Четвер, 18.04.2024, 20:41Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Червень » 26 » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РИБАЛЬСТВА
12:45
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ РИБАЛЬСТВА

27 червня – свято всіх рибалок, тобто Всесвітній день рибальства. Його відзначають щороку, починаючи з 1985 року. Заснували свято на Міжнародній конференції з регулювання, розвитку рибальства, яка відбулася в Римі в липні 1984 року. Рішення було викликано тим, що риболовля багато століть є однією з найбільш улюблених розваг людства. Цей вид спілкування з природою захопив мільйони людей у різних країнах світу. Тому Всесвітній день рибальства – це спосіб духовного об’єднання всіх людей, які пов’язані з цією розвагою. Крім того, рибалка – це ще й спорт, який дозволяє зміцнювати духовні й фізичні сили.

Всесвітній день рибальства, звичайно ж, відзначається на природі з вудкою в руках. Багато людей вважають цей день своїм професійним святом, оскільки рибальська й рибопереробна промисловість у сучасному світі дуже розвинені. Праця рибалки незамінна й необхідна для всього людства, тому що рибні продукти – один з найулюбленіших видів їжі людей. Всесвітній день рибальства придумали для того, щоб віддати належне рибалкам і співробітникам всієї рибальської промисловості.

«Немає більш приємного заняття на природі, як сісти десь біля води, та з вудкою і …», – так думає будь-який рибалка, і в цьому є значна частка правди. Рибальство є однією з найдавніших форм  господарської діяльності. Напевно відтоді, як людина навчилася ловити рибу, вона навчилася і філософствувати. А як можна без цього на рибалці? Ніколи не знаєш, що на тебе чекає. Завжди сподіваєшся, і повертаючись додому з уловом, відчуваєш почуття глибокого задоволення.

У це професійне свято адміністрація Національного природного парку «Нижньосульський» вітає рибалок, любителів і професіоналів, всіх, хто пов’язаний з налагодженою роботою цієї важливої галузі народного господарства. Здоров’я вам і благополуччя!

Переглядів: 670 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 ZSVETA6  
Ніколи не чула про це свято. В цьому році обов*язково відсвяткую і піду на риболовлю.

3 dashunyaSV  
Рибальство - це, звісно, добре, але дуже важливо не плутати його з браконьєрством!
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, виступаючи під час розгляду Законопроекту у сесійній залі, сказав, що Україні вже давно треба було, за досвідом європейських країн, заборонити ввезення в країну браконьєрських знарядь іноземного виробництва, зокрема, риболовецьких синтетичних сіток, електровудочок, капканів тощо.«Сьогодні на дні водойм накопичилися кілометри викинутих синтетичних сіток разового використання, які не гниють роками і в які потрапляє риба й гине. Таким чином фактично знищується екосистема водойм», — підкреслив М.Томенко.
Люди не цінують природу, починають знищувати рибу в більших і більших кількостях, 
Важливо берегти нашу природу,а не знищувати, адже ми її часточка!

2 moroz-1996  
Велика кількість річок, озер на території нашої країни призвело до того, що риболовля стала дуже поширеним заняттям, особливо серед чоловіків. Для багатьох це хобі, а для когось рибалка стала справою всього життя. Рибальство зараз це велика галузь промисловості, яка включає вилов риби не тільки для споживання, а й для виробництва риб’ячого жиру. День рибака спочатку був задуманий як свято людей, що займаються цим професійно, але зараз його в основному відзначають рибалки — любителі, а професіонали називають себе рибалками, а галузь рибальством. Але тим не менш у другу неділю липня усі, хто пов’язаний з братством людей, що люблять тримати в руках вудку, відзначають це свято.

1 Nicko1622  
0
It's   Cool !   :v:
 

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz