П`ятниця, 29.03.2024, 08:15Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Березень » 21 » ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЛІСУ
17:15
ВІДЗНАЧЕННЯ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ЛІСУ

21 березня  - Всесвітній день лісів, що відзначається у час весняного рівнодення в Північній півкулі й за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя та нових починань. Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів.

З метою ознайомлення школярів про ліси, їх збереження для майбутніх поколінь, працівники  відділу екологічної освіти  Національного природного парку «Нижьосульський» провели еколого-освітні заходи – «Людина і ліс» на базі загальноосвітніх навчальних закладів (Худоліївської, Семенівської №2, Оболоньської, Погребняківської ЗОШ  (Семеівський р-н., Полтавська обл.).

Школярі 2-11 класів, які були присутніми на заходах, дізналися про історію святкування та традиції цього дня, а також про важливість лісів та їхнє значення у нашому житті. Окрім того, учням розповіли про унікальні рослини і тварини, для яких ліс є домівкою і захистом.

 Також, працівники установи запропонували дітям прийняти участь в природоохоронній акції «Ліси – легені  нашої планети», що проводиться працівниками відділу екологічної освіти НПП «Нижньосульський»  з 16-31 березня 2016р.

На завершення заходу школярі отримали відповіді на свої запитання  і висловили побажання організаторам, щоб такі зустрічі відтепер стали традиційними.

Начальник відділу екологічної освіти   Козачкова О.А.

 

Переглядів: 502 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 karinadmitrenko  
Дітки повинні знати, що ліси виконують в нашому житті нереально важливі функції - впливають на клімат, на наявність чистої води, чистого повітря, зберігають різноманітність живої природи.
Доцільно було б організовувати походи в ліс, але це для учнів 9-11 класів,  адже вони більш відповідальні. Для них було б корисно дізнатися про різноманітність флори та фауни наших лісів, щоб виховувати в них любов та повагу до так званого зеленого моря flower

3 oksanusiaklim  
Дуже важливим у ековихованні сучасних школярів є забезпечення іх не тільки теоретичними знаннями ,але й практичними. Участь в екоагідбригадах, природоохоронних акціях це чудова підтримка "бойового духу" збереження, охорони та берегливого ставлення до природи.

2 adidok199680  
Участь у відзначенні Всесвітнього дня лісу, зокрема школярів, має важливе пізнавальне і виховне значення. По суті, відбулося практичне заняття із школярами по відновленню лісонасаджень, охорони і збереження навколишнього середовища.

1 anton_domnenko  
Правильний підхід, екологічну свідомість потрібно прививати із самого дитинства, щоб діти розуміли значення лісів. Перевиховати дорослих значно важче

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz