Субота, 27.04.2024, 10:50Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Робоче засідання відбулося 18 березня 2016 року в адміністрації Національного природного парку «Нижньосульський», за участі голів сільських рад, голів Чорнобаївської, Оржицької,  Семенівської, Глобинської Районної Ради та Адміністрації, а також представників Сулинського басейнового відділу охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства і Полтаварибохорони.  Було розглянуто такі питання порядку денного:

  1. Роз’яснення щодо Режиму використання водних біоресурсів та пересування плавзасобів на території Національного природного парку «Нижньосульський» в новій редакції від 5.02.2016 року ... Читати Далі »
Переглядів: 522 | Додав: Julya2 | Дата: 28.03.2016 | Коментарі (0)

22 березня відзначається Всесвітній день води (World Water Day). Цей день покликаний для того, щоб нагадати  людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для навколишнього природного середовища і розвитку суспільства та покликаний підвищити розуміння важливості збереження екологічно чистого стану водних ресурсів, для створення безпечних умов життєдіяльності населення, заохочуючи при цьому споживачів, науковців, фахівців і громадськість як на національному, так і на міжнародному рівнях, займати активну позицію щодо цієї проблематики, розробляючи та реалізуючи ряд заходів для запобігання забрудненню водних ресурсів, їх захисту, збереження, поліпшення їх водного режиму та якості води водних екосистем.

Ідея проведення Всесвітнього дня води вперше прозвучала на Конференції ООН з охорони довкілля, що відбулася в 1992 році в Ріо ... Читати Далі »

Переглядів: 810 | Додав: ksysha | Дата: 22.03.2016 | Коментарі (18)

21 березня  - Всесвітній день лісів, що відзначається у час весняного рівнодення в Північній півкулі й за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя та нових починань. Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів.

З метою ознайомлення школярів про ліси, їх збереження для майбутніх поколінь, працівники  відділу екологічної освіти  Національного природного парку «Нижьосульський» провели еколого-освітні заходи – «Людина і ліс» на базі загальноосвітніх навчальних закладів (Худоліївської, Семенівської №2, Оболоньської, Погребняківської ЗОШ  (Семеівський р-н., Полтавська обл.).

... Читати Далі »

Переглядів: 506 | Додав: ksysha | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (4)

     З настанням погожих весняних днів знову почали відновлюватися випадки підпалів сухої рослинності на території Національного природного парку «Нижньосульський». Майже не щодня піднімаються вогняні завіси, нещадно знищуючи водно-болотну рослинність, дерева, птахів і тварин, що знайшли в заплавах затишні схованки. Безвідповідальних людей, які не замислюються про наслідки своїх дій, спіймати «на гарячому» дуже складно, майже неможливо, бо цей злочин робиться миттєво: кинув запалений сірник на сухий очерет, та й пішов собі далі. 
     Водно-болотні угіддя  є місцем мешкання різноманітних птахів, які занесені до Червоної книги України. Саме зараз у них відповідальний період – повернення до заболочених територій, своїх основних місць гніздування та висиджування потомства, знищення яких є найбі ... Читати Далі »

Переглядів: 684 | Додав: ksysha | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (19)

СТОРІНКА ДЛЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ

ЦІКАВІ ОРНІТОЛОГІЧНІ ЗНАХІДКИ (ПРОДОВЖЕННЯ)

 

 

 

 

 

 

 

 

У попередній публікації про вусату синицю ми зупинилися лише на питанні про експансію цього виду на північ. В цій публікації детальніше розглянемо деякі цікаві екологічні та біологічні особливості цього виду.

У межах України серед птахів «родичі» в неї відсутні. Не зважаючи на те, що вона називається синицею і за деякими рисами поведінки та зовнішніми ознаками нагадує наших справжніх синиць (велику, блакитну, гаїчку болотну, ремеза та  інших) ніякого віднош ... Читати Далі »

Переглядів: 583 | Додав: Julya2 | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (3)

СТОРІНКА ДЛЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ

ЦІКАВІ ОРНІТОЛОГІЧНІ ЗНАХІДКИ (ПРОДОВЖЕННЯ)

 

 

 

 

 

 

Після «відкриття» плиски жовтоголової (читай попередню публікацію) мені здавалося, що цікаві орнітологічні знахідки на заплавних луках вже скінчилися. Не такі вже вони й великі, щоб постійно чимось дивувати. Але думка виявилась хибною. Попереду було ще чимало цікавих спостережень та знахідок, про які йтиметься далі в нашій рубриці. 

Знайомство з синицею вусатою (Panurus biarmicus L.) відбулося не те що випадково, скор ... Читати Далі »

Переглядів: 814 | Додав: Julya2 | Дата: 09.03.2016 | Коментарі (8)

20 грудня 2013 року шістдесят восьма сесія Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 березня – день прийняття Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої флори і фауни, що перебувають під загрозою зникнення – Всесвітнім днем дикої природи. Прийнявши резолюцію, яка проголошує 3 березня Всесвітнім днем дикої природи, 193 члена Генеральної Асамблеї ООН в черговий раз підкреслили цінність для людства дикої природи та усіх її мешканців. Цей День покликаний нагадати нам про необхідність активізації боротьби зі злочинами проти дикої природи, привернути увагу до проблеми браконьєрства, що має далекосяжні екологічні, економічні та соціальні наслідки.

Проблеми збереження довкілля та його окремих складових вже давно стали значним за обсягом напрямком міжнародного співробітництва світової спільноти. Одним із напрямів такої співпраці є забезпечення виконання Конвенції, що регулює міжнаро ... Читати Далі »

Переглядів: 619 | Додав: Julya2 | Дата: 03.03.2016 | Коментарі (5)

Нарешті прийшла довгоочікувана весна після довгої прохолодної, затяжної зими. Земля проснулась і почала дихати…… З першим подихом з’являються перші квіти, які ми всі називаємо первоцвіти. Ніжні пелюстки, наче усміхаючись, тягнуться до сонечка. Дивишся на ці ніжні квіточки, і на душі стає затишно й тепло. Ось і на території Національного природного парку «Нижньосульський» (далі –НПП), було зафіксовано 1 березня 2016 року, появу перших довгоочікуваних квітів - провісників весни - Шафран сітчастий Crocus reticulatus, який занесений до Червоної книги України та охороняється на території НПП.

Шафран сітчастий це весняний ефемероїд, геофіт. Рослина світлолюбна, морозостійка, помірно вологолюбна, але зростає у посушливих місцевостях. Таке пристосування можливе завдяки скороченому періоду вегетації, під час якого шафрани сітчасті встигають використати весняні з ... Читати Далі »

Переглядів: 713 | Додав: Julya2 | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (5)

      Однією із актуальних природоохоронних проблем заплавних водойм, а також водойм, для яких характерні значні сезонні коливання рівня води, є масова загибель риби та інших водних організмів внаслідок «відшнурування» окремих озер та задухи водних організмів у зимовий період.

        Такі водойми наявні і в межах НПП «Нижньосульський», проектом організації території якого передбачено проведення відповідних науково-технічних заходів з вирішення цієї проблеми. Нажаль в найближчий час, у зв’язку із надскладною економічною ситуацією в державі, ці заходи навряд чи будуть профінансовані, а традиційні і менш затратні підходи (прорубання лунок-пробух), що щорічно проводяться співробітниками НПП, є мало ефективними.

        Однак, незважаючи на існуючи об ... Читати Далі »

Переглядів: 910 | Додав: Julya2 | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (4)

СТОРІНКА ДЛЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ

ЦІКАВІ ОРНІТОЛОГІЧНІ ЗНАХІДКИ (ПРОДОВЖЕННЯ)

 

На фото самці у шлюбному наряді плисок – жовтоголової (зліва) та жовтої (справа).

 

У цій публікації мова йтиме про плиску жовтоголову (Motacilla citreola Pall.), яка нині гніздиться майже на всій території України, за виключенням деяких регіонів Закарпаття та півдня країни. Чому ж тоді вона привернула мою увагу, й увійшла до розряду «Ціка ... Читати Далі »

Переглядів: 824 | Додав: Julya2 | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (9)

« 1 2 ... 58 59 60 61 62 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz