Субота, 27.04.2024, 01:20Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Листопад » 9 » ПІЗНЬО ОСІННІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА СТАНОМ БІОТИ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ НА ТЕРИТТОРІЇ НПП “НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ”
12:17
ПІЗНЬО ОСІННІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА СТАНОМ БІОТИ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ НА ТЕРИТТОРІЇ НПП “НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ”

        На початку листопада завершується проліт журавлів, лебедів, гусей, качок та мартинів через територію НПП «Нижньосульський». Відлітають до місць зимівлі чаплі, баклани, запоздалі кулики, а на наших водоймах з’являються гості з півночі – гоголі та крохалі.

        В окремі дні першої декади листопада на водоймах парку можна спостерігати багатотисячні скупчення крижнів та сотні чирків,  серед яких трапляються сірі качки, широконіски, свищі та черні.

        Вся ця маса водоплавних птахів відпочиває та поповнює енергетичні запаси перед останнім кидком до місць зимівлі, а стартом до їхнього відльоту стане замерзання наших водойм.

        Саме в цей період важливо проводити обліки водно-болотних птахів з метою визначення якісного та кількісного складу мігрантів,  особливостей їх територіального розподілу в межах НПП.

         Окрім спостережень за мігруючими птахами, у листопаді доцільно проводити і фенологічне спостереження за рослинним світом. В цей період у рослин водойм починають відмирати стебла і листя (очерет, рогіз, латаття біле, глечики жовті).

        Багаторічні дослідження флори,  рослинності, гідробіоти та сезонних міграцій водно-болотних птахів в пониззі р. Сули та на території НПП «Нижньосульський» доводять, що цей регіон має всі підстави для отримання статусу водно-болотних угідь міжнародного значення.

 

Начальник  відділу науки М.Л. Клєстов

 

Переглядів: 571 | Додав: ksysha | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 191 2 »
19 bezkorovaina_oksana2000  
Мені завжди сумно, коли я бачу птахів, які відлітають у вирій, адже це свідчить про те, що скоро наступить зима і все накриє білим простирадлом. Але гріє думка про те, що вони скоро повернуться і принесуть на своїх крилах весну, і все знову забуяє яскравими барбами .

18 kbordakova76  
Останніми роками стає дуже помітно зниження кількості перелітних птахів, а також зменшення і висихання болотних угідь не тільки в Полтавській області, а й у всій Україні. Ми повинні захищати природу доки ще є що рятувати, тому дуже важливо,щоб "Нижньосульський" НПП отримав статус водно-болотних угідь міжнародного значення!

17 zhenyafak123  
З Радістю подивився би на переліт птахів, була б в меня така можливість, а стаття справді цікава!

16 elisabet  
Згодна з тим, що спостерігати за птахами досить цікаво. Завжди задавалась питанням: як перелітні птахи не збиваються зі шляху і летять однією й тією ж дорогою? А НПП "Нижньосульський"повинен отримати статус водно-болотних угідь міжнародного значення.

15 bdgilka97a  
В той момент, коли я читала, мені дуже схотілось побачити момент перельоту великої кількості птахів, для того, щоб зробити якісь екологічні висновки. Я вважаю, що НПП " Нижньосульському" необхідно дати статус водно-болотних угідь міжнародного значення, адже це місце є прекрасним для відпочинку та поповнення енергетичних запасів птахів.

14 lena_shuba  
Хотілось більше б інформації про міграції птахів, несумнівно НПП "Нижньосульський" отримає статус водно-болотного угіддя. Я сподіваюсь що в наступному році нам вдасться побачити власними очима переліти птахів.

13 vladzaporozhets95  
На мою думку, НПП "Нижньосульський" неодмінно повинен мати статус одно-болотних угідь міжнародного значення, адже орнітофауна даного Національного природного парку досить різноманітна, а самі водно болотні угіддя мають величезне значення як загальнодержавне, так і міжнародне.

12 bodyaokseniuk17011996  
Орнітологічні спостереження важлива частина вивчення класу птахи в курсі зоології хребетних тварин, які проводяться і в Полтавському педуніверситеті студентами під час біологічної практики.

11 darunadobruninap-22  
Дуже корисна стаття як для загального розвитку , так і для людей які безпосередньо займаються або хочуть займатися орнітологією.

10 tania-shan  
Птахи - неймовірні істоти.. Спостерігати за ними - одне задоволення!

1-10 11-16
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz