Субота, 20.04.2024, 09:24Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Березень » 27 » УВАГА НЕРЕСТ!
14:44
УВАГА НЕРЕСТ!

Адміністрація Національного природного парку «Нижньосульський» повідомляє, що з 1 квітня по 20 травня 2019 року визначається нерестовий період, згідно «Режиму використання водних живих ресурсів та пересування плавзасобів у межах території Національного природного парку «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05 лютого 2016 року №46, з метою створення сприятливих умов для нересту риби та інших водних живих ресурсів.

Під час нерестового періоду забороняється пересування усіх транспортних засобів акваторією Сульської затоки та по річці Сула і старицях (озерах) ріки, крім суден Парку та спеціально уповноважених органів, за винятком аварійних ситуацій та проведення рятувально-пошукових заходів.

В нерестово-заборонений період любительське рибальство дозволено на спеціально визначених ділянках водойм, тільки в світлу пору доби, з однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега, норма вилову риби на одну особу ставить 3 кг. в день. Детальніше з правилами та переліком визначених ділянок для любительського рибальства можна ознайомитися на офіційному сайті НПП «Нижньосульський» www.nppns.at.ua.

виявлені порушень природоохоронного законодавства, незаконного добування водних живих організмів, просимо повідомляти адміністрацію НПП «Нижньосульський» (смт Оржиця, вул.Центральна, 128 Оржицький р-н., Полтавська обл., тел. (05357) 92-5-17) або органи місцевого самоврядування.

Адміністрація

Національного природного парку

«Нижньосульський»

Переглядів: 680 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 141 2 »
14 kripakmaxx  
Треба дуже добре спостерігати за водоймами у яких нереститься велика кількість риби, адже деяких людей не зупиняє заборона рибалити в цей період . Особливу увагу треба приділяти раконьєрам які навмисно будуть рибачити .

13 natali-matvienko-98  
Період розмноження — нерест — особливо важливий для життя риб. Від того, як він пройде, залежить чисельність риби у наших водоймах! Під час нересту вилов риби заборонено!
Здебільшого після нересту риби не піклуються про своїх майбутніх нащадків, кидаючи ікру напризволяще. Мальки річкових риб тримаються зграйками й переважно обходяться без опіки дорослих. Мальків буває дуже багато, але дорослішають не всі. Упродовж «дитинства» на мальків звідусіль чекає небезпека: пересихання або забруднення водойм, полювання на них хижих риб та звірів.

12 anastasiasotnyk  
Як добре ,що є такі повідомлення ,але на жаль ,деяких рибалок це не зупинить!
Можливо потрібно посилити це,наприклад інформувати людей не тільки на сайтах ,а і на березі річкі,наприклад плакатами,дерев’яними вивісками «увага нерест і дату ...»
Рибалки мають зрозуміти ,що нерест це поява на світ нових особин ,нових риб
Яка в свою чергу збільшує приріст риби!

11 zari999777555  
Ми повинні з повагою ставилися до природніх явищ, розуміти важливість періодів відтворення для збереження популяцій живих істот.
Біоресурси планети— це, нажаль, не чарівна лампа й не скатертина самобранка. Якщо ми не будемо докладати зусиль щодо поновлення природних надбань, а будемо тільки брати у матінки природи, закрадаючись все глибше у її нетрі і загрібаючі все що можна, аби тільки зараз і пошвидше, ми врешті-решт зазнаємо фіаско. Проте може бути запізно братися за розум, тож давайте, поки ще на теренах нашої держави є невеличкий, дуже ефемерний, запас біоресурсів, поки ще збереглося іскрометне різноманіття біоти, розмаїтість видів, починати вже сьогодні жити по-іншому, ніби з чистого аркуша, давайте приділяти таким питанням більше уваги й сил. Є надія, що той хто читає цю рецензію, стане ще більш свідомим громадянином. І тоді, ми зможемо поновлення й відтворення надбань зеленої планети поставити на чільне місце, а свою вигоду й прибуток, тобто особисті інтереси залишити на другорядному тлі.
Природа владна над усім та над усіма - і охороняти, зберігати й відтворювати її,— це задача кожного з нас. Це задача, яка потребує ентузіазму, сумління, витримки, наполегливості й, звісно що, небайдужості до навколишнього світу, сповненості любовью до всього живого на Землі.

10 1311darina1998  
Нерест_а це значить нові риби. Добре, що НПП повідомив про нерестовий період та правила риболовлі в цей час. Але, знаючи людей не кожен буде дотримуватися їх. Прикро!

9 dianastr2014  
Надзвичайно добре,що НПП повідомляє про початок нересту та наголошує на правилах рибальництва в
цей період. Адже, саме в цей час пожвавлюється браконьєрство, що призводить до
збідніння річкової фауни. Також варто нагадати рибалкам про те, що
Червонокнижних риб України, ловити не можна взагалі.Такими можуть бути: Єльцов
Данилевського, вирезуба, стерлядь, мінога українська. Крім того є ще рідкісні
види, на які також діє заборона - міньок, осетрові та їх гібриди, рибець. Тож
рибалки-любителі повинні бути дуже уважними, дотримуватись встановлених правил
та співпрацювати з працівниками НПП або ж рибоохорони.

8 zheka1233421  
Важливо, щоб люди, з повагою ставилися до природніх явищ, розуміли важливість періодів відтворення в житті диких тварин, риби та інших водних живих ресурсів. Природа владна над усіма - і охороняти її задача кожного з нас. Адже, від того як пройде нерестова компанія, залежить кількість риби в наших водоймах!

7 linakulko  
Це й справді правильна дія з вашого боку повідомляти про такі речі як нерест риби, чи наприклад заборона полювання. Адже дійсно сумлінна людина не піде на порушення закону, а тим, кому хочеться заробити трохи грошенят і не платити за впійману рибу, кому хочеться просто наловити рибу і принести в сім'ю без різниці на те, що і як. Риба так само розмножується і популяція збільшується відповідно також екосистема навколишнього середовища покращується. Але про це можу думати я, ви, читач цього коментарю, але таких зовсім мало. І це дуже й дуже погано.

6 dpolovunka  
Нерест , тобто відкладення ікринок, де згодом народиться молода особина риби, рекомендується переглянути відео про нерест, я дивилася , дуже цікаво!!!!

5 matvyikchuknina  
Дуже добре, що встановлюють певні межі риболовлі з метою забезпечення охорони та сприятливих умов для нересту і збереження місць природного відтворення водних біоресурсів  у рибоосподарських водних об'єктах.

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz