Вівторок, 16.04.2024, 13:57Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Грудень » 24 » Відтепер за порушення природоохоронного законодавства в межах ПЗФ для порушників збільшаться штрафи
11:01
Відтепер за порушення природоохоронного законодавства в межах ПЗФ для порушників збільшаться штрафи

Уряд прийняв постанову «Про затвердження спеціальних такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд» у новій редакції.

Попередня редакція постанови вимагала змін в частині введення індексації нарахувань для таких порушень.  Адже механізм нарахування розміру шкоди не відповідав об'єму реально завданих збитків та не давав змогу для їх ліквідації.

Цим документом затверджується Порядок проведення індексації такс для обчислення розміру шкоди природно-заповідному фонду підприємствами, установами, організаціями та громадянами.  Ним визначено обчислення розміру шкоди з урахуванням індексу споживчих цін (індексу інфляції) та коефіцієнта, яким визначається природоохоронна цінність територій та об’єктів ПЗФ.

«Встановлюємо новий підхід для обчислення шкоди, яку можуть нанести природно-заповідному  фонду України. За формулою розрахунку, розмір шкоди збільшується у 10 разів та щорічно буде індексуватись. Такі заходи допоможуть охороняти ці території та зберегти їх біорізноманіття», - прокоментував в.о. Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Тепер порушники природоохоронного законодавства на заповідних територіях будуть сплачувати набагато більший збиток за:

- незаконні рубки, пошкодження дерев та рослин;

- зниження чи пошкодження лісових культур, природного підросту  та самосіву, сіянців і саджанців;

- зниження чи пошкодження газонів та квітників;

- самовільну заготівлю сіна або випасання худоби;

- незаконне добування чи знищення об’єктів тваринного світу, пошкодження їх житла, місць перебування і розмноження;

- незаконний збір або знищення дикорослих трав’янистих рослин, лісової підстилки, лікарських рослин, дикорослих плодів горіхів, грибів, ягід;

- проїзд транспорту, прольоту та посадки літальних апаратів;

- самовільне зайняття земельних ділянок, забруднення територій тощо.

Інформація: https://mepr.gov.ua/news/38685.html

 

Переглядів: 297 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 5
5 pasnichenko  
Установленная нового підходу до обчислення шкоди якої може нанести своїми не законними діями той чи інший громадян природно-заповідному фонду України, це цілком вірне рішення. Можливо це буде хоч якимсь чином призупиняти дії людей, так як раз дуже актуальна проблема незаконної вирубки дерев, незаконного вилову риби, люди не задумуються якої нищівної шкоди вони завдають природному середовищі, а для відновлення тієї чи іншої екосистеми , необхідно досить тривалий період часу. Сподіваюся збільшення штрафів та притягання до кримінальної відповідальності, все ж будуть зупиняти людей в тих чи інших діях , проти нашого біорізноманіття.

4 yamchnskaulia  
Я підтримую це рішення. Зараз йде масова незаконна рубка дерев, особливо коли настає холод. Адже для відновлення лісу потрібно не мало часу, приблизно від 60 до 80-100 років залежності від породи дерева. Наприклад якщо порушник зрубав п'ять дерев діаметром 30 сантиметрів то йому вже загрожує кримінальна відповідальність. Крім високих штрафів, можливе навіть позбавлення волі до 3-х років. І це є правильно тільки такими суворими методами, люди розуміють яку шкоду завдають нашій природі.

3 bogynych  
Правильно, що підвищили штрафи, але крім цього потрібно цих "шкідників" притягати до кримінальної відповідальності, тому що самі штрафи не навчать людину правильно ставитися до природи. Як вирубувалися ліси в Карпатах, так вони і будуть вурубуватися, тому що нікому не страшно випиляти 30 дерев і заплатити штраф, бо вони всеодно вийдуть в "плюс". Можливо, попадання за ґрати хоч трохи змінить їх ставлення до навколишнього середовища.

2 emaildownloadmi  
у вас карта есть с четкмми границами ПЗФ?
где карта? wink

1 emaildownloadmi  
у вас карта есть с четкмми границами ПЗФ?
где карта? wink

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz