Четвер, 28.03.2024, 21:56Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2022 » Лютий » 22 » ЗАКЛИКАЄМО НЕ ПРОВОКУВАТИ ПОЖЕЖІ В ЕКОСИСТЕМАХ
10:40
ЗАКЛИКАЄМО НЕ ПРОВОКУВАТИ ПОЖЕЖІ В ЕКОСИСТЕМАХ

Тема пожеж в екосистемах є дуже актуальною, оскільки з початком весни, у результаті людської недбалості, неуважності та навмисності розпочинається сезон пожежонебезпечного періоду не тільки в екосистемах національного природного парку «Нижьосульський». Пожежі завдають величезної шкоди довкіллю та створюють загрозу не лише для рослин і тварин, а й для життя людей. Тож слід нагадати, що:

  • при спалюванні сухих рослинних решток разом із димом у повітря, а потім у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, оксиди азоту та найрізноманітніші канцерогенні сполуки; 
  • вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, а й насіння, паростки дерев та корені майбутньої рослинності;
  • спалювання трави аж ніяк не сприяє підвищенню родючості ґрунтів. Адже висока температура при горінні знищує всю мікрофлору, що утворюється у верхньому шарі ґрунту;
  • гинуть не тільки мікроорганізми. Від сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту (зайці, їжаки, плазуни, земноводні тощо).
  • спалювання сухої рослинності часто призводить до займання торфовищ і лісових насаджень. Нерідко при випалюванні стерні, сухої рослинності пошкоджуються полезахисні лісові смуги, виникають великі пожежі, в тому числі і в прилеглих лісових масивах.

Пам’ятайте, окрім того, відповідно до законодавства України, за такі дії передбачена відповідальність як адміністративна, так і кримінальна.  

Будьмо свідомими та бережімо природу!

Переглядів: 413 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 131 2 »
13 krutoholova  
Люди не розуміють, що коли вони випалюють сміття, вони створюють ризики не тільки для оточого середовища, а й для себе та інших людей. Якщо почнеться пожежа, то зупинити її вже буде не так легко, вона знищить велику кількість живих організмів, степів, тощо.. Та будуть надзвичайні токсичні викиди в повітря, котрим будуть дихати ні в чому невинні люди та тварини.

12 maculaanna02  
Найтиповішими причинами виникнення лісової пожежі є:
• викинуті палаючий сірник, недопалок;
• багаття, розведені у місцях з сухою травою;
• підпал трави на лісових галявинах, прогалинах або стерні на полі біля лісу;
• сфокусовані уламками скла сонячні промені .
Залежно від того, в яких елементах лісу поширюється вогонь, пожежі поділяються на: низові, верхові, підземні (грунтові), а від швидкості просування крайки пожежі і висоти полум’я пожежі можуть бути слабкими, середньої сили і сильними.

11 bogynych  
Правила пожежної безпеки є дуже важливими. Вогонь знищує майже все: починаючи від рослин, тварин грунту і до житлових будинків, полів, лісів. Спалена земля стає ннпридатною для вирощування рослин на не один рік, а тварини ще довго не житимуть на цих місцях.

10 mega_kononenko123  
пожежі в екосистемах можуть спричинити тяжкі наслідки для довкілля та людського здоров’я.  Вогонь здатен перекинутися на житлові будинки та поруч розташовані споруди, комунікації та лінії електропередач, призводить до руйнування родючого шару ґрунту та загибелі тварин. Дим завдає шкоди людському здоров’ю, а, крім того, ускладнює видимість на автошляхах, що може призвести до виникнення дорожньо-транспортних пригод.

9 pasnichenko  
Щороку восени та на весні починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – міф.

Коли спалюється сухостій, то гине вся мікрофлора, що зазвичай бере участь у важливих біологічних процесах. Земляний родючий покрив, на якому спалюють траву, відновлюється лише через 5-6 років. Окрім того, в середовище викидаються речовини, що виділяються в процесі горіння та є шкідливими для органів дихання. Як бачимо на практиці дані діяння призводять до великої біди та завдають великої шкоди довкіллю, здоров’ю людини

8 k8295081  
У 90% випадків причина виникнення лісових пожеж – людина, яка необережно поводиться із вогнем у лісі, у місцях роботи і відпочинку, не звертає уваги на необхідність суворого дотримання правил протипожежної безпеки.
Аби уникнути подібного, слід пам’ятати, що розпалювати вогнища й застосовувати відкритий вогонь у лісі забороняється! За сухої погоди достатньо найменшої іскри, щоб спалахнуло велике полум’я, особливо у хвойному лісі. Забороняється розпалювати багаття на торфовищах, поблизу копиць сіна, скирт соломи.

7 tumka  
Автор цього поста підняв дуже важливу тему , адже на данний час вона є дуже актуальною . Кожного дня таким чином гинуть живі організми . Багато тварин залишаються без житла , або покалчені до кінця свого життя . Люди таким чинно самі провокують в озоновому шарі діри , а це призводить до глобального потепління. Також люди самі шкодять собі . Адже при горіні в повітря викидаютьтся шкідливі речовини , а це призводить потім до хвороб . Від підпалювання маленької купки може перекинутись на щось інше , наприклад , дерево чи будівлю , а це вже велика пожежа . Добре що зараз підняли штрафи за випалювання трави . Можливо хоча б так до людей дійде , що це небезпечно для кожного хто проживає на нашій планеті . Кожен відповідає за стан нашої планети . І коли хтось думає , та що тільки я  лише одну купку підпалю нічого не буде . А так думає кожен . Кожна пожежа , навіть маленька , це великий удар по нашій планеті .  Люди повинні берегти довкілля від цього багато що залежить !

6 yamchnskaulia  
Хочу більше зосередити увагу, що при пожежі гинуть не тільки мікроорганізми як це сказано в статті, а живі істоти також. Це є дуже глобальною проблемою при пожежі в екосистемі як на мене. Особливо небезпечно для тварин являються весняні пожежі. Саме цієї пори зайці розпочинають приводити малюків, повертаються пернаті до боліт, а безліч куріпок гніздюються прямо на землі. Окремим болем для мене є й те, що в зону пожежі потряпляють багато червонокнижних видів.
На жаль, більшість людей не усвідомлюють, що від підпалів страждають самі, оскільки значно підвищується рівень забруднення атмосферного повітря. Тому кожен громадянин має усвідомлювати наслідки цього явища, не здійснювати підпалів, а у випадку їхнього виявлення — знати, як оперативно повідомити про в органи та служби.
Тож, щиро сподіваюся на екологічну усвідомленість кожної людини та розуміння відповідальності за стан довкілля!!!

5 pysmenna  
Здебільшо,з настанням теплої пори року у природному середовищі виникають безліч загорянь.Це трапляється внаслідок випалювання сухої рослинності,порушенням громадянами правил пожежної безпеки під час сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.
На мою думку,особливу небезпеку станове саме випалювання поживних залишків на полях після завершення збору урожаю(жнива),адже як показує досвід,саме такі не контрольовані дії і вчинки призводять до виникнення масштабних пожеж,які завдають величезної шкоди навколишньому середовищу,створюючи загрозу для всього живого,а саме тваринного і рослинного світу.Не рідко можна спостерігати,що вогонь з полів швидко може перекинутися на прилеглі населені пункти,чим саме може пошкодити і населення .
Саме такі,мало обдумані вчинки можуть призвести до некерованих надзвичайних ситуацій.
Тому,я закликаю громадян не ігнорувати та більш відповідально ставитися до правил протипожежної безпеки.

4 dziabienko  
Дуже актуальною являється піднята в даній статті тема, а саме спалювання сухостою. Дане явище є вельми поширенрим, особливо в сільській місцевості. Господарі думаючи що роблять все правильно спалюючи сухості можуть наробити дуже великої біди. Поперше від спалювання сухостою страждає флора місцевості де влаштували підпал, адже зараз весна і більшість прослин лише починають проростати, однак "благими" на нашу думку діями ми лише знищуєму "молодняк" серед рослин. По-друге жертвами даного жесту стають комахи що знаходилися на сухостої або під ним. По-третє постраждати можуть тваринки або птахи що жили в межах сухостою. Тако ж не будем виключати можливі жертви з боку людей, таких як потрапляння людини в полум'я з отримуванням малих так і не дуже малих відсотків опіку тіла, перекид вогню на побудови в дворі, автівки і т.п. Одними з найгірших наслідків спалення сухостою, на мою думку, може бути перекид вогню на сміттєзвалище, адже тоді це і маштабна пожежа з можливими жертвами серед предстваників флори та фауни, а також з людськими жертвами, також відбудеться викид шкідливих речовин у атмосферу, що може понести за собою ряд шкідливих наслідків.

1-10 11-13
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz