Четвер, 25.04.2024, 21:20Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Квітень » 3 » ВЕСНЯНА ФАУНА УРОЧИЩА РОМАНЧИК
11:07
ВЕСНЯНА ФАУНА УРОЧИЩА РОМАНЧИК

Урочище Романчик відноситься до найбільш цінних у природному відношенні лісових ділянок НПП «Нижньосульський». Фауна урочища багата у всі сезони року. Особливо вражаючою вона є навесні, коли все оживає і тварини готуються до розмноження.

Цього року до середини березня сім'я борсуків вже підготувала свою нору до появи малюків – вигребла все зайве,  що накопичилось з минулого року (фото 1). Пара круків облаштувала гніздо на старому клені і вже насиджує кладку. Сім'я канюків теж тримається біля гнізда,  яке облаштувала на кремезному дубі. В лісі лунають шлюбні пісні зябликів, синиць, дроздів, вільшанок. Постійно доносяться крики дятлів та повзиків. Скоро пташине царство урочища поповниться комахоїдними птахами, такими як вівчарики, кропив,янки, мухоловки,  а на прилеглих болотах заспівають очеретянки та синьошийки.

На прилеглому до лісу болоті, яке цього року не заповнилось водою,  напередодні відбулася пожежа і вигоріла велика ділянка очеретів та кущів. Тут скупчилось близько 20 круків. В очевидь у полум,ї загинула якась велика тварина, що і привабило круків, а також двох молодих орланів-білохвостів.

Вперше за останні роки ми спостерігали в урочищі таке явище, як масове пошкодження (об'їдання кори) молодих дерев та кущів лосями (фото 2). Свіжих слідів перебування лосів в урочищі під час весняного обстеження не виявлено, що свідчить про те,  що ці звіри об,їли кору ще взимку.

Настав «сезон тиші» – час розмноження тварин,  коли відвідувати природні ділянки Парку заборонено, особливо в умовах карантину.

 

Інформацію підготував

начальник науково-дослідного відділу М.Л.Клєстов

Переглядів: 364 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 121 2 »
12 yanamagda03  
Гарна публікація, читаючи її виникають тільки гарні та теплі відчуття. Дуже добре, що фауна урочища багата в усі пори року. але засмучує, те що самі люди порушують спокій природи влаштовуючи підпали трави, в якій гине велика кількість життів(((

11 galenko2018  
Читаючи цю публікацію прокидається двояке відчуття. З одного боку дуже приємно читати про, те що безліч тваринок проживають в Урочищі Романчик. Радієш за те, що у них є таке місце де спокійно можна перечекати зиму та зустріти весну. Добре, що ніхто та ні що не може завадити розмноженню певних видів.
Але прикро читати про те, що горить очерет та кущі. Цього року дуже часто ми чуємо у ЗМІ інформацію, про те, що горять очерети, а разом з ними в пожежі гинуть різні тварини. Очерети на весні самі не загораються, а от завдяки вітрам полум’я розповсюджується на великі території. Дуже прикро, що люди, які беруть участь у випалюванні не думають про наслідки.
PS: Любіть природу такою, яка вона є, без внесення своїх корективів.

10 polebkakhomenko1  
Цього року полум'я погубило життя дуже багатьох тварин. В усіх областях нашої країни спостерігалося постійне обгорання рослин на канавоках, болотах, водоймищах. Десятки тварин загинули через забаву або випадковість людей. У цьому році нанесена неабияка шкода природі, через часті підпали. Навіть заборони та штрафи не зупиняли людей.

9 natalialiakhman99  
Урочище Романчик - ще одне цікаве місце природи НПП "Нижньосульський" де б, після прочитання цієї статті, хотілося побувати. Шкода, що трапляються пожежі, які спричиняють загибель рослинного та тваринного світу. Проте чудово, що, незважаючи на це, фауна та флора тут продовжує розвиватися.

8 bezkorovaina_oksana2000  
Читаючи цю публікацію, я миволі занурилася у весну, адже це- прекрасна пора року, коли все оживає від зимової сплячки, починає буяти різними барвами. І зразу захотілося  у ліс і побачити на власні очі всю ту красу, грайливі ігри жителів лісу, почути чудовий спів пташок.

7 slavaglushik  
Читаючи цю статтю, одразу помічаєш професіоналізм автора.

6 tatyanamohun  
Читаючи вашу публікацію , я не мов побувала там! Відчула теплий вітерець і спів птахів! Жива природа є тим місцем яке заставляє тебе посміхатися! Тому сумно , коли люди випалюють очерета та ліси де знаходяться тварини!

5 pirokhoksana  
Неймовірна публікація. Читаючи її, виникає безліч приємних та світлих почуттів. Аж настрій підіймається, адже одразу хочеться посміхнутися. Дуже цікаво читати публікації про світ тваринок. Чудово, що ніхто не зможе порушити їх спокій під час "сезону тиші".

4 karinkasviatobog  
Було надзвичайно приємно читати таку світлу публікацію, зараз навкруги всі говорить про сумне, і лише тут я посміхнулась з вашої публікації. Як гарно що урочище вирує життям, і як гарно те, що зараз люди ну ані як не пошкодять " сезону тиші"!

3 alkabilyk737  
Цікава та заворожуюча стаття! Мені дуже подобаються співи птахів, вони дають відчуття віри в хороше, тим паче при подіях сьогодення. Прикро чути про пожежі, які шкодять життю рослинних та тваринних біоценозів.

1-10 11-12
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz