П`ятниця, 26.04.2024, 09:38Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Листопад » 5 » ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ПЕРІОД – РИБА ЙДЕ НА ЗИМУВАЛЬНІ ЯМИ
09:31
ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ПЕРІОД – РИБА ЙДЕ НА ЗИМУВАЛЬНІ ЯМИ

З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку водних живих ресурсів. У риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Зимувальна яма – поглиблена ділянка дна водного об'єкта, де скупчуються водні живі ресурси в зимовий період. Однак, не кожне заглиблення на дні водойми може бути зимувальною ямою. У річках вони знаходяться у найбільш глибоких місцях із уповільненою течією.

Згідно «Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський» затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05.02.2016р. №46 (з Режимом можна ознайомитися на офіційному сайті Парку за посиланням https://nppns.at.ua/index/rezhim_teritoriji_npp/0-28) та наказу НПП «Нижньосульський» «Про заборону лову водних живих ресурсів на зимувальних ямах та затвердження переліку зимувальних ям» від 26.10.2020 року № 24–ОД з 1 листопада 2020 року ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ вилов водних живих ресурсів на зимувальних ямах на р. Сула та її акваторії.

Перелік зимувальних ям на водоймах, що знаходяться на території НПП «Нижньосульський» в осінньо-зимовий період 2020-2021 роках на річці Сула та в акваторії Сулинської затоки:

1. акваторія в районі с. Горошине (чотири ями): «Кухарка», «Кучерська», «Тукалка», «Замістянська» площею по 250 м2;

2. акваторія в районі с. Мирони: «Кандулка» площею 0,2 га, «Сулище» площею 02 га, «Зубиха» площею 0,5 га;

3. акваторія в районі с. В. Бурімка Чорнобаївського району: «Бурімська» площею 0,5 га;

4. Акваторія біля с. Погребняки: «Калина» площею 0,3 га, «Горбата» площею 0,2 га, «Орлова» площею 0,3 га, «Аврамиха» площею 0,3 га, «Посольська» площею 0,3 га, «Пісочок» площею 0,5 га, «Ляхова» площею 0,6 га;

5. Акваторія біля с. Мохнач: «Плоска» площею 0,6 га;

6. Акваторія під мостом автодороги Бориспіль – Дніпропетровськ площею 0,5 га;

7. Акваторія біля с. Горошине: «Горошинська» площею 0,3 га, «Цапиха» площею 0,3 га;

8. Акваторія біля с. Чутівка: «Воробйова» площею 0,5 га, «Рижакова» площею 0,6 га, «Чутівська (Кругла)» площею 0,4 га;

9. Акваторія біля с. Плехів: «Тиховоди» площею 0,5 га, «Кобзарка» площею 0,5 га;

10. Акваторія біля с. Великоселецьке: «Литовка» площею 0,7 га.

При виявленні порушень природоохоронного законодавства, незаконного добування водних живих організмів, прохання повідомляти адміністрацію НПП «Нижньосульський» (смт.Оржиця,вул.Центральна,128, Оржицький р-н., Полтавська обл., тел.05357 92-5-17).

 

 

 

 

Переглядів: 371 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 151 2 »
15 katyazolotar  
Я вважаю, що які б заборони та заходи не вживали, всеодно будуть люди, які свідомо порушують закони, заборони та різні заходи. І цедуже прикро. Інколи люди просто не замислюються. Якої шкоди вони задають
природі і які наслідки слідують за всим цим.

14 olyakhomenko2000  
Скільки людей на вчи, не говори та не забороняй, всеодно вони будуть робити по своєму. Багато браконьєрів яким начхати на правила. При першій же можливості вони будуть ловити рибу і їм байдуже, що такими діями вони шкодять природі. Я сподіваюсь, що ці люди отримають по заслузі і в ближній час людей, які виловлюють рибу незаконно стане максимально мінімальною!

13 linakulko  
Як на мене, таку інформацію слід розміщувати ще й біля водойм, на природоохоронних об'єктах і т.д. Через те, що сучасна молодь ще це все може зрозуміти, а от дорослі вже не стануть і будуть займатися цим як і раніше.

12 karinka101289  
Зараз важливою проблемою спуспільства - є браконьєрство. Ті люди, які займаються ним, не розуміють як шкоду вони завдають водним мешканцям. Дуже прикро, що все це руйнується заради грошей. Добре, що багато людей розуміють всю суть проблеми та не виловлюють рибу коли вона вразлива.

11 zari999777555  
Ми повинні з повагою ставилися до природніх явищ, розуміти важливість періодів відтворення для збереження популяцій живих істот.
Біоресурси планети— це, нажаль, не чарівна лампа й не скатертина самобранка. Якщо ми не будемо докладати зусиль щодо поновлення природних надбань, а будемо тільки брати у матінки природи, закрадаючись все глибше у її нетрі і загрібаючі все що можна, аби тільки зараз і пошвидше, ми врешті-решт зазнаємо фіаско. Проте може бути запізно братися за розум, тож давайте, поки ще на теренах нашої держави є невеличкий, дуже ефемерний, запас біоресурсів, поки ще збереглося іскрометне різноманіття біоти, розмаїтість видів, починати вже сьогодні жити по-іншому, ніби з чистого аркуша, давайте приділяти таким питанням більше уваги й сил. Є надія, що той хто читає цю рецензію, стане ще більш свідомим громадянином. І тоді, ми зможемо поновлення й відтворення надбань зеленої планети поставити на чільне місце, а свою вигоду й прибуток, тобто особисті інтереси залишити на другорядному тлі.
Природа владна над усім та над усіма - і охороняти, зберігати й відтворювати її,— це задача кожного з нас. Це задача, яка потребує ентузіазму, сумління, витримки, наполегливості й, звісно що, небайдужості до навколишнього світу, сповненості любовью до всього живого на Землі.

10 bondarenkovitalina1602  
Дуже добре що створюються такі закони. Саме завдяки ним риба може зимувати у своїх місцях, проводити нерест та добре жити в своїх умовах Ці закони допомагають боротися з браконєрами та зберегти рибу.

9 nastualife  
Існує безліч видів рибного браконьєрства і дуже сумно, що багато людей знаходить в цьому задоволення. І кожного разу залякуючи штрафами і відповідальністю перед законом, від якої можна "викрутитись", потрібно було б залякувати природними наслідками, які можуть виникнути внаслідок незаконного вилову риби. Тому, кожного разу, коли стаєте на злочинну стежку , пам'ятайте. що ви несете не тільки адміністративну відповідальність, а й відповідальність перед планетою, жителями якої ви є

8 viktoriasamoid  
Цього року із-за погодніх умов,мало випало опадів,річки стали мілководними,тому в зимовий період,можлива загроза зимівлі риби.Найбільш глибокі місця - найбільше скупчення у зимовий період риби,так,як температура води становить чотири градуси.Я вважаю,що рибалка,який усвідомлює відповідальність за незаконний вилов риби,буде рибалити вудками і не браконьєрити.

7 090914re  
На жаль, на мою думку, які б заборони та заходи не були вжиті, все одно знайдуться ті, хто свідомо піде проти закону, заборони та різних заходів. Якщо чесно, це дуже обурює. Я вважаю, що за таке потрібно вводити високу кримінальну відповідальність, може до людей так дійде те, що заборона не робиться на пустому місці, а з якоюсь ціллю,  даному випадку, для збереження водної живності та біоресурсів.

6 olja88113  
Зима це найвідповідальніший період у житті риб. При зниженнітемператури у водоймах нижче 8 градусів починається зимова міграція водних
біоресурсів до місця зимівлі. В цей період у мешканців водойм різко знижується
активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється
інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються
реакції на подразники, обмін речовин в організмі підтримується за рахунок
накопичених влітку жирових запасів.

1-10 11-15
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz