Субота, 18.05.2024, 14:07Головна | Реєстрація | Вхід

Форма входу

Наше опитування

Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 631

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Пошук

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Друзі сайту

Головна » Архів матеріалів

Орлан-білохвіст - один із найбільших хижих птахів Європи. Маса його тіла коливається від 3 до 6 кілограмів. Довжина тіла досягає 77-92 см, а розмах крил 200-245 см.

Орлан-білохвіст - рідкісний вид, занесений до Червоної книги України. Має несприятливий природоохоронний статус в Європі, Категорія SPEC 1 (види, поширені в Європі, які мають несприятливий природоохоронний статус у світі). Включений до Додатку ІІІ Конвенції про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі (Берн, 1979), Додатку ІІ Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що знаходяться під загрозою зникнення (CITES), Конвенції про збереження мігруючих видів диких тварин (Бонн, 1979).

Орлан-білохвіст - окраса Посулля і гордість Національного природного парку «Нижньосульський&raqu ... Читати Далі »

Переглядів: 705 | Додав: ksysha | Дата: 03.04.2018 | Коментарі (7)

29 березня працівники НПП «Нижньосульський» відвідали Першу Міжнародну конференцію «Меди Межиріччя» на тему «Розробка та практичне впровадження моделі кластеру місцевої промислової виробничої системи» яка проходила в селищі Семенівка Полтавської області.

Захід присвячений медовому бізнесу, технологіям і регулюванню ринку бджолярства в Україні й системному підходу через призму кластеру, а не медової галузі.

У конференції взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, голова Спілки пасічників України Володимир Стретович, засновник приватного сільс ... Читати Далі »

Переглядів: 446 | Додав: ksysha | Дата: 02.04.2018 | Коментарі (5)

1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗУСТРІЧІ ПТАХІВ

Перше квітня – це не тільки «День сміху», а й «День зустрічі птахів». Щоправда більше цю дату святкують у навчальних закладах, проводячи відповідні заходи. Природничий факультет Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка також не залишився осторонь цієї події. Цьогорічне свято, що проходило в рамках тижня природничого факультету, було особливим, адже йому виповнилось сорок років з дня започаткування! У святі взяли участь майже всі школи Полтави. Були проведені конкурси на кращу шпаківню (серед 80), годівницю (серед 65) та малюнок (серед 102). Крім того проводились конкурси збірних шкільних команд серед 3-х районів міста на знання птахів за голосом, гніздами, опудалами, морфологічними ознаками тощо.

... Читати Далі »
Переглядів: 560 | Додав: ksysha | Дата: 01.04.2018 | Коментарі (10)

Адміністрація Національного природного парку «Нижньосульський» ПОВІДОМЛЯЄ, що згідно «Режиму використання водних живих ресурсів та пересування плавзасобів у межах території національного природного парку «Нижньосульський», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 05 лютого 2016 року №46, з метою створення сприятливих умов для нересту риби та інших водних живих ресурсів визначається нерестовий період з 1 квітня по 20 травня 2018р.

Під час нерестового періоду забороняється пересування усіх транспортних засобів акваторією Сульської затоки та по річці Сула і старицях (озерах) річки, за винятком тих, що належать природоохоронним органам під час виконання ними службових обов’язків.

В нерестово-заборонений період л ... Читати Далі »

Переглядів: 862 | Додав: ksysha | Дата: 29.03.2018 | Коментарі (5)

23 березня 2018 року в опорному закладі Оржицької ЗОШ I-IIIст.ім.І.Я.Франка відбувся еколого-освітній захід, присвячений ГОДИНІ ЗЕМЛІ. Захід організувала та провела провідний фахівець з екологічної освіти Національного природного парку «Нижньосульський» Федорова Л.Г.

Учні школи дізнались про історію започаткування екологічного свята та його мету. Фахівець Парку висвітлила та привернула увагу до екологічних проблем та надмірного споживання природних ресурсів.

Діти із задоволенням брали участь у екологічному квесті «СВІТ У ТВОЇХ РУКАХ», під час гри мали можливість використати отриманні знання та проявити свої здібності.

... Читати Далі »

Переглядів: 520 | Додав: ksysha | Дата: 27.03.2018 | Коментарі (6)

Навіщо нам вода? Людина може прожити без їжі кілька тижнів , але без води вона витримує три – чотири дні. У це важко повірити, але наше тіло на дві третини складається з води. Ці та інші питання обговорювали учні опорного закладу «Оржицька ЗОШ І-ІІІ ст. ім. І.Я.Франка» на виховному заході на тему: «Вода – це основа життя».

Була проведена бесіда серед учнів 7-х – 9-х класів на тему: «Збережемо воду для майбутніх поколінь»; для учнів 5-го класу проведена вікторина: «Що я знаю про річки нашого краю». В ході вікторини були представлені фотоматеріали водних ресурсів Нижньосульського НПП.

... Читати Далі »

Переглядів: 520 | Додав: ksysha | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (9)

«ПРО ВЕСНУ, ТВАРИН ТА БІОРИТМИ»

Визирнувши вранці з вікна квартири, мимоволі піймав себе на думці, що з кожним роком «примхи» природи проявляються все частіше. Вже кінець березня, а весна ніяк не вступить у свої права. Переважна більшість людей не переймається цими обставинами, хіба що виникає єдине бажання зняти якнайшвидше зимовий одяг. Мені, екологу, споглядати за цим складніше, оскільки розумію, що диким тваринам, які сильно потерпають від «капризів» природи, набагато складніше адаптуватися в умовах нестійкості погодних факторів. У цій публікації я не ставлю на меті розбиратися з причинами таких сюрпризів, адже вони очевидні. Головне пам’ятати, що глобальні ... Читати Далі »

Переглядів: 628 | Додав: ksysha | Дата: 26.03.2018 | Коментарі (5)

В рамках акції «Збережемо первоцвіти» працівники відділу екологічної освіти національного природного парку «Нижньосульський» в приміщенні будинку культури с. Чутівка (Оржицький р-н., Полтавська обл.) з 19 березня по 20 травня 2018 року проводять  тематичну фотовиставку «Збережемо первоцвіти НПП «Нижньосульський» для школярів, студентів та інших верств населення. До уваги відвідувачів запропоновано для перегляду авторські фото первоцвітів НПП,  роботи учнів акції «Первоцвіт- 2017» та інформаційні матеріали.

Це чудовий спосіб нагадати всім, що первоцвіти знаходяться під охороною, багато їх видів занесено до Червоної книги України. І ми маємо зробити все, що б зберегти їх для наступних поколі ... Читати Далі »

Переглядів: 660 | Додав: ksysha | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (5)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МЕТЕОРОЛОГІЇ ТА ВСЕСВІТНЯ АКЦІЯ «ГОДИНА ЗЕМЛІ»

23 березня відзначається Всесвітній метеорологічний день. Рішення про його відзначення прийняла у 1960 р. Всесвітня організація метеорології. Мета – акцентувати важливість метеорології і метеорологічної служби для забезпечення добробуту населення. Кожного року вибирається нове гасло цього дня, яке покликане допомогти людям зрозуміти значення метеорологічної служби.

В цей же день проводится Всесвітня акція «Година Землі». Вона була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. В наступні роки акцію підхопили ще в 87 країнах, серед яких і Україна в 2009 р. Основна ідея цієї акції – нагадати урядам своїх кр ... Читати Далі »

Переглядів: 555 | Додав: ksysha | Дата: 23.03.2018 | Коментарі (5)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

22 березня відзначається Всесвітній день води (Всесвітній день охорони водних ресурсів). Цей день бере свій початок від Конференції з довкілля та розвитку, що мала місце у 1992 р. в Ріо-де-Жанейро. Основним приводом для відзначення цього дня є швидке зменшення запасів питної води на планеті. Генеральна асамблея ООН оголосила 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року). Метою цього Дня є підвищення рівня обізнаності громадян про значення і важливість води для людства, а також сприяти раціональному використанню

... Читати Далі »

Переглядів: 582 | Додав: ksysha | Дата: 22.03.2018 | Коментарі (13)

« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 85 86 »
Copyright MyCorp © 2024 | Конструктор сайтів - uCoz