Четвер, 25.04.2024, 10:17Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Лютий » 2 » В ХУДОЛІЇВСЬКІЙ ШКОЛІ ПІКЛУЮТЬСЯ ПРО ПРИРОДУ
20:17
В ХУДОЛІЇВСЬКІЙ ШКОЛІ ПІКЛУЮТЬСЯ ПРО ПРИРОДУ

      Днями в Худоліївській загальноосвітній школі I-III ступенів Семенівського району в рамках виховної програми школи було проведено природоохоронну акцію «Нагодуй птаха».

      Відповідальними за еколого-освітній захід були вчитель біології Махно Світлана Петрівна та працівник Національного природного парку «Нижньосульський», керівник Худоліївського шкільного лісництва Козлов Микола Іванович.

        В акції прийняли участь 22 учні школи та педагогічний колектив у складі Волошиної Н.В., Оробей В.П та Рядненко Л.П.

     На початку заходу Микола Іванович розповів дітям про те, що у зимовий період птахи потерпають не стільки від холоду, а від того, що не вистачає їжі. Особливо важко птахам в ті часи, коли ожеледиця і сильні снігопади, коли земля, а також гілки дерев покриті кригою і снігом. Якщо регулярно розвішувати годівниці і в певні години поповнювати їх кормом, то це зможе допомогти зберегти пташок від загибелі та сконцентрувати їх у певному районі. Це сприятиме зменшенню кількості шкідливих комах навесні та влітку. Закликав рятувати птахів від голодної смерті: розвішувати годівнички і всю зиму підгодовувати їх.

      Спільними зусиллями в шкільному саду та на подвір`ї школи було вивішено годівнички (матеріал наданий Лубенським держлісгоспом Посульського лісництва), в які було засипано корм для птахів.

      Взимку вимагають підгодівлі не лише птахи, а й навіть такі сильні звірі, як лосі, кабани. Тому працівниками Національного природного парку «Нижньосульський» було проведено акцію « Підгодуй диких звірів» до якої залюбки долучилися члени Худоліївського шкільного лісництва.

    В урочищі Худоліївка та урочищі Матвіївка функціонує два підгодівельні майданчики, де й було закладено сіно для лосів, козуль та засипано зерно для диких кабанів.

    Подорожуючи лісом діти вивчали сліди диких звірів, таких як заєць, лисиця, кабан.

   При поверненні до школи діти ділилися враженнями отриманого задоволення від краси зимового лісу.

   Велика вдячність місцевому жителю Срібному Г.І., від шкільного керівництва і працівників парку за наданий безкоштовний автотранспорт.

Переглядів: 545 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz