П`ятниця, 26.04.2024, 16:48Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2019 » Березень » 25 » В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ВОДИ ПРИБИРАННЯМ СМІТТЯ
12:49
В НАЦІОНАЛЬНОМУ ПРИРОДНОМУ ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ВОДИ ПРИБИРАННЯМ СМІТТЯ

Щорічно, 22 березня люди по всій планеті відзначають Всесвітній день води. Цей день дає можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишного середовища і розвитку суспільства. Кожного року озвучується нова проблема, пов’язана із забрудненням водних ресурсів на планеті й лунає заклик до її розв’зання. Але основні цілі проведення свята залишаються незмінними.
В рамках акції «Чисті водойми – екологічно здорова країна», ініційованої Державним агентством рибного господарства України, працівниками національного природного парку «Нижньосульський» та рибаками любителями було здійснено прибирання прибережних смуг річки Сула в зоні діяльності Парку с.Горошино, Семенівського р-н., Полтавської обл. Техніку для вивезення сміття з території до місцевого сміттєзвалища надав місцевий підприємець Брага Станіслав. Загалом понад 100 мішків побутового сміттям, якому явно не місце серед заповідної природи Посулля, зібрали на цей раз учасники акції. Скляні та пластикові пляшки, різноманітні обгортки, одноразовий посуд – усе це залишки перебування на природі невідомих відпочивальників, які чомусь забули просту істину: «Чисто не там, де прибирають, а там – де не смітять!».
Організовуючи цю та інші подібні природоохоронні всесвітні акції, ми намагаємося зробити так, щоб слова відомого фізика Нільса Бора «Людство не загине в атомному кошмарі , воно задихнеться у власних відходах», не стали пророчими, адже все залежить від нас самих. 
Бережіть пригороду і вона вам буде вдячна!!!

Переглядів: 527 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 191 2 »
19 natali-matvienko-98  
Серед країн Європи Україна є однією з найменш забезпечених водними ресурсами. Більш ніж 75 відсотків населення України споживає воду з поверхневих джерел водопостачання, тобто якість води в них є фактором
санітарного та епідемічного благополуччя населення. Найважливішими джерелами водопостачання в Україні є річки. Кожен із нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси. Це не лише покращить екологічну ситуацію, але й створить прекрасний настрій, принесе величезне моральне задоволення, викличе почуття поваги до себе та інших.
Проблеми навколишнього середовища і зокрема водних ресурсів повинні турбують всіх нас. Ми не повинні бути байдужими і не збиткуватися надприродою, повинні берегти і примножувати її багатства.

18 dianastr2014  
Забруднення водойм сміттєвими відходами справді є надзвичайно серйозною проблемою на сьогодні! Щороку у світовий океан людство викидає приблизно 6 млрд кілограмів сміття.У більшості випадків - це пластик, що знищує морську флору і фауну. Зверніть увагу - кожна викинута пляшка розкладається протягом 500 років, а то і більше! Усі світові екологічні організації б’ють тривогу, адже протягом найближчого десятиліття в морях і океанах кількість пластику може збільшитися втричі, як мінімум, якщо не вжити рішучих заходів. Саме тому створюються численні акції, кампанії, проводяться семінари та конференції світових масштабів. Якщо наше людство не схаменеться, то хто ж врятує планету для наших нащадків?!

17 anastasiasotnyk  
Як добре ,шо здійснюються такі акції ,це збереже екологію водойм
Головне ,що знешкоджуючи річки та озера від сміття ,ми не тільки робимо візуально гарнішою водойму ,але і полегшуємо життя жителям водойм
Ось наприклад ,нещодавно наткнулась на статтю ,що в Таїланді ,знайшли мертвого кита на березі ,і знаєте яка причина його смерті ?
Після ретельного огляду туші,виявилось що він з’їв 10 кіло пластику ,тільки уявіть ,як мучилась тварина
Коли викидаєте сміття в не винесеному для цього місці ,думайте не тільки про себе ,а й про тварин в цілому

16 1311darina1998  
Це чудово, що є така акція! До якої залучилися рибалко-любителі. Я гадаю, що до таких акцій потрібно заохочувати молодь, щоб вони вчилися та були більш відповідальними за стан природи та напевно, ввела б штрафну систему. Це б може зменшело кількість мусору на даній території. Побільше б таких акцій!

15 zari999777555  
Перш за все, хочеться виразиту щиру подяку всім учасникам акції, котрі прибрали такий величезний масив прибережних смуг.Ці природні ділянки потребували вже давно уваги та серйозних намірів ентузіастів щодо їх очищення. І ось настав той день, коли знайшлися ті, хто не може й не хоче проходить байдуже повз острівці сміття та дивитися на розкидані скляні та пластикові пляшки, ті, кого не влаштовують кучі різнокольорових обгорток на запашних травах і піщаних пляжах, ті, хто не шкодує коштів й не має звички нівелювати у своїх очах проблеми, які поки ще незначною мірою торкнулися його власного життя.
Хотілося б вірити, що таких людей буде все більше та більше. Є надія, що держава та підприємці, використовуючи в усій повноті своє аналітичне мислення й не нехтуючи стратегію щодо охорони й збереження природних ресурсів, будуть з радістю підтримувати подібні заходи та виділяти кошти на такі акції. Я на боці тих, кому не байдуже наше майбутнє і хто живе не тільки сьогоднішнім куснем хліба. Якщо в мене з'являється нагода попіклуватися про природу, зробити яскравішими ії полотна та чистішими краєвиди, то я без всіляких сумнівів та відмовок від всієї душі намагаюся зробити все, що в моїх власних силах, компетенції й потенційних можливостях.
Любіть природу! Допомагайте їй як можете, я вже не згадую про те, що прибирати за собою сміття елементарна моральна місія.У кожної людини є естетичні вподобання, в її єстві закладені високі почуття, прагнення прекрасного. Тож давайте їх примножувати та втілювати у життя, матеріалізувати наші світлі думки! І як справжні патріоти, діти матінки-природи давайте не будемо нехтувати своїм одвічним обов'язком перед нею.

14 matvyikchuknina  
Проведення таких акцій являються, ще одною можливістю зробити реальний внесок у захист навколишнього природного середовища, стати гідним прикладом для наслідування іншого населення, для наших майбутніх поколінь. Адже світ походить від води.  Різноманітна і щедра, сильна вода відіграє надзвичайно  важливу роль в природі.  І тому дуже важливо зберігати найголовніше в нашому світі, так як без води жодна жива істота не взмозі існувати,

13 kripakmaxx  
Хотілося б , щоб було побільше таких акцій не тільки для водойм ай для всієї території парку. До таких акцій треба максимально заохочувати молодь, дітей початкової школи, щоб вони спостерігали , допомагали і вчилися , як правильно поводити себе із живою природою.

12 irinadasenko678  
На сьогоднішній день проблема забруднення вод є досить актуальною,адже через різні види забруднень страждає біота водойм і вода стає непридатною для вживання. Заходи саме такого спрямування є корисними для очистки водойм та для усвідомлення людьми їхніх згубних впливів на навколишнє середовище. Такі заходи сприяють самоусвідомленню людиною своїх вчинків, тому приємно,що організовуються такі заходи і до них активно долучаються небайдужі.

11 okseniukbohdan  
Приємно бачити що проводяться такі акції,і  що є не байдужі люди за це їм окремо потрібно подякувати, проте, дуже прикро визнаватищо є люди які несвідомо ставляться до чистоти навколишнього середовища. На мою думку, потрібно проводити більш жорсткий контроль відпочивальників на території паркуі навіть, ввести штрафну систему за викидання сміття.

10 tatjanaisackova  
Дуже радує те, що залишаються небайжужі свідомі люди, які намагаються підтримувати чистоту довкілля
Низький уклін

1-10 11-19
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz