П`ятниця, 29.03.2024, 11:12Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Березень » 22 » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ
12:13
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

22 березня відзначається Всесвітній день води (World Water Day). Цей день покликаний для того, щоб нагадати  людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього природного середовища і розвитку суспільства та покликаний підвищити розуміння важливості збереження екологічно чистого стану водних ресурсів, для створення безпечних умов життєдіяльності населення, заохочуючи при цьому споживачів, науковців, фахівців і громадськість як на національному, так і на міжнародному рівнях, займати активну позицію щодо цієї проблематики, розробляючи та реалізуючи ряд заходів для запобігання забрудненню водних ресурсів, їх захисту, збереження, поліпшення їх водного режиму та якості води водних екосистем.

Ідея проведення Всесвітнього дня води вперше прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Відтоді, Всесвітній день води святкується щорічно. Характерно, що кожного року, цей день відзначається під новим гаслом, яке відображає нагальну проблему, пов’язану з водою. Цього року, Всесвітній день води відзначається  під гаслом: «Вода та робочі місця».

Більша територія Національного природного парку «Нижньосульський» вкрита водою. Річка Сула, яка входить в територію Парку – ліва притока Дніпра, має багато підземних холодних джерел, чиста прозора вода, що традиційно  отримує після відпочинку від населення особливі «подарунки»: пластикові та скляні пляшки, поліетиленові пакети тощо. Звісно працівники Парку намагаються контролювати правила поводження відпочиваючих, та зарадити халатному поводженню відпочиваючих, але все не в контролюєш, оскільки територія значно велика.

Тож, всі ми повинні розуміти, що вода – це найважливіша, найцінніша речовина на нашій планеті. Жодні дорогоцінні камені не в змозі нагодувати чи напоїти людей. Бережіть водойми, і пам’ятайте,що воду потрібно оберігати, як і все природне довкілля. І якщо кожен з нас очистить джерело чи прибере берег річки від сміття, зробить зауваження іншому, який чи то  миє машину в річці чи викидає сміття, то наше довкілля буде чистіше.

Ми не повинні бути байдужими і не збиткуватися над природою,  ми повинні берегти і примножувати її багатства і пам'ятати пророче слово В.Скуратівського: "Не зміліють джерела України, якщо ми не зміліємо душею".

Начальник відділу екологічної освіти Козачкова О.А.

 

 

Переглядів: 804 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 181 2 »
18 natasha_riabets  
Водне середовище – це дивовижний світ, який чарує нас своєю свіжістю і чистотою. Він близький людству з моменту його зародження, і його значення просто неможливо переоцінити, адже вода – це, в принципі, і є життя, оскільки все живе харчується її цілющою чарівною силою.

17 katyalinnyk1997  
Вода - найнезвичайніша речовина на планеті. Вода - джерело життя та праматір всього живого. Про її властивості можна говорити дуже багато, але все зводеться до одного висновку - це найцінніший скарб нашого світу. Саме тому воду необхідно берегти і використовувати її з усвідомленням її важливості.

16 sirsinictutow  
Вода – унікальна рідина! Її властивості унікальні і визнані винятковими по аномальним якостям. Саме завдяки цим сприятливим якостям і можливе життя на Землі! Тож ми повинні оберігати воду як одне с основних джерел життя на нашій планеті!

15 olyayakimenko1998  
Вода - наше все! треба частіше згадувати про це, і такі дня, як Всесветній день води, сприяють цьому

14 pisotskiy1998  
Вода має велике значення для життєдіяльності людини і всьго живого на землі.
Вода-це не просто мінеральна сировина,це жива кров яка створює життя,де його не було.

13 kfysunenko  
У воді зароджується життя. Без неї неможливе існування рослин і тварин. Життя є лише там, де є вода і, навпаки, де знаходиться вода, там є життя.  За словами академіка В.І. Вернадського:  „Вода без життя в біосфері невідома”.

12 marykalin98  
Серед країн Європи Україна є однією з найменш забезпечених водними ресурсами. Більш ніж 75 відсотків населення України споживає воду з поверхневих джерел водопостачання, тобто якість води в них є фактором
санітарного та епідемічного благополуччя населення. Найважливішими джерелами водопостачання в Україні є річки. Кожен із нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси. Це не лише покращить екологічну ситуацію, але й створить прекрасний настрій, принесе величезне моральне задоволення, викличе почуття поваги до себе та інших.
Проблеми навколишнього середовища і зокрема водних ресурсів повинні турбують всіх нас. Ми не повинні бути байдужими і не збиткуватися надприродою, повинні берегти і примножувати її багатства.

11 rem1212  
Вода – найпоширеніша і найбільш незвичайна речовина на нашій планеті. Вона має унікальні хімічні й фізичні властивості, які відіграють надзвичайну роль у підтримці життя на Землі. Вода може існувати у трьох агрегатних станах – твердому, рідкому та газоподібному. Перехід з одного стану в інший залежить від температури й тиску повітря.

10 odetta00  
Життя на Землі не могло б існувати без води, тому її потрібно використовувати розумно й обережно. Ми часом думаємо, що запаси води невичерпні, адже її так багато в океанах, річках, озерах, струмках... Але більшість води на планеті - 97% - це солона вода океанів і морів. Свіжа вода становить лише близько 3% загального об'єму води на Землі, і вона переважно зберігається на полюсах і льодовиках. На Землі ніколи не буде більше води, ніж є зараз. Одна й та сама рідина використовується знову й знову. Лише подумайте - нині ми використовуємо ту ж самісіньку воду, яка застала часи динозаврів мільйони років тому.

9 lykholip1997  
ми не повинні забувати про важливість води і тому слід проводити заходи які присвячені підвищенню інформованості громадськості стосовно важливості збереження та освоєння водних ресурсів.

1-10 11-18
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz