04.2024, 18:57Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2014 » Березень » 31 » НЕЗАБАРОМ НЕРЕСТ!!!!!
09:40
НЕЗАБАРОМ НЕРЕСТ!!!!!

Весна та початок літа – важливий період для відновлення запасів риби. У цей час підводні мешканці масово йдуть на нерест, тому рибальство заборонене. На водоймах країни квітень, травень та частина червня оголошені місяцями охорони риби, що нерестеться.

Нерест - особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання. На нерест риби впливають багато умов, в першу чергу - температура води у водоймі. Для кожного виду риби діапазон температур свій. Якщо температура несприятлива - вода дуже тепла, або, навпаки, занадто холодна, - нерест може взагалі не початися, або пройти частково. Від різкої зміни температури води може загинути і виметана ікра, і вже з'явившихся мальків.

У більшості наших прісноводних риб нерест проходить з весни до початку літа: в квітні нереститься щука, з середини до кінця травня - окунь, судак, лящ, короп, карась. У холодну пору року - з середини грудня до середини січня - проходить нерест холодолюбивого миня.

Кожен вид риби для нересту йде на спеціальні місця - нерестовища. Деякі риби (прохідні) для нересту йдуть з моря в річки (лососеві, осетрові) або з річок у моря (річковий вугор). Нерест щуки, коропа, ляща, судака проходить переважно в заплавах річок, на трав'янистих мілководдях.

Порушення традиційних місць нересту в результаті забруднень господарсько-побутовими стоками, будівництва гідротехнічних споруд призводить до скорочення чисельності багатьох, в тому числі цінних, видів риб.

З 1 квітня до 10 червня у всіх водосховищах, технічних водоймах заборонено будь-яке рибальство і вилов раків. У придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою у період весняної повені) – з 1 квітня до 30 червня.

За вилов риби під час нерестового періоду навіть дозволеними знаряддями лову у заборонених місцях працівники парку стягуватимуть з порушників штраф та сумарні збитки від загальної кількості незаконно здобутих екземплярів.  Якщо ж лов відбувався забороненими знаряддями – приміром, сіткою, павуком, острогою, електроловом, то за таке порушення накладається штраф, плюс сумарні збитки, а матеріали на порушників передаватимуться до суду.

Адміністрація Національного природного парку «Нижньосульський» просить громадян вразі виявлення порушення рибальства, або незаконогго добування водних живих організмів, повідомляти за телефонами:

- 05341-91-1-08 - Адміністрація НПП «Нижньосульський»

-  органи місцевого самоврядування.

Переглядів: 1036 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 181 2 »
18 Олег Шерстюк  
От якщо брати нашого територіального сусіда - Росію, то там з кожним роком покарання за браконьєрство стає все більш серйознішим, процитую
"По ст. 256, ч. 1 предполагается увеличение денежного штрафа и срока обязательных работ или ареста в 2–2,5 раза (сегодня это штраф в размере от 100 тыс. до 300 тыс. рублей или в размере заработной платы или иного дохода осужденного за период от одного года до двух лет, либо обязательные работы на срок от 180 до 240 часов, либо исправительные работы на срок до 2 лет, либо арест на срок до 6 месяцев. — «Известия»), по ст. 256, ч. 3 — в 2–5 раз. А по административным составам увеличение по некоторым частям может быть в 1,5 раза. Также вводится спектр наказуемых нарушений — например, за перегрузку, орудие лова, непредоставление информации, рыбалку в рыбоохраняемой зоне, — сказал Шестаков."

17 Кравченко Максим  
А які покарання передбачені для бракон'єрів???

14 OLEXANDR_SHERASOV  
Можна розмірковувати ще глобальніше. Батьки теж нічого не винні своїм дітям. Кожен сам відповідальний за своє життя та вчинки.

16 Alexey13  
Родители несут ответственность за своих детей до 18 лет.

13 фахівець відділу екоосвіти  
А чим же тоді повинні займатися батьки, дитячі садочки, школи? Яка їх роль у виховному процесі. Насправді ніхто, нікому, нічого не зобовязаний. Батьки - основні вихователі своїх дітей.

11 фахівець відділу екоосвіти  
Олексію! Прохаю прокоментувати Вами написане! Можливо нам також пасивно спостерігати та нічого не робити?

12 Ляшенко  
Мабуть як фахівець відділу ЕКООСВІТИ ВИ повинні виховувати любов та відповідальне ставлення до природи ( тобто свого ДОМУ ) у громадян цієї країни з маличку !

15 Alexey13  
Да. вы как раз делаете доброе дело. Респект!  Уверен, что браконьеров хватает, но много ли сигналят? Звонки-то платные.

10 Alexey  
http://www.poltava.pl.ua/news/27506/ "Адміністрація Національного природного парку «Нижньосульський» просить громадян вразі виявлення порушення рибальства, або незаконогго добування водних живих організмів, повідомляти за телефонами..." Все эти призывы ничего не значат

9 Тетяна  
Так!Необхідно ввести більш жорсткіші заходи покарання, щоб хоч якось зупинити діяння браконьєрів!!!

8 Ляшенко  
Наш закон не досконалий. Покарання за БРАКОН'ЄРСТВО повинне бути на багато серйознішим..... ризик такого покарання повинен заставити правопорушника задуматися чи варто взагалі займатися будь яким бракон'єрством.........

7 NezdoimunogaOksana  
Прочитавши цю статтю, я згодна з автором та коментарями, потрібно захищати рибу від бракон'єрів, а особливо під час нересту. А також потрібно карати тих людей, що завдають значною шкоди.

6 Бутенко Р.  
Було б доцільно на період нересту призначити певні охоронні бригади, які б слідкували за "рибалками" в цей період, особливо в місцях традиційного нересту.
До того ж, мізерний шраф - занадто м'яке покарання, яке навряд відлякає бракон'єрів.

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz