Субота, 20.04.2024, 13:09Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Друзі сайту

Головна » 2016 » Листопад » 10 » ВИВЧЕННЯ ЗАПЛАВНИХ ЛАНДШАФТІВ НПП “НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ”
10:34
ВИВЧЕННЯ ЗАПЛАВНИХ ЛАНДШАФТІВ НПП “НИЖНЬОСУЛЬСЬКИЙ”

 

3-4 листопада 2016р. на території НПП «Нижньосульський»  здійснені  польові ландшафтознавчі дослідження з метою ідентифікації ландшафтно-геохімічного стану заплавних ландшафтів. Проведено   повторний відбір зразків ґрунту у типових ландшафтних умовах для їх лабораторного аналізу спектро­фото­метричним методом з метою геоекологічної оцінки рівня вмісту хімічних елементів (важких металів та ін.) та потенціометричного вимірювання фізико-хімічних показників ґрунту: вмісту окремих іонів, рН водної витяжки, рН сольової витяжки, визначення гідролітичної кислотності тощо. Виконано додаткові описи точок комплексних ландшафтних спостережень (з урахуванням попередніх досліджень180точок).

  Дані дослідження слугуватимуть  інформаційною базою для уточнення укладених крупно масштабних ландшафтної та ландшафтно-геохімічної карт на  досліджувану територію. На їх основі обґрунтувано підходи до організації моніторингу геоекологічного стану заплавних ландшафтів території НПП.

Укладачі:
Сплодитель Анастасія Олегівна( науковий співробітник НПП)

 

Переглядів: 697 | Додав: ksysha | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 14
14 bdgilka97a  
Я вважаю, що це дуже необхідні дослідження для вивчення стану грунтів. Ця важлива інформація надасть приклад для рительного дослідження грунтів не тільки в НПП " Нижньосульський" а і на інших територіях. Мені настільки стала цікава ця інформація, що я б також попрацювала над цим дослідженням.
Хочу прокоментувати дану фотографію: професійно зображен дослідник-фахівець.

13 tania-shan  
І знову порція нових, цікавих досліджень.. Дякую!)

12 maks5485  
Позитивно, що вчені НП "Нижньосульський" проводять комплексні дослідження екосистеми заповідника. Результати польових ландшафтознавчих досліджень,  метою  яких була ідентифікація ландшафтно-геохімічного стану заплавних ландшафтів, безумовно, стануть у нагоді екологам не тільки Полтавщини, а й усієї України.

11 ZSVETA6  
Досить цікаве дослідження. Ніколи про нього не чула. Із задоволенням прийняла б участь в такому дійстві, як польові ландшафтознавчі дослідження.

5 romankoanneta  
Цікаво було б дізнатися з якою метою будуть використовуватися  крупно масштабні ландшафтні та ландшафтно-геохімічні карти ?

10 asplodytel  
Отримані дані про ландшафтну та ландшафтно-геохімічну характеристику території НПП «Нижньосульський» є важливим інформаційним джерелом, що дає якісні та кількісні показники для вирішення багатьох науково-практичних завдань: раціональної організації
природокористування, прогнозування та оцінки рівня потенційних загроз, моніторингу екологічної ситуації та удосконалення функціонально-режимного зонування території, її планувальної структури.

4 marinasharavar  
Потрібно частіше робити такі дослідження, адже внаслідок антропогенного впливу відбуваються зміни які можуть призвести до негативних наслідків.

6 romankoanneta  
я з вами цілком погоджуюсь, адже антропогенне навантаження не може не позначитись на стані довкілля.

7 ira1910irina  
А я думаю, що дуже часто такі дослідження робити не треба, так як ми не зможемо побачити багатьох змін у грунті.

9 marinasharavar  
Краще вчасно побачити ті  маленькі зміни в грунті і вже почати уживати заходи для того, щоб у майбутньому не ставалося великих змін

3 skirpotenko  
Це дуже добре що проводяться рiзнi дослiдження , бо це означа що люди не байдужi до майбутнього стану НПП "Нижньосульський"

1 karina_S  
Я вважаю,що ці дослідження є дуже корисними для підтримання хорошого стану НПП Нижньосульський, його володінь та жителів.

2 korynevych96  
Карiна, як ти вважаэш, чим саме корисні ці дослідження?

8 karina_S  
Ці дослідження є корисними тим, що під час них ми маємо змогу краще дослідити і дізнатися про стан заплавних ландшафтів та їх геохімічний стан.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz