Субота, 20.04.2024, 00:14Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Жовтень » 3 » УВАГА! ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД
11:06
УВАГА! ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД

Пожежа – один з найстрашніших ворогів природних екосистем. Однією з домінуючих причин виникнення пожеж, як свідчить статистика, є необережне поводження з вогнем. Люди спалюють суху рослинність, сміття тощо, навіть не усвідомлюючи, якої шкоди завдають навколишньому природному середовищу. Через це нерідко виникає ризик виникнення пожеж у лісових масивах, зокрема, і на території Національного природного парку «Нижньосульський».

На даний час на території Парку в межах Худоліївської сільської ради  Семенівського району, Полтавської області   встановлено  факт загорання сухої рослинності  водно-болотних угідь.

Станом на 03.10.2016 року в результаті пожежі вигоріло близько 40 га.  сухої рослинності водно-болотних угідь  території НПП. Уточнюючі дані щодо площі вигорівшої території, буде встановлено після повного припинення пожежі та обстеження. Осіб винних у виникненні пожежі на місці не встановлено.

Саме тому, не зайвим буде нагадати жителям регіону та відвідувачам, що перебуваючи на території Парку, необхідно дотримуватись вимог правил пожежної безпеки, а саме:

• бути обережними з відкритим вогнем;

• не кидати  непогашені сірники та недопалки, крім місць, що обладнані для цього;

• при розведенні багаття обов’язково обкладати його камінням та не залишати без нагляду тощо.

Звертаємо увагу на те, що згідно з статею 77-1 Кодексу України про адміністративні порушення, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках та інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою накладання штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п'ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Тож, шановні відвідувачі території Парку та жителі регіону! Закликаємо усіх бути пильними та небайдужими, пам’ятати та дотримуватись вимог, норм та правил пожежної безпеки. У разі виникнення пожежі, свідком якої Ви стали, просимо викликати Державну службу України з надзвичайних ситацій, або зателефонувати до адміністрації Парку за телефоном (05357) 92-5-17.

                                    ДЯКУЄМО ЗА СПІВПРАЦЮ ТА РОЗУМІННЯ!

Переглядів: 560 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 111 2 »
11 bdgilka97a  
Сьогодні частка природних пожеж (від блискавок) становить близько 7-8%, тобто виникнення більшу частину лісових пожеж пов'язані з діяльністю людини. Отже, існує гостра потреба роботи протипожежних служб, контроль над дотриманням пожежної техніки безпеки.

10 elisabet  
Дійсно, у цей період дуже вогненебезпечна ситуація. Адже йде випалювання залишків та опалого листя на городніх ділянках,на землях сільськогосподарського призначення(особливо у сільській місцевості). Люди не задумуються про наслідки. Йде забруднення біосфери, знищення рослинності. А головне-нанесення шкоди здоров'ю.

9 vladzaporozhets95  
Я вважаю, що дуже важливо пам’ятати та дотримуватись вимог, норм та правил пожежної безпеки. Знання та дотримання правил пожежної безпеки неодмінно допоможе в майбутньому запобігти жахливих наслідків пожеж.

8 kbordakova76  
Найстрашніше те, що часто мисливці підпалюють суху рослинність водно-болотних угідь, саме для того, щоб вигнати птахів на велику водойму для кращого полювання, як з човнів, так і з берега. При цьому знищують земноводних, які поїдають комах, що розповсюджують тяжкі хвороби, а також є кормом для птахів, таких як лелека, чапля, а журавлі навіть занесені до Червоної книги.

7 kripakmaxx  
Більшісь пожеж дійсно відбувається через людську не обережність і через не усвідомлення наслідків того , до чого може призвести вогонь . Чудова стаття , гадаю , що завжди треба інформувати людей які живуть близько до парків і заповідників .

6 yuliasidenko1997  
Прочитавши статтю, кожен повинен задуматись над своєю поведінкою. Адже обережно поводитись з вогнем потрібно не лише на території природно-заповідних об'єктів, а й в звичайному лісі, котрий знаходиться на околиці наших міст. Вогонь- це дуже сильний опонент, якого людині не завжди вдається здолати.
Тому давайте будемо обережні!

5 korynevych96  
Так, це дуже корисна і важлива інформація, адже всим слід  дотримуватись вимог правил пожежної безпеки.

4 karina_S  
Боляче дивитися, коли по не обачності однієї людини страждає велика к-сть рослин, та навіть тварин, якщо говорити про лісові пожежі. Тому приєднуюсь до статті та закликаю всіх охочих відпочивати на природі активніше дотримуватися правил пожежної безпеки!

3 vova30146  
Я вважаю, що дана інформація буде корисною перш за все місцевим жителям та відпочиваючим, адже саме їхня недбалість може призвести до жахливих наслідків

2 margosha2408  
Люди самі розуміючи на скільки вогонь є небезпечним граються з ним,як з іграшкою,не дотримуючись правил безпеки.Якщо не зупиняють штрафи,то вже ніщо не зупинить.Саме по своїй дурості,недбалості вони ставлять під загрозу своє життя і здоров'я,а те,що шкодять рослинності,то взагала,по суті,нікого не обходить.Все залежить від виховання,совісті людей.

1-10 11-11
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz