Субота, 20.04.2024, 12:46Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2020 » Лютий » 24 » ЗАПИСКИ НАТУРАЛІСТА
09:11
ЗАПИСКИ НАТУРАЛІСТА

СВЯТО, ЧИ НІ?!

Ранок 19 грудня був звичайним робочим днем, як і багато інших. Про те, що в цей день відзначається день орнітолога знав, але акцентувати на цьому увагу не вважав за потрібне, тим більше писати. Минуло декілька днів, але мене не покидає думка про те, чи правильно я зробив! Адже з огляду на численну кількість дат, які мають відношення до природи і щорічно відзначаються спільнотою, день орнітолога має право на існування. Це по-суті не свято самих вчених, які професійно займаються вивченням птахів, а більшою мірою свято самих об’єктів їхньої уваги. Насправді професіоналів у цьому напрямку зоологічних досліджень не так вже й багато, але дослідження які проводяться ними мають надзвичайно важливе значення не лише з точки зору вивчення біології того чи іншого виду, а й для збереження біологічної різноманітності в умовах, які надзвичайно швидко змінюються під впливом людської діяльності. Глобальні зміни у навколишньому середовищі для багатьох видів можуть стати непереборною перешкодою для їх існування, що в свою чергу порушить динамічні процеси в ланцюгах живлення, які є однією з головних умов існування як окремих видів, так і популяцій вцілому.

Звісно, орнітологи не займаються всіма аспектами орнітології одночасно. Існує певна спеціалізація або напрямки наукових досліджень. Щодо мене, то в свій час майже 20 років займався вивченням міграцій птахів та їх етологією (поведінкою). Це був незабутній період, який дозволив реалізуватись у своїх уподобаннях юному школяреві-натуралісту. Звісно ж є різні науковці. Є так звані «кабінетні», і «польовики». Я відношусь до другої категорії, адже життя дослідника в природі завжди насичене якимись подіями, пригодами, незручностями, невдачами тощо, але в кінцевому результаті отримуєш справжнє задоволення від зробленої роботи. Детальніше про життя науковця можна прочитати на нашому сайті за попередні роки в рубриці «Записки натураліста». Тому, хто лише щойно відвідав наш сайт сподіваюсь буде цікаво поринути в світ природи та пригод.

Автор: Віктор Попельнюх

Переглядів: 286 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 6
6 polebkakhomenko1  
Орнітологія це дуже важко,як на мене. Я б напевно не змогла протягом довгих годин, днів, місяців та років спостерігати за певним видом птахів. Щоб посвятити цьому все життя, і дослідити повністю і правильно представників, потрібно щиро любити свою справу. Це діло захоплення. І звісно таке свято потрібно святкувати, якщо ви той, хто посвятив цьому життя.

5 samsonenkoviktorija  
Кожна професія є важливою і орнітологи не є виключенням. Вони роблять неабиякий вклад у "велику наукову енциклопедію". Всі люди є допитливими, а особливо малі діти,  яким цікаво, що то і куди воно пролетіло. Аби не науковці цієї сфери, то ніхто б і не знав про наших пернатих друзів!

4 natalialiakhman99  
В календарі ми можемо спостерігати безліч свят,які приурочені різним професіям,в тому числі і орнітологами,бо кожна професія заслуговує на увагу. Ви робите надзвичайний корисний і інформаційний вклад в дослідження нашої планети,друзів наших пернатих.Саме тому 19 лютого неодмінно потрібно відзначати,дякую за вашу роботу.

3 alkabilyk737  
Звичайно свято, а особливо для тих людей, які цим займаються, та й без перебільшень, цим живуть, тому прийміть і мої вітання! Праця орнітолога - надзвичайно кропітка робота, яка потребує великих зусиль, та уваги з боку студентів, інших науковців, та й просто людей, які хоч трішечки цікавляться наукою.

2 anzhelkasklyar  
На мою думку, 19 лютого все ж таки професійне свято людей, вивчаючих життя птахів. Адже професія орнітолога - це праця, яку неможливо відокремити від поняття "покликання". Тому, зі святом вас! І сподіваюся, що в майбутньому 19 лютого ми відсвяткуємо.

1 karinkasviatobog  
Я вважаю що 19 лютого все ж потрібно було відсвядкувати,тим паче вам,орнітологу з 20 річним стажем!
Поринувши в світ Інтернету поцікавилась,що 19 лютого признано днем орнітолога ще з 1983 року,тому з запізненням,але все ж таки, зі святом вас!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz