П`ятниця, 26.04.2024, 19:15Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Жовтень » 21 » Всесвітній День яблук
16:31
Всесвітній День яблук
«Яблука доспіли, яблука червоні!»- відомі усім слова Максима Рильського. Саме вони нагадують нам про прихід золотої осені та її дари людині. Ще алхіміки, зауваживши, що серцевина розрізаного впоперек яблука нагадує п'ятикутну зірку, використовували яблуко як символ знання.
21 жовтня у всьому світі відзначають Всесвітній День яблук,який присвячений яблукам і фруктовим садам. До України свято прийшло з Великобританії,але частіше українці свято яблук пов’язують з яблуневим Спасом, що святкується у серпні. Всесвітній День яблук запропонований благочинною організацією Common Ground і відзначається з 1990 року. Його мета – продемонструвати багатство природи, а також нагадати про те, що яблуко – це символ фізичного, культурного й генетичного розмаїття, про що людина не повинна забувати. У різних країнах відбуваються численні виставки й ярмарки, де можна не тільки побачити, але й скуштувати сотні різноманітних сортів яблук, як цілком звичайних, так і чимало рідкісних сортів, які не знайдеш у магазині. Традиційно у цей день популярним є випікання яблучного пирога,запіканок, приготування яблучних страв і напоїв.
Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Яблука — це скарбниця вітамінів та корисних мікроелементів: заліза, кальцію, натрію, фосфору тощо. Воно символізує здоров'я і життєву силу, молодість,любов. Тож додавайте до свого раціону цей фрукт і будьте здорові!
Переглядів: 1356 | Додав: finevichinna | Рейтинг: 3.5/4
Всього коментарів: 7
7 nastya_yakovleva_1998  
Це свято несе в собі деякі елементи ярмаркиз тематичним яблучним ухилом, на якій можна не тільки спробувати сотні сортів яблук (частина з яких взагалі не буває в продажу в магазинах), але й купити саджанці для того, щоб вирощувати їх у власному саду або біля будинку.

6 natasha_riabets  
Яблука не тільки корисні для внутрішнього споживання, але й зіграли важливу роль в науці. За відомою легендою, закон всесвітнього тяжіння був відкритий Ньютоном, який начебто спостерігав, як в саду падають яблука. І це ще не всі корисні властивості які мають яблука.

5 moroz-1996  
Деякі аграрні університети нашої країни влаштовують маштабні дійства в цей день ,зокрема в Сумському національному аграрному університеті 21 жовтня студенти,викладачі та гості можуть скуштувати різні сорти яблук ,які вирощуються на власні господарській ділянці університету площею 2,3га.

4 dporuygkjh  
Сьогодні налічується більше 7000 сортів яблук. Вони різняться і за зовнішнім виглядом, і за смаковими якостями. Але найголовніше те, що кожен сотр вирізняється своїми корисними властивостями. Яблука забезпечують нормальну діяльність печінки, знижують холестерин в крові (профілактика серцево-судинних захворювань), корисні при анемії. Але потрібно пам'ятати, що надмірне їх споживання, може викликати діарею, загострення виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки та інші порушення функціонального стану в організмі. Тому необхідно дотримуватися "золотої середини".

2 mym1996  
«Одне яблуко на день - залишить вашого доктора без роботи». Ця англійська приказка якнайкраще характеризує корисні властивості яблук - фруктів, з якими ми усі так добре знайомі. У чому ж полягають цілющі властивості яблук? Хоч яблука і не є лідерами серед інших овочів та фруктів за вмістом вітамінів і корисних мікроелементів, вони, проте, вважаються одними з найбільш універсальних фруктів на нашому столі. Обумовлено це тим, що в яблуках міститься велика кількість вітамінів (A, B1, B2, B5, C), заліза, кальцію, калію і йоду (у кісточках). Також в яблуках міститься пектин, кварцетин і клітковина.

1 alo4ka1997  
Яблука не тільки корисні для внутрішнього споживання, але й зіграли важливу роль в науці. За відомою легендою, закон всесвітнього тяжіння був відкритий Ньютоном, який начебто спостерігав, як в саду падають яблука. Карл Вільгельм Шеєле 1785 року з незрілих яблук виділив нову органічну кислоту, яку назвав яблучною. Алхіміки, зауваживши, що серцевина розрізаного впоперек яблука нагадує п'ятикутну зірку, використовували яблуко як символ знання. І це ще не всі корисні властивості які мають яблука.

3 finevichinna  
Так, дійсно, яблука важливі для нашого раціону і є незамінним джерелом багатьох вітамінів, але потрібно не забувати,що кожен організм має свої особливості. Навіть такий ,здавалося б, нешкідливий фрукт, може викликати алергічні захворювання. Тому бажано,щоб все було в міру. smile

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz