П`ятниця, 19.04.2024, 18:07Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2021 » Вересень » 22 » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ
10:47
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ

18 вересня 2021 року відбувся Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». Щороку ця дата збирає мільйони людей, незалежно від віку та географії. Головна мета прибирання полягає в об’єднанні заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття. Девіз акції – «Побачив? Прибери».

Організатор акції Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine». Всесвітній день прибирання проходив за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України спільно з Міжнародним молодіжним рухом School Recycling World, Всеукраїнським молодіжним центром.

Працівники національного природного парку «Нижньосульський» долучилися до заходу «Всесвітнього дня прибирання» та не на словах, а на ділі зробили важливу справу для рідного краю та навколишнього природного середовища.

У наслідок дружньої копіткої роботи береги річки Сули (урочище Драчки) стали чистими. Усі працювали дружно, старанно, допомагали один одному. Приємно, що прибрана територія знову сяє чистотою.

Переглядів: 199 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 171 2 »
17 lizaslavaa  
Хочеться тільки сказати: "Чисто не там, де прибирають, а там- де не смітять!!!"

16 mega_kononenko123  
Багато сміття викидаються на узбіччя доріг та лісів. Навколишні посадки і ліси обросли несанкціонованими звалищами.

Найбільше лихо для природи – це залишені пляшки, пакети, одноразовий посуд, які самі по собі можуть розкладатися сторіччями.

Місцева влада бореться зі сміттям протягом багатьох років. Безсумнівно, те що проводиться на місцевому рівні і спрямоване на вирішення проблеми відходів, має важливе значення, проте покладатися виключно на владу не варто – люди повинні самі робити все для того, щоб правильно позбавлятися від відходів.

15 lobachevskaya  
Я навіть не знала, що існує такий день! Було б чудовою можливістю наступного разу приєднатись до цієї акції! Рятувати планету від сміття обов'язок кожної людини на нашій планеті! 
Я дуже вдячна, що працівники національного природного парку «Нижньосульський» долучилися до заходу «Всесвітнього дня прибирання»  не на словах, а на ділі! Такими маленькими добрими справами ми хоча б трошки покращимо стан нашого середовища в якому живемо, і в якому будуть жити наші діти та правнуки!

14 julia1308december  
Дуже шкода, що люди не розуміють цінності оточуючого світу і забруднюють його! Але завдяки таким людям як ці, ми маємо надію на майбутнє! Дякую вам!

13 lera2001321  
Я підтримую учасників цієї акції ,адже надзвичайно важливе те середовищє в якому ми живемо.Я хочу щоб наші нащадки жили в екологічно чистій країні ,отже почнемо разом робити її хоть трішечки чистішою.
Дякую вам за вашу працю

12 bojkooleg80  
Я вважаю, що такі акції повинні проходити щонайменше один раз на місяць, тому що людина забруднює навколишнє середовище щодня, а такі акції проводить лише раз на рік.

11 uawei1024  
Я вважаю, що такі акції повинні проходити набагато частіше ніж 1 раз на рік,щоб наша планета була не лише для нас житлом,а й щоб ми змогли залишити її своїм дітям)

10 pasnichenko  
Проблема сміття є «видимою»: люди стикаються з нею щодня і саме тому вона їх турбує найбільше. Ось такі дні прибирання, об'єднують не байдужих людей до природи та до самих себе. Дуже добре що і працівники Нижньосульського парку також приєдналися. Дякуємо за таку дружню та наполегливу співпрацю.

9 tsibezovaselena567  
Всесвітній день прибирання, що відзначається щороку в третю суботу вересня, – це глобальна подія, що об’єднала навколо себе мешканців різних країн світу з метою прибирання планети від сміття. Мета акції – привернути увагу на проблему відходів, у тому числі сміття на воді. В 2021 році Всесвітній день прибирання (World Cleanup Day) відзначатимуть в суботу 18 вересня.
Подію відзначають не святковими та урочистими заходами, а прибиранням відходів, їх картографуванням. Прибирання довкілля відбувається майже в кожному куточку світу.Перший Всесвітній день очищення відбувся третьої суботи вересня в 2018 році. До цього вже відбувалися великі заходи із очищення нашої планети від сміття та відходів. Однак саме Всесвітній день прибирання має настільки глобальний характер, оскільки об’єднав навколо себе до 5% населення нашої планети, що складає близько 400 000 000 людей.

Раніше вже здійснювалися спроби залучити велику кількість людей для прибирання на планеті, особливо після серйозних катастроф: повеней, пожеж, землетрусів тощо.
Зазвичай у подібних акціях беруть участь громадські місцеві та міжнародні об’єднання, товариства надання допомоги, різні комерційні, державні та некомерційні організації. До очищення від сміття та відходів відносять також знешкодження мін, очищення прибережних зон, лісосмуг, паркових територій тощо.

8 liliapolishchuk12  
На жаль, зусиль звичайних людей для вирішення проблеми зі сміттям сьогодні вже недостатньо. Звичайні громадяни можуть вирішувати проблему зі сміттям лише шляхом недопущення збільшення його кількості.Оптимізм у цій статті присутнй, даже я бачу, що є люди яким ця тема важлива і вони готові боротися з нею. Але ця проблема не зникне, вона буде завжди і тільки залишається сподіватися, що люди будуть прибирати за собою сміття після відпочинку в лісі , біля річки, парку і тд. Добре, що жителі допомогають один одному, піклуються про свою територію і показують приклад іншим. Так тримати!

1-10 11-17
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz