Четвер, 28.03.2024, 23:48Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2013 » Грудень » 12 » З ПЕРШИМ ЛЬОДОМ,ЛЮБИТЕЛІ ЗИМОВОЇ РИБАЛКИ
14:13
З ПЕРШИМ ЛЬОДОМ,ЛЮБИТЕЛІ ЗИМОВОЇ РИБАЛКИ
     Ось і прийшла довгоочікувана зима, з своїми багатьма задоволеннями для людей. Особливо чекали цього свята любителі зимової аматорської рибалки. Тільки-но поділка ртутного стовпа перевалила за невеликий мінус і на р. Сула з’явився перший лід , це свято для любителів зимової рибалки.
    Колектив Національного Природного Парку «Нижньосульський» вітає всіх любителів зимової рибалки з відкриттям сезону , бажає добрих уловів,приємного відпочинку, міцного здоров’я, божого благословення, удачі та всього найкращого вжитті.
Також хочемо застерегти Вас, що лід ще дуже слабкий і приємний відпочинок може із за Вашої не обережності перетворитись в трагедію . Нагадуємо що ловити рибу на зимових ямах заборонено.
    Хочемо також починаючим рибалкам дати декілька корисних порад .Успіх у ловлі риби багато в чому залежить від погодних умов. Рибалці необхідно вміти визначати погоду на завтра за прикметами. Таких прикмет багато, із деякими з них ми пропонуємо Вам познайомиться Ваш акваріум може стати "барометром" який визначає погоду. Якщо надворі непогода, а рибки почали активно поїдати корм, розшукуючи його в акваріумі, чекай поліпшення погоди Якщо в дощ кури починають виходити з укриття і бродити у пошуках корму, то дощ затяжний. Якщо галки кружляють зграями, а ворони сіли проти вітру й каркають, піде сніг, а можливо, навіть за хурделить. Якщо влітку каркають ворони – на дощ. У чудову погоду риба раптом перестає брати корм, а у водоймах припиняється клювання – на негоду.
Підготував начальник відділу екологічної
НПП «Нижньосульський» І І Нестеренко
Переглядів: 855 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 251 2 »
25 Валерий Шовкопляс  
Сітки, електровудки,заборонено,не заборонено...Пам'ятаю випадок, під час якого правоохоронці збирають сітки з водойми, а потомі цим же браконьєрам їх і продають як за б\у. А зимова риболовля має свої плюси. Наприклад, роблячи лунки, вода збагачується киснем і перешкоджає замору риби.

24 Дарт Вейдер Кривенко  
Набагато складніше з'ясувати, як краще ловити, якщо на водоймі опиняєшся зовсім один. У цьому випадку відповідати на поставлене запитання доводиться методом проб і помилок, спираючись на знання водойми.

23 Дарт Вейдер Кривенко  
Відповісти на це питання найпростіше, якщо в полі зору знаходиться велика кількість рибалок, розосереджених по акваторії. У цьому випадку досить поспостерігати за іншими, з'ясовуючи, хто з них ловить більше: ті що затримуються на одному місці, чи активні рибалки, які часто бурять нові лунки,це моя порада початківцям!!!

22 Слоква Іван  
Ярослове, тобто 4 чоловіка загинуло на тонкому льоду за один випадок чи за весь зимовий період????

21 Зіпа Ярослав  
Торік в мене в с.Липове де знаходиться гирло р.Сула за зимовий період загинуло 4 чоловік, з яких 3 - це рибалки, які вийшли на тонкий лід. Переважна їх більшість знаходилась в нетверезому стані, адже який рибак усидить в холод без спиртного. Однак саме це уповільнює сприйняття небезпеки.
Ше є така приказка - П"яного риболова метровий лід не тримає. У принципі я ніколи на риболовлі не п'ю - чого і всім іншим бажаю.

20 Аня Гордейчук  
Клев будет обалденный, если все друзья отказались ехать на рыбалку по разным причинам, и пришлось ехать одному. А если еще вдобавок и жена утром устроила скандал. Как, впрочем, если утром штрафанут гаишники, - рыбалка удастся на все 200%. Причем, сумма штрафа прямо пропорциональна размеру пойманной рыбы.

19 Alexey  
Я как раз про способы лова - электроудочками и на человека. Это не есть правильно.

18 фахівець відділу екоосвіти  
Олексію! Питання не стоїть про те, що люди не повинні ловити рибу, особливо ті, які все життя проживають біля водойми. Мова йде про способи лову. Навіть не такі страшні сітки, як електровудки. Сітки також заборонені (крім промислового лову), але вони ловлять рибу вибірково і не залишають її безплідною. Так, нинішні, так звані китайські сітки (із ліски) характеризуються набагато більшою уловистістю, ніж капронові, якими ловили у попередні десятиліття. Особливо небезпечні китайки, коли їх залишають, або гублять у воді, тоді вони здатні завдати значної шкоди протягом багатьох років. Не дивлячись на те, що офіційний продаж їх в Україні заборонений, не є проблемою їх придбати на будь-якому ринку, лише з тією різницею, що раніше вони висіли на прилавках, а нині лежать під ними.

14 фахівець відділу екоосвіти  
На жаль, саме ті, хто відповідно до своїх повноважень повинен охороняти природу - самі в перших рядах тих, хто завдає їй збитки. Про міліціянтів та рибінспекторів я вже згадував, крім них - деякі керівники мисливських господарств та ПЗФ та їх підлеглі. Саме вони найбільше знаходяться на природі і мають безпосереднє відношення до неї. Наприклад, у РЛП "Нижньоворсклянський" на роботу на посаду інспекторів з охорони довкілля прийнятий колишній рибінспектор (про "безпредел" якого мені доводилось у свій час навіть повідомляти Мінагрополітики, а потім його забрали в парк - мабуть як досвідченого "спеціаліста"), а також чоловіка, який відомий навіть за межами району як знаменитий "мисливець" на копитних. Тобто створили такий собі тандем, який "контролює" водні та наземні екосистеми.

16 Alexey13  
Очень актуальный и злободневный материал. Респект!
 
http://www.poltava.pl.ua/news/25590/
[font=Times] "Правоохоронці встановили, що не всі працівники Державної екоінспекції вживають дієвих заходів до правопорушників"

13 фахівець відділу екоосвіти  
Вибачте за опечатки

1-10 11-14
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz