Вівторок, 23.04.2024, 11:32Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Березень » 26 » УВАГА! НЕЗАБАРОМ НЕРЕСТ
15:22
УВАГА! НЕЗАБАРОМ НЕРЕСТ

 

Національний природний парк «Нижньосульський» (далі НПП) інформує, відповідно до «Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів від 01.12.2014 року №386 (з подальшими змінами) з метою збереження рибних ресурсів і створення сприятливих умов для нересту риби й інших водних живих ресурсів, на водоймах Парку триватиме нерестово-заборонений період         з 1 квітня 2021 року по 20 травня 2021 року.

Любительський лов риби в нерестовий період дозволяється здійснювати на спеціально визначених ділянках водойм НПП, окрім ділянок:№13, 14, 15 на яких заборонено будь-яке добування водних живих ресурсів, ділянки №3 на якій частково, у межах півострова Орівщина (перелет) забороняється будь-яке добування водних живих ресурсів, а також обмежений доступ до ділянок №4 та №9. Лов риби здійснюється в межах населених пунктів з берега поплавковою та донною вудкою із загальною кількістю гачків не більше 1 шт. на одного рибалку та спінінгом. Загальний улов одного рибалки за добу не повинен перевищувати трьох кг риб (вивезення з водойми як у свіжому, так і в переробленому вигляді, незалежно від терміну перебування на водоймі, дозволяється в розмірі не більше за добову норму, за винятком випадків, коли маса однієї рибини перевищує встановлені норми вилову).

Детальніше з правилами та переліком визначених ділянок для любительського рибальства можна ознайомитися на офіційному сайті НПП «Нижньосульський» nppns.at.ua в розділі «Режим території НПП».

Адміністрація НПП «Нижньосульський» звертається до громадськості із проханням не бути байдужими до збереження природних ресурсів України. Закликаємо рибалок дотримуватись «Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський» та вимог чинного природоохоронного законодавства.

При виявленні порушень природоохоронного законодавства, незаконного добування водних живих організмів, просимо повідомляти адміністрацію НПП «Нижньосульський» за телефоном (05357) 92-5-17.

Переглядів: 313 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 161 2 »
16 vouna2003  
спостерігав, що роблять сітки та подібні пастки для риби із водоймою протягом декількох років. Чисельність видів скорочується, деякі з них зовсім зникають, риба не встигає досягнути зралості й просто вибиваєтья іншою, яка весною вийшла із штучних водойм.

15 snizhanaboiko2002  
Шкода що не всі розуміють ,що під час нересту неможна виловлювати рибу .

14 julia1308december  
Допис інформативний безсумнівно, але донесення його до місцевих жителів, контроль за виконанням даних умов, ось це справжнє завдання працівників НПП.

13 olegauser  
Нерест це дуже добре адже збільшиться популяція риби!для риболів спортменів це прекрасна новина але для браконьєрів це спосіб наживи тому працівникам парку потрібно бути уважними!

12 sahnoana75  
Ну люди наче і розуміють, що заборонений вилов риби, але ж чому ми знову і знову бачимо статті про браконьєрство. Невже людям нема більше чим зайнятися

11 trofimenkoyana41  
Період нересту – це найбільш важливий період у житті риби, а тому в цей час, як ніколи рибі потрібен спокій і затишок. Під час нересту риба втрачає всяку міру безпеки, виходить на мілководні місця, щоб своєчасно відкласти ікру. Для забезпечення ходу риби на нерестові місця забороняється проводити завали та загородження річок, каналів, що з’єднуються між собою та озерами, спускати з них воду.
Важливо, щоб люди були проінформовані. Адже охорона природи -це прямий обов'язок людей.

10 gerasenkoula2  
Було б добре,аби люди дійсно не порушували,але ж читають,знають і вночі йдуть туди ж знову і знову..

9 bojkooleg80  
Дуже потрібна інформація, тому що потрібно інформувати людей про " Режим використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку" з метою збереження рибних ресурсів та створення сприятливих умов для нересту риби.

8 vpylypchuk2001  
Інформувати варто всих,але обачно,нічні мислиаці і браконьєри не сплять,а вибивають всю рибку,я проживаю неподалік Сули,і бачу багато жахливих картин,як наприклад рибаки викидають малих риб на берега... потрібно ретельніше охороняти водойми.

7 vitalinasagajdak  
Хотілося б додати й те, що у багатьох водоймах спостерігається мутність води, різкі коливання температури та рівня водойми, а це все згубно впливає на відкладену ікру: ікринки масово гнуть внаслідок замулення, сильно охолодження води чи взагалі осушення. А тут ще й бракон'єри, які масово виловлюють рибу задля власної користі. В результату половина ікринок гине, а іншій половині взагалі не пощастить з'явитися на світ. Тому, дійсно, період нерестової заборони - це найдвичайно важливий захід для збереження життя у водоймах. Головне, щоб люди реально його дотримувались, а не вчинювали правопорушення.

1-10 11-16
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz