П`ятниця, 29.03.2024, 13:02Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2014 » Червень » 5 » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА
09:37
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА

5 червня відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Він був заснований Генеральною асамблеєю ООН в 1972 році й з тих пір відзначається всім світовим співтовариством щорічно. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, що надійшло 11 травня 1971 року генеральному секретареві ООН. Звернення підписали 2200 діячів науки й культури з 23 країн миру. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв’язку із забрудненням навколишнього середовища. “Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами”, – так було поставлене питання в цьому зверненні. В 1972 році Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція по захисту навколишнього середовища, на якій були присутні повноважні представники 113 держав. Учасники конференції ухвалили рішення щодо щорічного проведення Всесвітнього дня навколишнього середовища 5 червня.
 

 Всесвітній день навколишнього середовища є одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.
 

 Святкування цього Дня розраховане на те, щоб привнести людський фактор у питання охорони навколишнього середовища; дати народам світу можливість активно сприяти стійкому й справедливому розвитку; сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади; а також роз’яснити корисність партнерських відносин, щоб у всіх країн і народів було більше безпечне й благополучне майбутнє.
 

 Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема, нашої країни. Забруднюючи оточуючий світ, ми, в першу чергу, шкодимо собі, забираємо у прийдешніх поколінь змогу жити в оточенні густих лісів, широких чистих рік, прозорого повітря.
 

 Напередодні Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища колектив Національного прирородного парку “Нижньосульський”  вітає всіх природоохоронців, науковців, екологів підприємств області, громадські екологічні організації, студентів-екологів з професійним святом та бажає сил, наснаги, вагомих здобутків на ниві збереження оточуючого світу.
 

 Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті. Саме від нас залежить наше майбутнє!


 

Переглядів: 563 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
1 OLEXANDR_SHERASOV  
А вам не здається, що занадто багато свят присвячено природі? Їх так багато, що про них ніхто не знає!
А якби було 1-2 в році, як Новий рік, 8 березня, то було б краще.

2 TominaTania  
Свят, присвячених природі, багато не буває. Інша справа відзначають їх чи ні. Кожне свято тематичне и розкриває щось своє, як наприклад охорона навколишнього середовища.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz