П`ятниця, 19.04.2024, 17:25Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2015 » Вересень » 18 » ЗАХОДИ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ОЗОНОВОГО ШАРУ ЗАРАДИ ЖИТТЯ
17:53
ЗАХОДИ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ» ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ОЗОНОВОГО ШАРУ ЗАРАДИ ЖИТТЯ

   Екологічна криза все більше нівечить природу нашої  планети. Відсутність даних про товщину захисного екрана в минулі сторіччя і тисячоліття ускладнює подальші прогнози. Що станеться, якщо озоносфера зруйнується повністю?...

   Кілька десятиліть медики відзначають зростання числа людей, уражених раком шкіри. Це одне з захворювань, до якого приводить надмірне ультрафіолетове опромінення.Сучасні технології стали потужним інструментом, за допомогою якого людина споживає значно більше, ніж природа може продукувати, а також викидає в довкілля таку кількість відходів, яку природа не в змозі знешкодити.

   Настав час зрозуміти, що людина є лише часткою природи й Космосу, з законами й силами яких вона повинна рахуватися. Не владарювати над природою, а співпрацювати з нею, бути не „царем природи”, а її невіддільною часткою.

   Ще більш турбує те, що виснаження озонового шару може непередбачувано змінити клімат Землі. Озоновий шар затримує тепло, що розсіюється з поверхні Землі . У міру зменшення кількості озону в атмосфері температура повітря знижується, змінюється напрямок пануючих вітрів і змінюється погода. Результатом можуть стати посухи, неврожаї, нестача продовольства і голод. Деякі вчені підрахували, що навіть якщо будуть вжиті заходи і припиниться всяка діяльність, що руйнує озоновий шар, то на відновлення його в повному обсязі піде 100 років.

   Тому, 16 вересня у День захисту озонового шару провідним фахівцем відділу екологічної освіти Нестеренко І.І. було проведено із учнями Оржицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Оржицького р-н. та  Наріжанської ЗОШ І-ІІ ступенів Семенівського р-н. Полтавської обл.  бесіду на тему «ЩО ТАКЕ ОЗОНОВИЙ ШАР І ЧОМУ ЙОГО РУЙНУВАННЯ ШКІДЛИВО ?» .

   Під час бесіди дітям було роз’яснено що таке озоновий шар, основні його властивості та вплив озонового шару на життя планети Земля.

   В результаті бесіди, діти закріпили екологічні знання та терміни, з якими познайомились під час інформаційної години, розширили свої знання про природу що нас оточує.

  На завершення бесіди, директор Наріжанської загальноосвітньої школи Білоус Олена Миколаївна, висловила слова подяки за змістовну інформаційну годину та зазначила, що необхідно всіляко сприяти  еколого-моральній просвіті підростаючого покоління, завдяки якій кожен може отримати необхідні екологічні знання та зробити свій внесок для збереження всього живого на планеті.

Фахівець відділу екологічної освіти  НПП "Нижньосульський"

                             І. І. Нестеренко.

 

Переглядів: 695 | Додав: Julya2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 4
4 natasha_riabets  
необхідно всіляко сприяти  еколого-моральній просвіті підростаючого покоління, завдяки якій кожен може отримати необхідні екологічні знання та зробити свій внесок для збереження всього живого на планеті.

3 alo4ka1997  
Стратосферний озоновий екран дуже чутливий до сучасних техногенних впливів, що досягли загрозливих масштабів. Вважається, що 500 надзвукових транспортних літаків, якщо вони будуть регулярно літати на висотах максимального вмісту озону протягом року, здатні зменшити його загальний вміст удвічі. Запуски космічних ракет будь-якого призначення створюють "дірки" в озоносфері діаметром у сотні кілометрів.

2 mym1996  
Проблема втрати озонового шару може призвести до зростання ультрафіолетової радіації Сонця, що робитиме вплив не лише на все населення планети, але і на все живе на Землі.

1 moroz-1996  
Проблема налагодження інформаційного сповіщення є надзвичайно актуальною. Адже без такої інформації суспільство буде не в змозі визначити природоохоронні пріоритети.Важливою цільовою аудиторією, на яку має бути спрямована екологічна пропаганда, є діти дошкільного віку та учні молодших класів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz