Четвер, 28.03.2024, 10:30Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Жовтень » 31 » ВИЯВЛЕНО ФАКТИ БРАКОНЬЄРСТВА НА ТЕРИТОРІЇ ПАРКУ
20:37
ВИЯВЛЕНО ФАКТИ БРАКОНЬЄРСТВА НА ТЕРИТОРІЇ ПАРКУ

 З метою забезпечення належної охорони природних комплексів та об’єктів,  недопущення  порушень природоохоронного законодавства у межах території НПП «Нижньосульський», 29.10.2016 року під час патрулювання працівниками служби державної охорони на р.Сула  (в районі с.Мирони, Семенівського р-ну,  Полтавської обл.) було виявлено громадян на моторному човні марки «Казанка»  (бортовий номер КАС 0851К) з підвісним двигуном (Yamaha - 15к.с.),  які здійснювали полювання на території Парку та незаконно вполювали дві лиски, що є порушенням п. 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», ст. 16, 18, 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», п.п. 4.2.1. – 4.2.4. п. 4 Положення про національний природний парк «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України №435 від 04.11.2011року, внаслідок чого державі завдано збитки на суму 938грн.

 По даному факту складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.2 ст.85 КУпАП, знаряддя вчинення даного правопорушення , а саме мисливська рушниця марки ИЖ-27 ЕМСТК вилучена та передано до Семенівського ВП ГУНП в Полтавській області на зберігання до рішення суду.

         Шановні мисливці! Адміністрація Парку вже в  котре наголошує, що згідно  Закону України «Про мисливське господарство та полювання»  та Закону України «Про природно-заповідний фонд України» ПОЛЮВАННЯ на території ПЗФ України ЗАБОРОНЕНО.

 

В.о. начальника служби державної охорони 
НПП «Нижньосульський» Полуботько В.Г.

Переглядів: 593 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 151 2 »
15 DENKONONENKO  
Вважаю дії цих людей аморальними поскільки вони знищюють велику кількість риби та диких тварин, більше уваги приділити охороні та зробити жорсткіші покарання

14 elisabet  
Хотілось би сказати: такі вчинки роблять люди необдумуючи наслідки, але ж ні. Ще з дитячого садочка нас вчать берегти природу, братів наших менших. Тому, коли люди йдуть на такі вчинки, у них заздалегідь все прописано. Кожний крок, ці звірячі інстинкти.Вони вважають себе володарями землі, їм "закон не писаний". Їм потрібен адреналін, влада над беззахистними тваринами. Потрібно запроваджувати дійсні максимальні штрафи!

13 bdgilka97a  
Мене обурила та вразила поведінка цих аморальних людей. Це не припустимо зазіхати на заповідну зону, яка служить і дає можливість для наукових досліджень водойм та прилеглих територій. Якщо посилити покарання, то можливо вони схаменуться.

12 vladzaporozhets95  
Сохранение окружающей среды - это главное задание для каждого сознательного человека. Люди, которые не уважают природу достойны высшей меры наказания.

11 valeriyapishchita  
Сучасне браконьєрство при його масовості, технічній озброєності, безкарності і постійному лавиноподібному зростанні давно перетворилося на одне з потужних і впливових злочинних формувань, що представляє загрозу національній екологічній безпеці України.

10 kripakmaxx  
Таких людей  як ці браконьєри дуже багато тому треба посилити нагляд охорони за заповідником , особливо  вночі . Надіюсь що цих людей притягнуть до відповідальності з вилученням знаряддь скоєного правопорушення і  сплатою штрафів відповідно до скоєного правопорушення .

9 yuliasidenko1997  
Я вважаю, що з такими неправомірними діями потрібно боротися більш жорстокими методами. Але оскільки сучасним людям зараз майже на все байдуже, то ми мусимо "насолоджуватись" хоча б тим що маємо. Дякуємо працівникам служби державної охорони, за те що вони все ще, не покладаючи рук, намагаються боротися з цим беззаконням!!!

8 bordakova98  
Навесні ми всі спостерігаємо за поверненням птахів з місць їх зимівлі. Великими ключами до нас  повертаються гуси, качки, журавлі. Восени такої кількості зграй не має. Боляче і соромно за свою країну, за свій народ. Ніби то дозволяється відстріл птахів, які несуть загрозу с/г посівам, під цим браконьєри стріляють птицю ще на весні у шлюбний період. 
 Дуже часто браконьєрством займаються саме ті, що повинні охороняти природу, безкарність призводить до випадків мародерства, як кажуть:" чому їм можна, мені - ні?". Потрібна повна заборона полювання на деякий час, для відновлення еко балансу в природі.

7 korynevych96  
Не розумію таких людей, як можна на природо-охоронних територіях, вести такі протизаконні дії. В них немає нічого ЛЮДЯНОГО!!!

4 ZSVETA6  
Прикро, що люди лише для забави позбавляють життя "братів наших менших", але цього можна і запобігти якщо запровадити великі штрафи та частіші патрулювання.

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz