П`ятниця, 29.03.2024, 16:10Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2018 » Травень » 10 » ВИДАНО VI ТОМ ЛІТОПИСУ ПРИРОДИ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"
12:02
ВИДАНО VI ТОМ ЛІТОПИСУ ПРИРОДИ НПП "НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ"

  Літопис природи є основною формою узагальнення результатів наукових досліджень та спостережень за станом і змінами природних комплексів, процесів і явищ.

 На початку травня 2018 року спеціалістами національного природного парку «Нижньосульський» було видано VI том Літопису природи, у відповідності до «Програми Літопису природи для заповідників та національних природних парків України (2002) під загальною редакцією Т.Л. Андрієнко.

  До чергового тому Літопису природи увійшли наукові матеріали, зібрані протягом 2017 року. Подано аналіз основних метеорологічних та кліматичних показників, складено метеорологічну характеристику сезонів року, побудовано таблиці, діаграми середньомісячних температур та місячних опадів, розу вітрів. Наведено геохімічну структуру НПП «Нижньосульський». Узагальнено зібрані фенологічні дані та сформовано календар природи. Включено матеріали з інвентаризації флори та фауни. Охарактеризовано інвазійні види хребетних тварин та рослин. Визначено основні і важливі для розвитку НПП особливості природних процесів та наукових досліджень. Розроблено «План заходів щодо збереження популяції орлана-білохвоста Haliaeetus allbicilla (L.1758) на території НПП «Нижньосульський» та прилеглих ділянках» та «Порядок проведення обліків мисливських видів тварин на території національного природного парку «Нижньосульський» їх обробка та узагальнення».

 Над випуском шостого тому Літопису природи НПП «Нижньосульський» активно працювали науковці парку к.б.н. Клєстов М.Л., Лук`яненко Ю.М., Кропивка О.І., Сплодитель А.О.

Переглядів: 622 | Додав: Oxana | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 9
9 karina_taran  
Дійсно літопис природи - має надзвичайно велике значення. Проте, потрібно памятати  що  спостереження за обраними об'єктами (явищами) повинніпроводитися протягом невизначено тривалого часу. Сподіваюсь, надалі матеріали будуть збільшуватися та продовжуватиметься робота і ввійдуть матеріали  уже зібрані на протязі 2018-19 рр. і т.д.

8 tanya9zhivotovska  
Доцільно вести такий вид документації, як Літопис природи (і не тільки в Нижньосульському НПП). Оскільки, науковцям які проводять деякі дослідження на певній території це дуже зручно. Є можливість порівняння, аналізування і т.д., що може мати в майбутньому гарні перспективи.

7 xryxry24  
Дані видання є дуже корисними і необхідними. Перш за все вони містять велику кількість цікавої інформації, яку можна використовувати науковцям та і звичайним людям, які цікавляться даною інформацією для загального розвитку. Також видання таких літописів є підсумком роботи національного природного парку.

6 taniaculik7088  
Мабуть, мене радує не стільки ідея створення цього документу, а особливо інформація, що в ньому зосереджена. Бо вона є дуже важливою під час написання наукових робіт, і дуже важко просто в мережі знайти достовірні факти. Взагалі інтернет це велике звалище де маса непотрібу. І дуже мало справді корисних сайтів, що збагачують людський мозок.
Особливо мене радує те, що є такі люди, які займаються складанням подібних документів. Люди, які пропускають крізь себе океани інформації, щліфують її, корегують, сортують. Їм величезне спасибі. Таких людей дуже мало. Тому хочу побажати їм натхненної праці. Бо така робота неоціненна, хоч і не завжди вдячна.

5 aulko99  
Дійсно, проведена важлива і відповідальна робота. Праця багатьох людей покладена на аркуш, котрий дивує своєю інформативністю. Це не просто літопис, це систематизація, яка надає змогу моніторити природні процеси, розбиратися в них, а отже надає змогу впливати на них. Така робота повинна проводитися й надалі, шоб база знань збільшувалася й передавалася нашим нащадкам.

4 natasha28122797  
Чудово, що існує такий документ, як Літопис природи - науковий документ заповідника, в якому зібрані результати спостережень за природними процесами і явищами. Такий документ є необхідним, адже забезпечує доступ до поточної інформації про стан екосистем та їх компонентів.

3 natalialiakhman0855  
Як чудово,що є небайдужі люди,які присвячують своє життя написанню таких цікавих та дуже пізнавальних літописів.Завдяки цим книгам ми можемо швидко й легко знаходити потрібну для нас інформацію.Ваша праця є дуже важливою для всіх нас.

2 polebkakhomenko1  
Надзвичайно велика кількість інформації міститься в Літописі природи,і це завдяки працівникам які працюють в національному парку "Нижньосульський". Не кожен паркт зможе нагромадити скільки досягнень, планів, порядків,наукових робіт. Знаю з розповідей,що праця в НПП " Нижньосульський" це тяжка і вагома робота, яка потребує неабияких зусиль. Ми дякуємо працівникам, що вони бережуть парк і діляться своїми досягненнями з нами.

1 potapovaasya1810  
За роки роботи того чи іншого національного парку або заповідника нагромаджується величезна кількість  інформації, яка потребує сортування й  оброблення, тому дуже зручно, що існує такий документ, як Літопис природи, адже це  забезпечить швидкий доступ до результатів наукових досліджень,  що були проведені на даній території,  зберігати, передавати й частково аналізувати їх.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz